Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius bryter upp

Det blev ganska kort och det blev intensivt.
Nu känner paret att det inte funkar längre.
Stoppa Pressarna kan avslöja att Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius bryter upp.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2021-04-05 kl 04:58 |

ProvaPremium

Fredrik Reinfeldt, 55, skilde sig överraskande från Filippa Reinfeldt, 53, 2013.

Skilsmässan kom tämligen chockartat ­och det vara bara någon månad innan som olika nyhetsredaktioner började få tips om att Sveriges dåvarande statsminister skulle lämna sin hustru.

Bild 1 av 21

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius bryter upp. Paret orkar inte längre.
Bild 2 av 21

Fredik Reinfeldt lämnade politiken efter valet 2014. Han har kritiserats för sitt engagemang i ett kinesiskt bolag som givit honom miljoner.
Bild 3 av 21

2019 köpte Fredrik Reinfeldt och hans Roberta hus på Storholmen, vilket Stoppa Pressarna avslöjade.
Bild 4 av 21

Reinfeldts sommarvilla har ett stort kök med gott om skåp bakom gråa luckor, köket kommer från Mobalpa. Här finns matplats för sällskap på 4-6 personer. Hel kyl & frys från Electrolux. Micro och ugn från Miele. Fläktkåpan är i rostfritt utförande. Glaskeramikhäll från Gaggenau och dessutom finns en vinkyl.
Bild 5 av 21

Köket är ljust och luftigt och har en egen utgång till en härlig altan.
Bild 6 av 21

Det rymliga sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns en hel garderobsvägg med skjutdörrar av spegelglas. Från fönstren är det en härlig utsikt över vattnet. Väggarna är vitmålade och harmoniserar väl med furugolvet.
Bild 7 av 21

Vardagsrummet är mysigt med stora fönster vilket ger ett rikligt ljusinflöde samt generös takhöjd. Här finns plats för soffa, fåtölj samt övrigt tillhörande möblemang. Öppen spis samt utgång till trädäck. Det är vattenburen golvvärme i hela bottenplanet.
Bild 8 av 21

Här har paret Reinfeldt kunnat njuta av en god bok.
Bild 9 av 21

Badrummet är helkaklat och har golvvärme. Tvättställ med bra förvaring samt tillhörande spegelskåp med belysning. WC, bubbelbadkar samt kombinerad tvättmaskin och tumlare (2021). Fönster för ljusinsläpp
Bild 10 av 21

Det är högt i tak i vardagsrummet vilket ger en ljus och härlig känsla.
Bild 11 av 21

På övervåningen finns ett härligt ljust och härligt allrum med fönster åt två väderstreck med fin utsikt. Utgång till balkong i bästa söderläge. Spotlights i taket och vitmålade väggar ger en modern känsla.
Bild 12 av 21

Trädgårdstomten är på 545 kvadratmeter vilket är ovanligt stort för att vara på Storholmen.
Bild 13 av 21

Villan är byggd i schweizer-stil och ger nästan lite känsla av att man är i Alperna.
Bild 14 av 21

Här kan man avnjuta en kopp kaffe i flödande solsken.
Bild 15 av 21

Den mysiga gäststugan har plats för en familjesäng (våningssäng) med måtten 120 cm nertill och 80 cm upptill. Access från altan och vardagsrum.
Bild 16 av 21

Mysigt och rofyllt sovrum på övre plan med snedtak. Här finns plats för säng samt sängbord. Vitmålade väggar samt furugolv.
Bild 17 av 21

I anslutning till det övre sällskapsrummet finns en härlig balkong.
Bild 18 av 21

Här är planritningen av entréplanet.
Bild 19 av 21

Det övre planet är mindre vilket bidrar till att det är så hög och luftig känsla i vardagsrummet på nedre plan.
Bild 20 av 21

Daniel Bergman, Cornelis Vreeswijk, Sofia Wistam, Christofer Fjellner, Staffan Götestam, Ebba Lindsö och Per Unckel är bara några av alla kändisar som har bott eller bor på Storholmen. Ön utanför Lidingö är som en magnet för de vackra, rika och framgångsrika.
Bild 21 av 21

För Fredrik Reinfeldt och ex-hustrun Filippa Reinfeldt har det senaste året varit turbulent efter att sonen Erik greps för kokainbrott.

Sedan dröjde det inte länge förrän det stod klart att toppolitikern blivit tillsammans med sin pressekreterare Roberta Alenius, 42.

Reinfeldt och Roberta blev snabbt ett etablerat par och 2017 föddes parets gemensamma dotter Alessia, 3.

För Fredrik Reinfeldt har tiden efter toppolitiken varit både spännande och lukrativ. Han är en flitig föreläsare och har skrivit flera böcker som har sålt bra.

Den forne moderatledaren har dock inte gått fri från kritik sedan han lämnat politiken.

Fredrik Reinfeldt har tjänat miljoner på sin goda relation till den kommunistiska diktaturen Kina. Han har suttit i styrelsen för ett bolag som kontrolleras av kinesiska staten och har deltagit i möten med diktaturens högt uppsatta statliga politiker och tjänstemän.