Relation

Kungen har fått nog – vill bli av med prins Daniel

Hit men inte längre.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att kung Carl Gustaf har fått nog.
Nu vill vår monark att prins Daniel fasas ut från kungafamiljen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-10-11 kl 18:36 |

ProvaPremium

Det finns gränser för allting. Och nu ter det sig som att kung Carl Gustaf, 76, en gång för alla har tröttnat på sin svärson och allt drama kring prins Daniel, 49.

Stoppa Pressarna har tidigare avslöjat hur prins Daniel – tvärtemot kungens uttryckliga nej – lät anlägga en swimmingpool vid Villa Skönvik i anslutning till Sollidens slott på Öland.

Bild 1 av 7Till vänster ser vi kungen i mörk kostym, han ser uppbragt ut. Till höger ser vi prins Daniel i mörk kostym, han ser besvärad ut.

Stoppa Pressarna har tidigare avslöjat att kung Carl Gustaf har tröttat på prins Daniel och allt drama. Nu rapporterar även internationella medier.
Bild 2 av 7

Victoria och Daniel jobbar allt mindre tillsammans.
Bild 3 av 7

Kungens 50-årsjubileum på tronen innebar en slags "vapenvila" men spänningarna med Daniel finns där.
Bild 4 av 7

Drottning Silvia har haft en slitsam höst. Här är hon värdinna för det nederländska kungaparet.
Bild 5 av 7

Från vänster, kung Carl Gustaf, kung Willem-Alexander, drottning Máxima, prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria och prins Daniel i stora gästvåningen på Kungliga slottet i samband med välkomstceremonin.
Bild 6 av 7

Drottning Silvia, kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria gjorde sitt bästa för att hänga med i psalmerna under Kyrkomötets öppnande. Kungafamiljen har haft det lite turbulent på sistone och det syntes på sällskapet.
Bild 7 av 7

Prins Daniel och kungen har vidare väldigt svårt för varandra. I mitten finns Victoria som också hon har kämpat med relationen med Ockelbo-sonen.

– I den här familjen badar vi i havet, utbrast kungen och sa nej när kronprinsessparet ville ha en pool i samband med att deras villa byggdes.