Sexskandal

Efter Linda H Staaf: ÖB fräckt lurad på pengar

Tuffa tider.
Nu framkommer att Linda H Staafs älskare är på god väg att luras på en stor summa pengar.
Den blonda poliskvinnan blir alltmer pressad.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-01-12 kl 11:40 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna kunde redan den fjärde juli förra året avslöja att Linda H Staaf, 47, fick sitt toppjobb inom polisen med hjälp av sin älskare Mats Löfving, 61. Den 5:e december avslöjade Expressen att Löfving blivit polisanmäld för att bland annat ha förföljt sin blonda älskarinna – anmälan lades omedelbart ned.

Bild 1 av 11

Ingen ände på eländet. Sedan ÖB Micael Bydén blev älskare åt Linda H Staaf har allt gått åt pipan. Nu luras han på stora summor pengar. Blonda Elisabeth, 55, pekas ut som hjärnan bakom kuppen.
Bild 2 av 11

Linda H Staaf har en märklig förmåga att styra sina älskare. Nu berättar en tidigare väninna.
Bild 3 av 11

En kvinna har berättat om hur hon övergavs – efter att mannen blev en av Linda H Staafs alla älskare. Den blonda poliskvinnan har krossat minst tre äktenskap och ödelagt lika många familjer under sin framfart.
Bild 4 av 11

Nyligen rörde sig skandalparet helt ogenerat på stan i Norrköping, mitt framför barnfamiljer. Ett ögonvittne berättar att det var som att Linda H Staaf och ÖB ville visa upp sig. Bakom paret ser vi en skattefinansierad livvakt.
Bild 5 av 11

Linda H Staaf har tidigare skrivit ned sina spännande lesbiska fantasier.
Bild 6 av 11

Rikspolischefen Anders Thornberg är i blåsväder och många anser att han bör avgå efter sexskandalen kring Linda H Staaf som Stoppa Pressarna avslöjade.
Bild 7 av 11

Linda H Staaf berättar i en intervju om sina livskriser och hur de format henne. Den blonda poliskvinnan vägrar ge upp.
Bild 8 av 11

Micael Bydén och Anita Carlman har varit gifta i 23 år. I november 2021 begärde ÖB skilsmässa efter sitt nedriga svek som Stoppa Pressarna avslöjade.
Bild 9 av 11

Finansminister Elisabeth Svantesson (M) pekas ut som hjärnan bakom kuppen som innebär att Linda H Staafs älskare, ÖB Micael Bydén går miste om miljardtals kronor till Försvarsmakten.
Bild 10 av 11

Stig Wennerström kom i likhet med Micael Bydén från flygvapnet. Spionen var dock inte, såvitt känt, otrogen.
Bild 11 av 11

Här tyr sig en kvinna med ömhet gentemot den listiga finansministern Elisabeth Svantesson (M) som är på väg att lura brallorna av ÖB.

Först efter Expressens publicering reagerade myndigheterna och en förundersökning är nu inledd kring de uppgifter som Stoppa Pressarna avslöjade. Åklagare granskar nu om Linda H Staaf och Mats Löfving har gjort sig skyldiga till tjänstefel och korruption i samband med att hon, trots svaga meriter, fick toppjobbet som underrättelsechef vid polisens nationella operativa avdelning, Noa.

Linda H Staaf bytte älskare från Mats Löfving till ÖB Micael Bydén, 58, och man kan med fog ifrågasätta generalens agerande ut ett moraliskt perspektiv.

– Vi kan inte ha en ÖB som begår hor, det säger sig själv, har en pensionerad överste konstaterat efter att Stoppa Pressarna avslöjat att Bydén varit otrogen mot sin hustru Anita Carlman, 64.

Utpressningsrisk

Dessutom måste man ställa frågor kring ÖB:s agerande ur ett säkerhetsperspektiv – otrohet är mumma för den ryska militära underrättelsetjänsten GRU och kan användas i utpressningssyfte.

Micael Bydén har fått frågor kring detta faktum och svarat att han skött det hela och rapporterat om sin relation med den blonda poliskvinnan till den militära säkerhetstjänsten.

Generalen har dock inte redogjort för någon som helst tidslinje.

När blev han amorös med Lina H Staaf som han var ”mentor” åt i tre år? Exakt när informerade han säkerhetsdetaljen om sin älskarinna?

Att vår ÖB skämt ut sig själv och ämbetet med sin skörlevnad är dock inte hans största problem just nu. Linda H Staafs älskare är på god väg att blir lurad på en stor summa pengar efter att han börjat lägra poliskvinnan.

ÖB varnas

Nu varnar Expressens ledarredaktion Micael Bydén:

– I kulisserna på Folk och försvars rikskonferens i Sälen pågår ett mattebråk: Ingen vet hur man räknar till två procent av BNP – och ÖB kan bli snuvad på miljarder, skriver man i en osignerad ledare med rubriken ”Fuska inte bort försvarsbudgeten”.

Tidningen konstaterar att även om det ter sig som att försvaret får mycket mer pengar så finns det faror för Micael Bydén.

– Bakom kulisserna pågår en dragkamp mellan finansdepartementet och Försvarsmakten. Trots att statsministern i sitt tal framhöll att försvarsutgifterna kommer att nå Nato-standard om två procent av BNP senast 2026 – är man inte överens om hur man faktiskt räknar till två procent, konstateras det i ledaren.

Hjärnan bakom kuppen

Det är finansministern Elisabeth Svantesson, 55, och hennes tjänstemän som pekas ut som hjärnorna bakom kuppen. De ”uppges vilja räkna in både moms och pensionskostnader”.

– Vilket skulle betyda att den utlovade, rekordstora försvarssatsningen urholkas med många miljarder, skriver Expressen.

För ÖB Micael Bydén är det naturligtvis en mardröm. Hans älskarinna Linda H Staaf är fullständigt skandaliserad och samtidigt riskerar han att bli lurad på miljarder. Kan han sitta kvar?

Vet du något om ÖB Micael Bydén och hans nya kvinna Linda H Staaf? Vet du något om Mats Löfving? Har du bilder, filmer eller ljudupptagningar? Tipsa Stoppa Pressarna här! Du är garanterad anonymitet och skyddad som källa i enlighet med grundlagen. Alla tips som leder till publicering arvoderas.