Sexskandal

Linda H Staaf älskare Mats Löfving delgiven misstanke

Polischef Mats Löfving är delgiven misstanke om brott.
Efter Stoppa Pressarnas avslöjanden fick åklagaren upp ögonen för Linda H Staafs gamle älskare.
Misstankarna gäller både hur den blonda poliskvinnan fick sitt toppjobb och att hon fick ett vapen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-02-01 kl 13:45 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna behövs – om sanningen ska fram.

Redan den fjärde juli förra året avslöjade vi att Linda H Staaf, 47, fick sitt toppjobb som underrättelsechef vid Noa genom sin dåvarande älskare Mats Löfving, 61.

Bild 1 av 6mats lofving linda staaf stor111 - Stoppa Pressarna

Linda H Staafs älskare Mats Löfving utreds nu för sin nästa relation efter den blonda poliskvinnan. Det var Stoppa Pressarna som avslöjade att det fanns en älskarinna till inom polisen och när Anders Thornberg läst Stoppa Pressarna inledde han en utredning.
Bild 2 av 6stoppapressarna superklick11 - Stoppa Pressarna

Linda H Staaf har en märklig förmåga att styra sina älskare. Nu berättar en tidigare väninna.
Bild 3 av 6linda staaf lofving victoria stor3 - Stoppa Pressarna

Stefan Hector från Noa och Mats Löfving träffade kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf.
Bild 4 av 6linda h staaf lofving tv stor - Stoppa Pressarna

Åklagaren inledde en förundersökning mot Mats Löfving och Linda H Staaf har förhörts om sin roll i sexhärvan.
Bild 5 av 6mats lofving linda staaf stor2 - Stoppa Pressarna

Mats Löfving vilar inte på lagrarna. Han träffade en ny poliskvinna som blev hans älskarinna efter Linda H Staaf, något som Stoppa Pressarna avslöjade redan den 11:e december förra året.
Bild 6 av 6Linda H Staaf Flyr Stor1 - Stoppa Pressarna

Linda H Staaf vägrade svara på frågor från Stoppa Pressarnas team i Almedalen förra sommaren. Vad är det hon vill dölja?

Den 23 juli avslöjade vi att den blonda poliskvinnan dessutom fått ett tjänstevapen – i strid med reglerna då hon saknade den nödvändiga utbildningen.

Den 23:e augusti valde Stoppa Pressarna att namnge regionpolischef Mats Löfving.

Dumpade älskaren

Trots att all fakta fanns att tillgå vaknade inte åklagaren och övriga medier förrän då Expressen den 5:e december avslöjade att Mats Löfving polisanmälts för sitt beteende gentemot Linda H Staaf. Han ska ha blivit uppbragt efter att hon dumpat honom till förmån för en annan uniformsbeklädd och äldre älskare med makt – Sveriges ÖB Micael Bydén, 58.

Mats Löfving polisanmäldes vid två tillfällen för brott mot Linda Staaf, under 2020 för misshandel och under 2021 för grov fridskränkning, olaga förföljelse och ofredande – bägge anmälningarna lades dock ner omedelbart och den blonda poliskvinnan hävdar att hon inte varit inblandad i upprättandet av anmälningarna.

Misstankarna som Mats Löfving nu har delgivits handlar dels om när han gav Linda H Staaf jobbet som underrättelsechef vid Noa, dels om när han beslutade att ge hennes ett tjänstevapen 2020 – trots att poliskvinnan med den halsbrytande karriären saknade behörighet.

Linda H Staaf förhörd

Linda H Staaf och flera vittnen har förhörts så här långt i utredningen, men det finns flera utredningsåtgärder som måste vidtas för att gå till botten med rötan hos polisledningen.

– Det återstår flera vittnen att förhöra och vidare görs kontinuerliga analyser av inhämtad digital bevisning. Det går inte att lämna någon prognos om när förundersökningen kan vara klar, skriver åklagaren i en lägesrapport, rapporterar Expressen

Exakt vad Linda H Staaf har sagt i förhören med henne får vi inte veta i nuläget.

– Vad man sagt eller bevisläget i förundersökningen kommenterar jag inte närmare, säger vice överåklagare Bengt Åsbäck i ett uttalande.

Mats Löfving, som är omplacerad från sin tjänst som regionpolischef under utredningen, nekar till brott. 

Vet du mer om Linda H Staaf? Har hon haft flera högt uppsatta älskare inom ett uniformsyrke? Vet du något om ÖB Micael Bydén? ÖB:s otrohetsskandal och hans skörlevnad? Vet du något om Mats Löfving? Har du bilder, filmer eller ljudupptagningar? Tipsa Stoppa Pressarna här! Du är garanterad anonymitet och skyddad som källa i enlighet med grundlagen. Alla tips som leder till publicering arvoderas.