Mest läst just nu:

Federley-härvan

Fredrick Federley gör politisk comeback i valet

Sent ska syndaren vakna.
Fredrick Federley gör politisk comeback.
Nu kandiderar han i valet.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2021-04-07 kl 05:15 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarnas avslöjande om att Fredrick Federley, 42, var sambo med en dömd 43-årig pedofil tvingade bort honom från politiken.

Nu väljer han att göra comeback.

Bild 1 av 6

Nu gör Fredrick Federley politisk comeback. Han kandiderar i valet, meddelar han. Annie Lööf har ännu inte kommenterat.

Bild 2 av 6

Fredrick Federley har skadat förtroendet för Centerpartiet som kommit att förknippas med pedofili.

Bild 3 av 6

Fredrick Federley ljög Carina Bergfeldt rätt upp i ansiktet i SVT. Han hävdade att han inte läst domen mot sin pedofil-sambo, tvärtemot vad han medgivit i en sparad chattkonversation med en god vän.

Bild 4 av 6

Stoppa Pressarnas avslöjande tvingade bort Federley som EU-parlamentariker. Nu gör han comeback och söker väljarnas förtroende.

Bild 5 av 6

Centerpartiets toppnamn Emil Källström hoppar av politiken som en följd av partiets valhänta hantering av Federley. Han väljer att kommentera Federleys comeback på ett diplomatiskt sätt.

Bild 6 av 6

Fredrick Federley visste att hans sambo "Björbo-pedofilen" våldtagit barn vid minst 22 tillfällen, ändå valde han att fortsätta bo tillsammans med den 43-årige mannen.

Den forne centertoppen ställer upp i höstens kyrkoval i Gagnefs kommun – han vill ”betala tillbaka till kyrkan”, säger han. Vi får se vad väljarna säger.

Fredrick Federley kunde nyligen beslås med direkt lögn. Det var Expressens stjärnreporter David Baas, 40, som avslöjade att den forne EU-parlamentarikern hade läst domen mot den så kallade ”Björbo-pedofilen” innan Stoppa Pressarnas avslöjade samboskapet mellan toppolitikern och sexbrottslingen som förgripit sig på barn.

Federley satt och blåljög i tv-soffan hos Carina Bergfeldt, 41, i hennes självbetitlade talkshow i SVT. Expressen publicerade en sparad chatt mellan Federley och en vän till honom innan pedofilskandalen briserade.

Alla bedömare är ense om att Fredrick Federley är helt slut som politiker. Vilken väljare har förtroende för en man som valt att leva tillsammans med en dömd pedofil som bland annat vid 22 tillfällen gjort sig skyldig till grov våldtäkt mot barn?