Victoria tar Chris O’Neills parti i storbråket

Nu får det vara nog!
Victoria sätter ner foten i den infekterade konflikten kring Chris O'Neill.
Kronprinsessan har valt sida och stöttar amerikanen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

TImo Lahti

| 2019-09-17 kl 15:05 |

ProvaPremium

Kronprinsessan Victoria, 42, ska en dag ta över rollen som statschef när vår populäre kung Carl Gustaf, 73, har lämnat det jordiska.

Vi får verkligen hoppas att det dröjer för kungen har varit väldigt tydlig med att han inte avser abdikera i förtid – han avser att dö på sin post.

Bild 1 av 6

Prinsessan Madeleines make Chris O'Neill har orsakat en mängd negativa skriverier i utlandet efter hans svek mot kronprinsessan Victoria.
Bild 2 av 6

Chris O'Neill är en glad och trevlig prick. Här vinkar amerikanen med värme till paparazzi-fotografen.
Bild 3 av 6

Chris O'Neill avskyr att vara i Sverige och företräda kungafamiljen, han tycker att han behandlas orättvist i svensk media.
Bild 4 av 6

Chris O'Neill är en mycket engagerad pappa och i Florida får han goda möjligheter att mysa med barnen.
Bild 5 av 6

Chris kom in i Madeleines liv när hon hade det tungt efter den brutna förlovningen med Jonas Bergström.
Bild 6 av 6

Kronprinsessan Victoria har tröttnat på kritiken mot sin svåger Chris som hon är förtjust i. Hon tycker att den gängse bilden av amerikanen är orättvis.

Kungens motto är förvisso ”För Sverige i tiden” men vår monark verkar mer leva efter gamle kungens, Gustav VI Adolfs, devis ”Plikten framför allt”.

Vår konung är omvittnat hängiven sitt uppdrag, han är grannlaga och latar sig aldrig. Kung Carl Gustaf regerar med en självklar auktoritet, men redan nu kan man skönja mönstret av kronprinsessan Victoria som kungafamiljens självklara och moraliska överhuvud.

När kronprinsessan talar så lyssnar och lyder den övriga kungafamiljen, möjligen med vissa undantag för den viljestarka lillasystern prinsessan Madeleine, 37, som inte räds något eller någon.