Relation

Victorias desperata beslut om skilsmässan med Daniel

Ytterst nära ögat.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja varför det aldrig blev någon kunglig skilsmässa.
Kronprinsessan Victoria ändrade sig i sista stund.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-08-26 kl 20:37 |

ProvaPremium

Allting var förberett. Regeringen var informerad och Finansdepartementet hade sedan en tid tillbaka arbetat med en plan kring vad som skulle ske rent praktiskt efter en skilsmässa.

Stoppa Pressarna har avslöjat att hovet hörde av sig till Finansdepartementet och bad om deras hjälp. Man ville reda ut regelverket kring bland annat ett framtida apanage för prins Daniel, 48, som frånskild. Det var även flera andra praktiska följder som departementet gick igenom och förberedde.

Bild 1 av 8Till vänster ser vi en sammanbiten Victoria kliva ur en bil, hon bär en småprickig sommarklänning. Till höger ser vi kronprinsessan i en blommig klänning, i bakgrunden ser vi en bekymrad prins Daniel i en beige kavaj.

Kronprinsessan Victorias blev sviken av en kvinnlig medarbetare vid hovet för ett par år sedan. Kvinnan och prins Daniel kom för nära varandra.
Bild 2 av 8Till vänster ser vi kronprinsessan Victoria i grön dress, hon ser sammanbiten ut, bakom henne ser vi prins Daniel i mörkblå kostym och vit skjorta. Till höger ser vi Regeringskansliet Rosenbad.

Stoppa Pressarna avslöjade att Finansdepartementet arbetat fram en detaljerad plan för en skilsmässa mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Bild 3 av 8Kronprinsessan Victoria Krisen Fortsätter Stor1 - Stoppa Pressarna

Prinsessan Estelle börjar bli så stor nu att hon får officiella plikter. Här är hon med mamma och pappa på uppdrag i Östergötland. Skolan är dock det viktigaste i prinsessans liv och den måste fungera.
Bild 4 av 8I förgrunden av bilden ser vi en allvarlig kronprinsessan Victoria i grön dräkt, hon ser allvarlig ut. I bakgrunden ser vi prins Daniel i blå kostym, han ser nedslagen ut.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel försöker nu hitta tillbaka till varandra. Victoria gör allt hon kan för att se framåt.
Bild 5 av 8victoria daniel gungar till hakan hellstrom 5 - Stoppa Pressarna

I sista sekund innan skilsmässoansökan skulle lämnas in ångrade Victoria sig.
Bild 6 av 8kungabarnens barn olika skolor 1 - Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har valt att prins Oscar ska gå på samma skola som storasyster Estelle. Victoria håller ihop äktenskapet för barnens skull, enligt uppgifter till Stoppa Pressarna.
Bild 7 av 8kronprinsessan victoria tvprofil - Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Victoria har med bestörtning reagerat på att hennes och prins Daniels vän togs med droger.
Bild 8 av 8victoria daniel gala stor4 - Stoppa Pressarna

Källor vid hovet berättar att kronprinsessan Victoria och prins Daniel "inte verkar vara lyckliga" när de är tillsammans. Kungen är inte förtjust i sin svärson.

Kronprinsessan Victoria, 45, hade mått dåligt i äktenskapet under en längre tid. Hennes make, prins Daniel, behandlade inte henne med vederbörlig respekt utan var ofta grinig och tvär.

Därtill var han ofta oresonlig och ville till varje pris driva igenom sin vilja, varje gång.

Livvakten reagerade

Det var till och med så illa att en livvakt från Säpo vid ett tillfälle reagerade och tillrättavisade Ockelbo-sonen då han varit ovanligt frän och elak mot sin hustru. Händelsen inträffade under en vistelse på Solliden på Öland för ett par år sedan och Stoppa Pressarna avslöjade sanningen efter att livvakten med egna ord berättade om det inträffade.