Pengar

Fredrik Reinfeldt i jättebråk efter julbord på Operakällaren

Det här ser inte bra ut.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att Fredrik Reinfeldt hamnade i ett infekterat pengabråk efter ett julbord på Operakällaren i Stockholm.
Den tidigare statsministern har fullt sjå med sitt ordförandeskap i Svenska Fotbollförbundet – men är han mäktig uppgiften?

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-12-21 kl 11:50 |

ProvaPremium

Fredrik Reinfeldt, 58, hade åtta framgångsrika år som statsminister.

Samtidigt är det få politiker vars renommé omprövats så till den milda grad så som skett med den gänglige Täby-killen med de lite ledsna ögonen och den vädjande uppsynen.

Bild 1 av 6

Fredrik Reinfeldt har beordrat Fotbollförbundet att spara 30 miljoner kronor nästa år. Bara ett par dagar efter att hans förbund hade ett svindyrt julbord på Operakällaren.
Bild 2 av 6

Svenska fotbollförbundets nya generalsekreterare Andrea Möllerberg måste spara 30 miljoner kronor nästa år. Samtidigt äter höjdarna julbord på Operakällaren.
Bild 3 av 6

Fredrik Reinfeldt, är en omstridd ordförande för Svenska Fotbollförbundet. Julbordet på Operakällaren stärker inte hans position.
Bild 4 av 6

Fredrik Reinfeldt riskerar att bli kortvarig på posten som ordförande i SvFF. Det är många som vill ha bort honom.
Bild 5 av 6

Här ser vi hur Svenska Fotbollförbundet äter julbord på Operakällaren. Ett julbord kostar 1700 kronor per person. Samtidigt måste fotbollsklubbarna runt om i landet dra ner på sin verksamhet då förbundet ska spara 30 miljoner kronor nästa år.
Bild 6 av 6

Operahuset med den upplysta restaurangen Operakällaren vid Kungsträdgården. Det är Sveriges flottaste restaurang.

Reinfeldt har fått klä skott för den invandringspolitik Sverige förde under hans ledning och hans tal om att ”öppna era hjärtan” har blivit en klassiker men kanske inte på det sätt som den forne moderatledaren hade tänkt.