Vilda bråket om Victorias äktenskapsdrama med Daniel

Knivarna slipas.
Nu har det blivit fullt krig om äktenskapskrisen mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Bråket eskalerar timme för timme.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2022-02-21 kl 13:09 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarnas avslöjande artiklar om kronprinsessan Victorias, 44, och prins Daniels, 48, kris i äktenskapet har givit ringar på vattnet.

Kronprinsessparet valde att gå ut med en dementi där de dels hävdar att det inte skett några svek i relationen, dels hävdar kungligheterna att någon förestående skilsmässa inte är aktuell.

Bild 1 av 10

Nu är allt ute i öppen dager! Efter skilsmässodementin är krisen i äktenskapet mellan Victoria och Daniel den stora snackisen.
Bild 2 av 10

Kungen är informerad och har klart och tydligt tagit sin dotters parti. Kungen brukar kalla prins Daniel för "Ockelbo" på ett nedsättande sätt när han talar med sina vänner, vilket Stoppa Pressarna avslöjat.
Bild 3 av 10

Flera medier har uppehållit sig vid Solna tingsrätt i väntan på en skilsmässoansökan.
Bild 4 av 10

Kungen av kris. Paul Ronge är av många ansedd som Sveriges ledande krishanterare. Han har sågat hovets informationschef Margareta Thorgren.
Bild 5 av 10

Villa Loviseberg köptes nyligen av Statens fastighetsverk i en mystisk affär, mycket tyder på att prins Daniel ska bo där vid en eventuell skilsmässa.
Bild 6 av 10

Stoppa Pressarna har haft flera avslöjande kring krisen mellan Victoria och Daniel. Paret nekar till att något "svek" skett och att de inte ska skiljas. De nämner dock inte Stoppa Pressarnas avslöjande om att Victoria förbjöd prins Daniel att följa med på Svenska Akademiens högtidliga sammankomst och inga medier har ställt några följdfrågor eller kritiskt granskat dementin.
Bild 7 av 10

Svensk Damtidnings tidigare chefredaktör Karin Lennmor tycker att hovet och Margareta Thorgren har hanterar krisen bra.
Bild 8 av 10

Roger Lundgren är nära vän med både kronprinsessan Victoria och drottning Silvia men intervjuas ändå i egenskapen av expert även om hans oberoende gentemot kungafamiljen med fog kan ifrågasättas. Roger är dock väldigt duktig på det han gör, han är en ledande kungaexpert och ansedd som en auktoritet på ämnet inte bara i Sverige utan i hela Europa.
Bild 9 av 10

Sociala medier-experten Emanuel Karlsten toksågar hovets agerande, han är mycket kritisk.
Bild 10 av 10

Informationschefen vid hovet har det inte lätt. Stackars Margareta Thorgren måste slå knut på sig själv för att hitta krystade förklaringar till varför man skickade ut en dementi. Men det kunde varit värre för Margareta, hon kunde ha jobbat åt Saddam Hussein som "Bagdad-Bob" gjorde.

Dementin har av en anställd vid hovet betecknats som en ”uppdiktad efterhandskonstruktion”.

Den unika åtgärden med att gå ut med en dementi, utan att man i detalj kommenterar Stoppa Pressarnas avslöjanden, har dock startat ett rejält bråk.

Sveriges ledande krishanterare och PR-expert Paul Ronge, 70, är ytterst kritisk till hovets strategi.