Relation

Victorias desperata rop på hjälp efter krisen med Daniel

Hon orkar snart inte längre.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att kronprinsessan Victoria blir alltmer pressad i äktenskapet med prins Daniel.
Kungligheten vänder sig nu i desperation till väninnorna för att få hjälp.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-10-03 kl 16:42 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna avslöjade strax efter nyår att kronprinsessan Victoria, 45, och prins Daniel, 49, var inne i en djup äktenskapskris. Det hade gått så långt att allting var förberett för en skilsmässa.

Finansdepartementet hade fått i uppgift av hovet att se över regelverket för apanage och underhåll vid en eventuell skilsmässa och en ny bostad åt prinsen började förberedas.

Bild 1 av 6Till vänster ser vi kronprinsessan Victoria, hon talar vid en mikrofron. Till höger ser vi Victoria och prins Daniel. De ser allvarstyngda ut.

Det börjar bli ohållbart. Kronprinsessan Victoria blir alltmer desperat i det krisande äktenskapet med prins Daniel.
Bild 2 av 6

Prins Daniel och kungen har vidare väldigt svårt för varandra. I mitten finns Victoria som också hon har kämpat med relationen med Ockelbo-sonen.
Bild 3 av 6

Här ser vi hur kronprinsessan Victoria skriver sina kondoleanser efter att drottning Elizabeth gick bort. Prins Charles skiljde sig och den brittiska monarkin överlevde.
Bild 4 av 6Kronprinsessan Victoria gör honnör iklädd militära kläder.

Kronprinsessan Victoria under sitt besök på Älvsborgs Amfibieregemente. Hon försöker fokusera på sina plikter nu när äktenskapet havererat.
Bild 5 av 6Till vänster ser vi en bestämd kung Carl Gustaf som drar av sig sin senapsgula kavaj, han bär blå skjorta och röd slips, i mitten ser vi en pool, till höger prins Daniel som trevar efter något i sin innerficka på den mörkblå kostymen.

Kungen blev vansinnig på prins Daniel. Ett stort poolbråk ledde till att kronprinsessan Victoria blev förfärad.
Bild 6 av 6Till vänster ser vi kronprinsessan Victoria i grön dress, hon ser sammanbiten ut, bakom henne ser vi prins Daniel i mörkblå kostym och vit skjorta. Till höger ser vi Regeringskansliet Rosenbad.

Stoppa Pressarna avslöjade att Finansdepartementet arbetat fram en detaljerad plan för en skilsmässa mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Skilsmässoryktena blev alltmer intensiva och till och med de mer traditionella medierna vaknade till liv. Vid flera tillfällen var det veritabla medieuppbåd utanför tingsrätten i Solna – reportrar och fotografer väntade på att en skilsmässoansökan skulle lämnas in.

Försökte förlåta

Sveriges Radio började förbereda och bjuda in experter för eventuella extrasändningar och tidningen Expressen hade nyhetsteam på plats både vid Solliden på Öland och vid prins Daniels uppväxtort Ockelbo i Gästrikland.