Relation

Victoria i tårar efter Daniels besked om separationen

Till slut fanns ingen återvändo.
Kronprinsessan Victoria brast ut i tårar när prins Daniel gav henne beskedet om separationen.
Nu försöker kronprinsessparet se framåt – barnens bästa är det viktigaste av allt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-05-01 kl 18:01 |

ProvaPremium

Det är ingen hemlighet att kronprinsessan Victoria, 45, och prins Daniel, 49, under en längre tid har haft det väldigt kämpigt med äktenskapet. Det var Stoppa Pressarna som i januari förra året avslöjade krisen i relationen som gått så långt att Victoria på allvar övervägde en skilsmässa.

Beskedet kom chockartat. De flesta hade inte en aning om att äktenskapet länge haft slitningar.

Bild 1 av 7Kronprinsessan Victoria Tarar Separation Stor - Stoppa Pressarna

Det var med fasa och tårar som kronprinsessan Victoria tog emot det sorgliga beskedet om separationen från prins Daniel.
Bild 2 av 7Kronprinsessan Victoria Kysser Inte Stor1 - Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Victoria har det tufft på många sätt. Måtte hon klara av alla svårigheter.
Bild 3 av 7Kronprinsessan Victoria Forandad Relation Stor - Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Victorias relation till prins Daniel är för alltid förändrad efter den djupa äktenskapskrisen.
Bild 4 av 7peter forsberg nicole stor 2 - Stoppa Pressarna

Nu står det klart att Peter Forsberg och hans fästmö Nicole Nordin separerar. Här är paret på Öland och hälsar på Victoria och Daniel.
Bild 5 av 7victoriadagen stor3 4 - Stoppa Pressarna

Här spelar prins Daniel golf med gode vännen Peter "Foppa" Forsberg.
Bild 6 av 7prins daniel marknadsforing stor.1 3 - Stoppa Pressarna

Prins Daniel och Peter Forsberg på konsert i Borgholms slottsruin. Det var prins Daniel som fick framföra beskedet om separationen till Victoria.
Bild 7 av 7Kronprinsessan Victoria Tarar Separation Stor1 - Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Victoria, prins Oscar, prins Daniel, prins Alexander, drottning Silvia, prins Julian, prins Gabriel, prinsessan Estelle och prinsessan Sofia på balkongen vid firandet av kung Carl Gustafs födelsedag på Stockholms slott.

Vi minns alla sagobröllopet i jun 2010 då miljontals tittare såg när Victorias nyblivna make höll ett tårdrypande tal till sin älskade hustru.

Ljuvliga familjebilder

Sedan dess har paret fått två fina barn och lever på Haga slott utanför Stockholm. Under årens lopp har kronprinsessparets relation skildrats på ett mycket positivt sätt.

Lagom till högtiderna släpps smått så ljuvliga familjebilder från Haga slott och inte sällan i de natursköna omgivningarna. Bilden av den perfekta familjen ska förmedlas till svenska folket. 

På ytan har allt i princip sett oerhört romantiskt och fröjdefullt ut. Som i alla äktenskap finns det naturligtvis upp- och nedgångar och Stoppa Pressarna har under åren bland annat rapporterat om att prins Daniel inte alltid har haft det lätt att vara ”andre man på skutan”.

Dessutom har personal vid hovet och även vid Säpo berättat om hur prinsen vid tillfällen varit brysk och pikat kronprinsessan på ett sätt som många i deras närhet reagerat på. 

Måttet rågat

Men det var ett bra tag sedan och utåt sett har Victoria och Daniel för det mesta ändå verkat vara ett riktigt lyckligt par.

Under hösten 2021 blev dock kronprinsessan varse en ”äktenskaplig incident” och då var måttet rågat. Stoppa Pressarna har så här långt, av pressetiska skäl, valt att inte avslöja, exakt vad den utlösande faktorn var.

En skilsmässa var ytterst nära, flera praktiska åtgärder vidtogs och delar av den dåvarande regeringen informerades. Kung Carl Gustaf, 77, stöttade sin dotter och gav henne sin välsignelse att skiljas från prins Daniel.

Lögnaktig ”dementi”

Kungen var emellertid klok nog att förhålla sig tämligen neutral trots att han aldrig gillat sin svärson. Vår monark insåg att saker och ting kunde ändra sig.

I sista stund valde kronprinsessan Victoria att inte verkställa separationen. Vi det laget hade till och med de lite mer traditionella och trögrörliga medierna fått nys om planerna och omfattande förberedelser inleddes på bland annat Sveriges Radio och Expressen.

När väl Victoria bestämt sig för att inte skilja sig valde hovet att gå ut med en ”dementi”. En ”dementi” som i sak inte bemötte ett enda påstående utan var väldigt allmänt hållen och intetsägande.

”Dementin” var; för att tala klarspråk – lögnaktig. Hovets informationschef Margareta Thorgren, 59, har fått hård kritik för sitt desperata och omdömeslösa tilltag.

Även de lite mer traditionella och trögrörliga mediehusen är varse lögnerna då även de inom sinom tid fick detaljerad och mycket trovärdig information om de praktiska skilsmässoförberedelserna som de facto förelåg.

Ändå valde hovet och dess ifrågasatta informationschef att gå ut med den lögnaktiga och falska ”dementin” vilket för tankarna till något slags världsfrånvändhet och orimlighet man brukar ägna sig åt i ledningen av diktaturstater som Ryssland och Nordkorea.

Skör relation

För kronprinsessan Victoria och prins Daniel har självfallet den äktenskapliga krisen skapat ärr som de än idag känner av. Relationen är fortfarande skör och i många avseenden sårig.

Det är känsligt när saker och ting kommer upp till ytan igen som innebär att kronprinsessparet påminns om hur svårt det kan vara att få saker och ting att fungera i en relation.

Nu står det klart att Peter Forsberg, 49, och Nicole Nordin, 35, separerar efter att ha levt tillsammans i 13 år. Paret är personliga vänner till kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

”Foppa” och prinsen brukar ofta spela golf tillsammans på Öland och de är båda extra intresserade av entreprenörskap.

Känslosamt

När prins Daniel kom med beskedet om Peter Forsbergs och Nicole Nordins separation till Victoria blev det känslosamt.

– Victoria blev ledsen och fällde en tår, hon är mycket förtjust i både Foppa och Nicole och det är alltid sorgligt när folk går skilda vägar, berättar en väninna till kronprinsessan för Stoppa Pressarna och tillägger:

– Man tänker alltid på barnens bästa i sådana här lägen.

Tyngst är det såklart för hockeylegendaren och hans ex-fästmö.

– Vi kommer fortsätta vara affärspartners och kommer alltid att vara kärleksfulla, dedikerade föräldrar till våra tre barn, skriver paret på Instagram, rapporterar Expressen.

Paret träffades 2009 och trots den stora åldersskillnaden så har de alltid varit så tighta och de driver flera framgångsrika affärsprojekt tillsammans.

– Efter mycket funderande och noggrant övervägande har Peter och jag bestämt oss för att separera som ett par. Beslutet att ta respektfullt ta lite tid ifrån varandra är gemensamt och gjort av kärlek, skriver Nicole Nordin på Instagram.

Missa inte flera kungliga nyheter på vår stora succésajt Allt om Kungligt!