Sexskandal

Linda H Staaf tog emot pengar av Löfving när de hade sex

Det blir värre och värre.
Nu avslöjas att Linda H Staaf tog emot pengar av Mats Löfving – när de bägge hade en sexuell relation.
Den blonda poliskvinnan och hennes tidigare älskare riskerar ett korruptionsåtal.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-12-20 kl 17:56 |

ProvaPremium

Det verkar inte finnas någon ände på eländet inom polisledningen i Stockholm. Den senaste tiden har kommit dagliga avslöjanden kring Linda H Staaf, 46, och hennes tidigare älskare Mats Löfving, 61.

Den tidigare underrättelsechefen vid Noa som numera är älskarinna åt överbefälhavare Micael Bydén, 58, har skandaliserats och hennes tal om att hon är utsatt enkom för att hon är en ”kvinna med makt” är det inte många som har köpt.

Bild 1 av 6linda h staaf lofving tv stor - Stoppa Pressarna

Åklagaren inledde en förundersökning mot Mats Löfving och Linda H Staaf har förhörts om sin roll i sexhärvan.
Bild 2 av 6mats lofving linda staaf stor3 - Stoppa Pressarna

Redan den 19 augusti avslöjade Stoppa Pressarna att Linda H Staaf haft en sexuell relation med sin närmaste chef Mats Löfving, som gav henne toppjobbet på Noa och pengar med hjälp av löneförhöjning samtidigt som de hade en sexuell relation.
Bild 3 av 6linda staaf polischef stor3 - Stoppa Pressarna

Triss i älskare. Linda H Staaf har varit med bland andra Jan Staaf, Mats Löfving och Micael Bydén. Samtliga tre män har skiljt sig för den blonda poliskvinnans skull.
Bild 4 av 6anders thornberg linda h staaf - Stoppa Pressarna

Rikspolischefen Anders Thornberg har haft mycket att hantera med ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf och alla hennes älskare.
Bild 5 av 6linda h.staaf ny man stor8 - Stoppa Pressarna

Sexhärvan kring ÖB Micael Bydén blir alltmer intrikat. Kan han sitta kvar? Kommer han ta ansvar för sin skörlevnad? Är han officersmässig eller en impulsstyrd libertin?
Bild 6 av 6linda h staaf ny man stor7 - Stoppa Pressarna

Micael Bydén var tillsammans med Anita Carlman i 33 år, varav 23 år som gifta. Sedan valde han att svika henne.

Dessvärre för Linda H Staafs del får hon även svårt att avfärda relationen med Mats Löfving som ”privat men ytlig” när hon förhörs av åklagare. Polisens säkerhetschef Ari Stenman har i en promemoria konstaterat att Linda H och hennes tidigare chef haft en relation från 2015 till sommaren 2021.

Sex och pengar

Nu avslöjar Expressen att Linda H Staaf har fått pengar tack vare Mats Löfving under perioden då de hade sex med varandra. I september 2016 höjde Mats Löfving sin älskarinnas lön med 8 250 kronor. Linda H Staaf fick dessutom 66 000 kronor i retroaktiv löneökning.