Sexskandal

ÖB Micael Bydéns okända relation med marijuanamannen

Nu sitter han i klistret.
Skandaliserade ÖB Micael Bydén har hamnat i beroendeställning till ”marijuanamannen”.
Frågan är hur generalen ska slingra sig ur den här knipan.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-10-19 kl 06:50 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna avslöjade att ÖB Micael Bydén, 58, varit otrogen mot sin hustru med polismästaren Linda H Staaf, 46.

När den högt uppsatte militärens hustru blev varse om älskarinnan dröjde det inte länge förrän paret lämnade in ansökan om skilsmässa, vilket Expressen var först med att berätta.

Bild 1 av 14Till vänster ser vi en allvarlig Micael Bydén i fältuniform, i mitter ser vi en rykande joaint, till höger ser vi en pixlad man i kostym.

Skandaliserade ÖB Micael Bydén har hamnat i beroendeställning till ”marijuanamannen”.
Frågan är om generalen kan sitta kvar på sin post.
Bild 2 av 14Till vänster ser vi en glad ÖB Micael Bydén i fältuniform och till höger ser vi Linda H Staaf som ser glad ut.

ÖB Micael Bydén och hans älskarinna Linda H Staaf möttes när han var hennes "mentor" under tre års tid. Nu kommer han med ett glädjebesked till sin blonda älskarinna.
Bild 3 av 14

Den amerikanske generalen David Petraeus var i likhet med ÖB Micael Bydén otrogen mot sin hustru. Till skillnad från den svenske generalen avgick amerikanen från sin tjänst efter att hans vanära och skörlevnad avslöjats.
Bild 4 av 14Till vänster ser vi ÖB Micael Bydén i fältuniform, därefter Linda H Staaf, polischef Mats Löfving, och en pixlad polis.

ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har haft (minst) två älskare inom polisen. Mats Löfving är en av dem. Nu kartläggs hennes sexliv i detalj av åklagare.
Bild 5 av 14Till vänster ser vi ÖB Micael Bydén i fältuniform och försvarsminister Peter Hultqvist i blå kostym. Till höger ser vi en bekymrad ÖB i vit officersskjorta.

Försvarsminister Peter Hultqvist har inte hunnit sparka ÖB Micael Bydén. Det kan en av de första uppgifterna för den nya försvarsministern Pål Jonson.
Bild 6 av 14

Micael Bydén kallas för "Hälsingebocken" av försvarsanställda. Micael Bydén är född och uppvuxen i Gnarp i Hälsingland, därav öknamnet ”Hälsingebocken”.
Bild 7 av 14

Stoppa Pressarna avslöjade att ÖB Micael Bydén använder sig av den militära underrättelsetjänsten (MUST) för att kartlägga Stoppa Pressarnas medarbetare. Agerandet kan vara olagligt, det är icke desto mindre en uppenbar illustration av hur olämplig ÖB är att inneha sitt ämbete.
Bild 8 av 14

Stig Wennerström kom i likhet med Micael Bydén från flygvapnet. Spionen var dock inte, såvitt känt, otrogen.
Bild 9 av 14

Micael Bydén och Anita Carlman har varit gifta i 23 år. I november 2021 begärde ÖB skilsmässa efter sitt nedriga svek som Stoppa Pressarna avslöjade.
Bild 10 av 14

Vladimir Putin har vid flera tillfällen hotat Sverige. Nu kan han sikta in sig på vår ÖB:s skörlevnad som drar vanära över ämbetet.
Bild 11 av 14

Nye försvarsministern Pål Jonson erkänner att han rökt marijuana. Å andra sidan har ÖB varit otrogen mot sin hustru och därmed äventyrat rikets säkerhet.
Bild 12 av 14

Pål Jonson med sin företrädare Peter Hultqvist vid riksdagsdebatten om NATO. Micael Bydén lär få svårare att hantera kustjägaren Jonson jämfört med vapenvägraren Hultqvist.
Bild 13 av 14

Pål Jonson (M) är ny chef över ÖB. Nu har han möjlighet att inleda en formell utredning om ÖB utgör en säkerhetsrisk med sin skörlevnad.
Bild 14 av 14

Försvarsministern rökte marijuana en gång i London 1996 och i nätforum kallas han redan för "marijuanamannen".

Efter 33 år tillsammans, varav 23 år som gifta, gick generalen och hans hustru Anita Carlman, 64, skilda vägar på grund av sexskandalen.

Utnyttjas av främmande makt

Försvarsmakten är mycket grannlaga vid sina rekryteringar och tillsättningar av befattningshavare. Man söker efter känslig information som kan komma att utnyttjas av främmande makt i utpressningssyfte. Familjeförhållande, eventuella domar och ekonomi är bara några faktorer som vägs in.