Säkerhet

ÖB:s älskarinna i ny skandal: anklagas för vapenbrott

Det blir värre och värre.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att ÖB:s älskarinna Linda H Staaf kan ha gjort sig skyldig till grovt vapenbrott
Polismästaren uppges inte ha vapenutbildning men poserar ändå med vapen och var beväpnad under Almedalsveckan.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2022-07-23 kl 06:02 |

ProvaPremium

I början av juni kom en dom mot två 16-åriga pojkar från Halmstad efter att de hade poserat med vapen i en film tagen någonstans i Halmstad under hösten.

Enligt Nationellt forensiskt centrum, NFC, så är det riktiga pistoler på filmerna som spelades in när de nu dömda killarna var 15 år. Den ena 16-åringen dömdes till ungdomsövervakning i sex månader och den andre till ungdomstjänst i 70 timmar för bland annat grovt vapenbrott, båda nekade till brott.

Bild 1 av 12

ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har varit starkt kritiserad och alla hennes amorösa turer fläckar även ned ÖB.
Bild 2 av 12

Det var Stoppa Pressarna som avslöjade att överbefälhavaren Micael Bydén hade en utomäktenskaplig affär.
Bild 3 av 12

Kvinnan som ÖB bedrog sin stackars hustru med är Linda H Staaf, chef för underrättelsenheten på NOA.
Bild 4 av 12

Här smög ÖB undan med älskarinnan. Stoppa Pressarna har avslöjat Micael Bydéns hemliga kärleksnäste på Karlbergs slott.
Bild 5 av 12

Det råder en rad märkliga omständigheter kring hur Linda H Staaf fick posten som hög polischef.
Bild 6 av 12

Micael Bydén och Anita Carlman har varit gifta i 23 år. I november 2021 begärde ÖB skilsmässa efter sitt nedriga svek som Stoppa Pressarna avslöjade.
Bild 7 av 12

Enligt både källor och experter var Linda H Staaf inte kompetent för jobbet som underrättelsechef vid Noa, men lyckades på något sätt ändå få sin tjänst.
Bild 8 av 12

Professor Stefan Holgersson sågar Linda H Staaf i sin forskningsrapport ”Hur efterlever polisen offentlighetsprincipen”.
Bild 9 av 12

Polisen hävdar att Linda H Staaf har varit verksam i yttre tjänst. Något som har ifrågasatts av forskaren Stefan Holgersson.
Bild 10 av 12

Linda H Staaf går omkring på stan i Visby med ett skarpladdat vapen, vilket Stoppa Pressarna avslöjade 24 juli förra året. Hon bär vapnet fel, långt ner på skinkan.
Bild 11 av 12

Flera poliser har reagerat på att Linda H Staaf bär sitt tjänstevapen på skinkan. Ett direkt olämpligt sätt för en polis att hantera sin pistol.
Bild 12 av 12

Rikspolischef Anders Thornberg riskerar att mista sitt jobb på grund av den blonda poliskvinnan som hyser en förkärlek för äldre mäktiga män i uniform.

Givet ovanstående kan man med fog fråga sig vad underrättelsechefen vid Polisen nationella operativa avdelning, NOA, har gjort sig skyldig till.

I polisforskare Stefan Holgerssons, 55, rapport ”Hur efterlever polisen offentlighetsprincipen?” från november 2021 står bland annat följande att läsa om Linda H Staaf:

”I samband med den omfattande mediabevakningen av polisens arbete mot grov organiserad brottslighet gjordes dessutom flera personliga porträtt av underrättelsechefen i media där hon framträdde med uniform, tjänstevapen och batong. Det påstods att hon ”ibland sätter sig i radiobilen för att ha ”yttre tjänst” och att hon kan göra detta eftersom ”hon har läst in polishögskolan och därmed även är utbildad till polis.”