Barnvåldtäkt

Fredrick Federleys gudstjänst efter pedofilskandalen

Hör Guds bud.
Nu försöker Fredrick Federley hitta rätt i tillvaron efter samboskapet med den dömde barnvåldtäktsmannen.
Den skandaliserade expolitikern siktar på att bli präst.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-11-07 kl 18:21 |

ProvaPremium

Snart är det på dagen tre år sedan som Fredrick Federleys, 45, hela tillvaro kastades upp och ned. Den 24 november 2020 avslöjade Stoppa Pressarna att EU-parlamentarikern levde med en 45-årig man som dömts till nio års fängelse.

Mannen, som sedermera kom att gå under namnet ”Björbopedofilen”, har bland annat gjort sig skyldig till 22 fall av grov våldtäkt mot barn.

Bild 1 av 8

Här förkunnar han Guds bud. Alla besökare i kyrkan uppskattade dock inte att den av pedofilskandalen anfäktade Fredrick Federley höll i en gudstjänst nyligen. På julafton slår han till igen.
Bild 2 av 8

Här är Fredrick Federleys nya profilbild gaydejting-appen Grindr. Han poserar med en av sina älskade ormar.
Bild 3 av 8

Han kan inte låta bli. Stoppa Pressarna har tidigare avslöjat att Fredrick Federley återigen träffar Björbo-pedofilen.
Bild 4 av 8

Till vänster ser vi "Björbo-pedofilens" mammas röda Toyota och till höger Federleys Audi. Grabbarna återförenades på Federleys gård en ljus och romantisk natt förrförra sommaren.
Bild 5 av 8Till vänster ser vi Fredrick Federley i röd kostym, han talar i en mikrofon och håller i ett fång med blommor. Till höger ser vi en förvånad Annie Lööf i blå dräkt.

Det var Federleys pedofilskandal som blev startskottet för Centerpartiets alla problem.
Bild 6 av 8

Fredrick Federley ljög programledaren Carina Bergfeldt rätt upp i ansiktet när han medverkade i "Bergfeldt" i SVT. Han påstod att han ännu inte läst domen, sedan avslöjades det att han läst domen före Stoppa Pressarnas avslöjande. David Baas från Expressen kunde avslöja sanningen.
Bild 7 av 8

Journalisten Hanna Hellquist ifrågasatte Fredrick Federley när han medverkade i "Bergfeldt" i SVT. Hon var förundrad över hur man "kan ligga med någon som har legat med barn".
Bild 8 av 8

Fredrick Federley får ofta besök av män i sitt nya hus i Dala-Floda.

Sedan ett par år tillbaka bodde Fredrick Federley i Björbo i Gagnef kommun i Dalarna. Centertoppen köpte en gammal dalagård från sekelskiftet med kringbyggda uthus 2017.

Stoppa Pressarnas avslöjande att den omstridde politikern levde tillsammans med en 45-årig man som nyligen hade släppts från fängelset.

En rad olika förtroendeposter

Fredrick Federley var sedan många år en av Centerpartiets absolut tyngsta företrädare.