Stoppa Pressarna avslöjar

Exklusivt: Fredrick Federley lever med dömd pedofil

Centertoppen bor med en dömd pedofil som nyligen släpptes från fängelset.
Stoppa Pressarna kan avslöja att EU-parlamentarikern Fredrick Federley lever med en 42-årig man som dömdes till nio års fängelse.
Mannen har bland annat gjort sig skyldig till 22 fall av grov våldtäkt mot barn.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2020-11-24 kl 09:23 |

ProvaPremium

Sedan ett par år tillbaka bor EU-parlamentarikern Fredrick Federley, 42, i Björbo i Gagnef kommun i Dalarna. Centertoppen köpte en gammal dalagård från sekelskiftet med kringbyggda uthus 2017.

Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att den omstridde politikern dock inte bor ensam – han lever tillsammans med en 42-årig man som nyligen släpptes från fängelset.

Bild 1 av 9

Stoppa Pressarna kan avslöja att EU-parlamentarikern Fredrick Federley lever med en dömd pedofil som bland annat är fälld för 22 fall av grov våldtäkt mot barn.
Bild 2 av 9

Här är Fredrick Federley som sitt drag queen-alter ego Ursula Smirnoff.
Bild 3 av 9

Fredrick Federley köpte dalagården i Björbo i Gagnefs kommun 2017. Enligt uppgifter till Stoppa Pressarna flyttade den dömde pedofilen in i somras.
Bild 4 av 9

Fredrick Federley anses göra ett bra jobb i Bryssel och det var nära att han blev gruppledare i parlamentet efter senaste valet.
Bild 5 av 9

Här är domslutet mot den 42-årige mannen som lever med Fredrick Federley.
Bild 6 av 9

Här är Fredrick Federley på Pride i Stockholm.
Bild 7 av 9

Flera grannar är nu oroliga och ilskna över att en dömd pedofil bor med Federley.
Bild 8 av 9

Fredrick Federley blev den tredje mest kryssade svensken i senaste valet till EU-parlamentet. Han är en av Centerpartiets tyngsta politiker.
Bild 9 av 9

Stoppa Pressarna har utan framgång sökt Fredrick Federley.

Fredrick Federley är sedan många år en av Centerpartiets absolut tyngsta företrädare. Sedan EU-valet 2014 är han Europaparlamentariker. Han är andre vice partiordförande för Centerpartiet sedan partistämman 2015 och sedan juni 2019 är han även vice ordförande för den liberala gruppen i Europaparlamentet Renew Europe.