Mest läst just nu:

Federley-härvan

Dokumentet som skyddar Fredrick Federley i pedofilhärvan

En viss tröst i bedrövelsen.
Stoppa Pressarna kan nu visa dokumentet som skyddar Fredrick Federley i efterspelet till pedofilhärvan.
Det blir inget av polisanmälan mot den forne Centertoppen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2021-01-05 kl 18:49 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna avslöjade nyligen att Fredrick Federley, 42, polisanmälts av en bekymrad medborgare. Mannen, som engagerat sig i härvan kring den avgångne Centertoppen, kände sig hotad.

Privatpersonen från Mellansverige har tidigare gjort en orosanmälan till de sociala myndigheterna avseende Federleys dotter som han har tillsammans med ex-maken Johnny Federley Kroneld, 40.

Bild 1 av 11

Fredrick Federley slipper undan polisutredning i efterspelet till pedofilhärvan.

Bild 2 av 11

Fredrick Federley har tidigare hyst en fascination över pedofiler. Han har vid flera tillfällen träffat den dömde pedofilen Sture Bergwall, tidigare känd som Thomas Quick.

Bild 3 av 11

Fredrick Federley och "Björbo-pedofilen" träffades första gången i slutet av maj. I januari frigavs pedofilen villkorligt från fängelset efter att ha avtjänat sex år ut av de nio års fängelse han dömdes till. Kort efter första träffen kom pedofilen till Federleys Dalagård och han blev kvar där.

Bild 4 av 11

Fredrick Federley uppges ha hotat flera bekanta med att Säpo skulle utreda vem som larmat socialtjänsten avseende Federleys dotter.

Bild 5 av 11

Fredrick Federley och pedofilen hade barn på gården i somras.

Bild 6 av 11

Fredrick Federley är sjukskriven men han är inte i sämre skick att han förmått uppdatera minst tre olika sociala medier-konton under julen.

Bild 7 av 11

Fredrick Federley och Annie Lööf är goda vänner sedan 20 år tillbaka.

Bild 8 av 11

Annie Lööf har erkänt att hon har en koppling till Federleys pedofilvän nummer 2, den så kallade "Bryssel-pedofilen" som enligt domen mot honom "fantiserat om att våldta spädbarn".

Bild 9 av 11

Fredrick Federleys partivän Christer Yrjas tvingades avgå som ordförande i Tomelillas kommun efter att han, i likhet med EU-parlamentarikern, varit sammanboende med en dömd pedofil.

Bild 10 av 11

Fredrick Federley och "Björbo-pedofilen" blev sambos i somras och flyttade isär först efter Stoppa Pressarnas avslöjande. Pedofilen har även filmat Federley på gården.

Bild 11 av 11

Här är dokumentet som skyddar Federley från polisen i pedofilhärvan.

– Sen har jag och även andra har blivit rädda, när vi genom flera stora medier fått läsa att Federley tydligen har uttalat sig om att genom hans kontakter via Säpo, tänker “ta reda på vem som gjort dessa anonyma orosanmälningar”. Det gör saken än värre, har den engagerade medborgaren berättat för Stoppa Pressarna.