Relation

Victorias desperata beslut om skilsmässan med Daniel

Ytterst nära ögat.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja varför det aldrig blev någon kunglig skilsmässa.
Kronprinsessan Victoria ändrade sig i sista stund.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-08-26 kl 20:37 |

ProvaPremium

Allting var förberett. Regeringen var informerad och Finansdepartementet hade sedan en tid tillbaka arbetat med en plan kring vad som skulle ske rent praktiskt efter en skilsmässa.

Stoppa Pressarna har avslöjat att hovet hörde av sig till Finansdepartementet och bad om deras hjälp. Man ville reda ut regelverket kring bland annat ett framtida apanage för prins Daniel, 48, som frånskild. Det var även flera andra praktiska följder som departementet gick igenom och förberedde.

Bild 1 av 8Till vänster ser vi en sammanbiten Victoria kliva ur en bil, hon bär en småprickig sommarklänning. Till höger ser vi kronprinsessan i en blommig klänning, i bakgrunden ser vi en bekymrad prins Daniel i en beige kavaj.

Kronprinsessan Victorias kanske skulle ha skiljt sig första gången prins Daniel svek henne, menar en nära vän.
Bild 2 av 8Till vänster ser vi kronprinsessan Victoria i grön dress, hon ser sammanbiten ut, bakom henne ser vi prins Daniel i mörkblå kostym och vit skjorta. Till höger ser vi Regeringskansliet Rosenbad.

Stoppa Pressarna avslöjade att Finansdepartementet arbetat fram en detaljerad plan för en skilsmässa mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Nu har krisen tagit ny fart.
Bild 3 av 8

Det har tidigare gått så långt att andra elever på Campus Manilla har skämtat om att kidnappa prinsessan Estelle.
Bild 4 av 8I förgrunden av bilden ser vi en allvarlig kronprinsessan Victoria i grön dräkt, hon ser allvarlig ut. I bakgrunden ser vi prins Daniel i blå kostym, han ser nedslagen ut.

Kronprinsessan Victoria har fått beskedet om att maffian planerar att kidnappa hennes guddotter.
Bild 5 av 8

Kronprinsessan Victoria vågade helt enkelt inte skiljas. Hon fruktade att prins Daniels reaktion skulle bli problematisk.
Bild 6 av 8

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har valt att prins Oscar ska gå på samma skola som storasyster Estelle. Victoria håller ihop äktenskapet för barnens skull, enligt uppgifter till Stoppa Pressarna.
Bild 7 av 8

Kronprinsessan Victoria har med bestörtning reagerat på att hennes och prins Daniels vän togs med droger.
Bild 8 av 8

Källor vid hovet berättar att kronprinsessan Victoria och prins Daniel "inte verkar vara lyckliga" när de är tillsammans. Kungen är inte förtjust i sin svärson.

Kronprinsessan Victoria, 45, hade mått dåligt i äktenskapet under en längre tid. Hennes make, prins Daniel, behandlade inte henne med vederbörlig respekt utan var ofta grinig och tvär.

Därtill var han ofta oresonlig och ville till varje pris driva igenom sin vilja, varje gång.

Livvakten reagerade

Det var till och med så illa att en livvakt från Säpo vid ett tillfälle reagerade och tillrättavisade Ockelbo-sonen då han varit ovanligt frän och elak mot sin hustru. Händelsen inträffade under en vistelse på Solliden på Öland för ett par år sedan och Stoppa Pressarna avslöjade sanningen efter att livvakten med egna ord berättade om det inträffade.