Beteende

Finansministern chockar Almedalen med sin fula gest

Någon måtta får det väl ändå vara.
Finansminister Elisabeth Svantesson tröttnade på uppmärksamheten i Almedalen.
Toppolitikern valde att förolämpa en italiensk kvinna när hon ville ta en bild.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-06-29 kl 11:39 |

ProvaPremium

Just nu pågår politikerveckan i Almedalen och massor av makthavare är på plats. Under onsdagen var det Moderaternas dag och statsminister Ulf Kristersson, 59, gav ett inkännande och uppskattat tal från parken där allting drog igång med salig Olof Palme 1968.

Mängder av åskådare följde statsministerns tal på plats och extra uppskattat blev Ulf Kristerssons fina ord om den mördade Ing-Marie Wieselgren som höggs ihjäl under förra årets vecka i ett vansinnesdåd.

Bild 1 av 7

Här ger Elisabeth Svantesson djävulstecknet till en italiensk kvinna. Finansministerns beteende chockar Almedalen.
Bild 2 av 7

Moderaternas tidigare statsminister och utrikesministern Carl Bildt får finansminister Elisabeth Svantesson att bli upphetsad. Hon ter sig inte vara i balans inför statsministerns tal. Justitieminister Gunnar Strömmer kan bara förskräckt titta på.
Bild 3 av 7

Här har finansministern lugnat ned sig lite. Carl Bildt visar sitt fräsiga sommarmode med skjortvästen som Stoppa Pressarna tidigare rapporterat om.
Bild 4 av 7

Elisabeth Svantesson var uppskruvad inför Ulf Kristerssons tal.
Bild 5 av 7

På pressträffen fick Elisabeth Svantesson spela andrafiolen. Det var statsministern som tog befälet.
Bild 6 av 7

Finansminister Elisabeth Svantesson fick trots allt några frågor på pressträffen.
Bild 7 av 7

Här tappar finansministern det fullständigt. Elisabeth Svantesson gav djävulstecknet åt en italiensk kvinna som ville ta en bild.

Statsministern utlyste även en stunds tystnad och tusentals personer förenades i minne och andakt över psykiatrisamordnaren som brann så för sitt yrke.

Rationell syn på kunskap

I talet blev det uppenbart att Ulf Kristersson vill tillbaka till sina politiska rötter. Han fokuserade mycket av sitt tal på socialpolitiken.

– Vi bekämpade en gång Fattigsverige med en unik blandning av rationell syn på kunskap, närgångna sociala reformer, familjeplanering och skötsamhetsideal. Jag tror att vi måste göra samma resa en gång till, konstaterade Ulf Kristersson inför runt 3 000 personer i publiken.