Otrohet

ÖB och älskarinnan jublar efter det härliga glädjebeskedet

Wow, vilken härlig överraskning!
Nu kommer ett riktigt glädjebesked för ÖB Micael Bydén och hans älskarinna Linda H Staaf.
Paret och vännerna jublar efter den glada nyheten som innebär en så omvälvande livsförändring för de bägge.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-10-10 kl 18:34 |

ProvaPremium

Det har varit flera trista avslöjanden kring ÖB Micael Bydén, 58, och hans älskarinna polismästaren Linda H Staaf, 46. Därför är det inte så konstigt att parets vänner och bekanta nu jublar av glädje efter den överraskande nyheten som verkligen vänder upp och ned på tillvaron.

Nu blir det andra bullar för Linda H Staaf och hennes älskade ÖB. Älskarinnan måste ställa in sig på en helt ny tillvaro och då Micael Bydén är en modern man kommer självfallet även hans liv att genomgå en stor förändring.

Bild 1 av 11Till vänster ser vi en glad ÖB Micael Bydén i fältuniform och till höger ser vi Linda H Staaf som ser glad ut.

ÖB Micael Bydén och hans älskarinna Linda H Staaf möttes när han var hennes "mentor" under tre års tid. Nu kommer han med ett glädjebesked till sin blonda älskarinna.
Bild 2 av 11Till vänster ser vi ÖB Micael Bydén i fältuniform, han ser förvånad ut, till höger ser vi polismästare Linda H Staaf i uniformsskjorta, hon ser liderlig ut.

ÖB Micael Bydéns älskarinna erkände nyligen. Linda H Staaf orkade inte tiga om skandalen längre. Hon ger Stoppa Pressarna rätt.
Bild 3 av 11David Petraeus Stor - Stoppa Pressarna

Den amerikanske generalen David Petraeus var i likhet med ÖB Micael Bydén otrogen mot sin hustru. Till skillnad från den svenske generalen avgick amerikanen från sin tjänst efter att hans vanära och skörlevnad avslöjats.
Bild 4 av 11Vi ser en uppgiven ÖB Micael Bydén i vit uniformsskjorta, han slår ut med armarna.

Det börjar bli ohållbart. Nu höjs alltfler avgångskrav mot generalen.
Bild 5 av 11Micael Bydén Bocken Stor1 - Stoppa Pressarna

Micael Bydén kallas för "Hälsingebocken" av försvarsanställda. Micael Bydén är född och uppvuxen i Gnarp i Hälsingland, därav öknamnet ”Hälsingebocken”.
Bild 6 av 11Till vänster ser vi ÖB Micael Bydén i vit skjorta, i mitten ser vi Linda H Staaf i blå polisskjorta och till höger ser vi hennes andre älskare polischef Mats Löfving i blå polisskjorta.

ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har haft ett intimt förhållande med sin chef Mats Löfving. Inte en "ytlig" relation som hon beskrivit den.
Bild 7 av 11ÖB Micael Bydén Parkmöte Stor - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna avslöjade när ÖB Micael Bydén och polismästare Linda H Staaf inledde sin erotiska affär. Paret blev påkomna i en park under sommaren 2021.
Bild 8 av 11Micael Bydén Bordell Stor1 - Stoppa Pressarna

En chef från Securitas besökte en bordell i Spanien. Företaget har ett avtal med Försvarsmakten men ÖB Micael Bydén vägrar kommentera, exakt den typen av sits man hamnar i om man komprometterar sig själv med en älskarinna.
Bild 9 av 11ob micael byden nightclub woman - Stoppa Pressarna

ÖB Micael Bydén festade på en nattklubb invid Stureplan i Stockholm. Den typen av miljöer där kriminella jagar unga tjejer och kokainet flödar.
Bild 10 av 11micael byden hustrun berattar stor1 1 - Stoppa Pressarna

Stig Wennerström kom i likhet med Micael Bydén från flygvapnet. Spionen var dock inte, såvitt känt, otrogen.
Bild 11 av 11micael byden alskarinna stor2 1 - Stoppa Pressarna

Här syns ÖB med sin förtvivlade och bedragna hustru, Anita Carlman.

Den glada nyheten innebär ett stort ansvar – nu kan inte paret bara tänka på sig själva längre. Nu gör sig verkligheten påmind på ett helt annat sätt.

Påkomna i en park

Stoppa Pressarna har tidigare avslöjat att Micael Bydén och Linda H Staaf blev romantisk involverade senast förra sommaren, då ögonvittnen se de bägge i en park när de hängav sig åt erotiska övningar som vi väljer att inte beskriva mer i detalj då Stoppa Pressarna är en familjepublikation.

De bägge kan dock ha varit romantiskt och erotiskt engagerade i varandra redan före förra sommaren då Linda H Staaf haft Micael Bydén som sin mentor under tre(!) års tid.

Det var i november förra året som Micael Bydén plötsligt meddelade sin hustru Anita Carlman, 64, att han skulle lämna henne och villan i Södertälje och istället flytta in på sitt residens vid Karlbergs slott.

Han ”glömde” att berätta för sin hustru sedan 23 år tillbaka att han hade en älskarinna – det fick Anita Carlman höra via gemensamma vänner till paret. När hon konfronterade sin make, som hon blev tillsammans med för 33 år sedan, kunde inte ens ÖB neka.

Betydande utpressningsrisk

Micael Bydén tittade ner i golvet och erkände skamset för sin hustru att han fått ihop det med den blonda poliskvinnan Linda H Staaf.

Att Sveriges överbefälhavare väljer att vara otrogen är ingen privatsak – den fyrstjärnige generalen exponerade sig för främmande makt och utsatte sig själv för en betydande utpressningsrisk. Att ÖB genom sitt frivola agerande utgör en säkerhetsrisk saknar motstycke i svensk militärhistoria.

Den typen av skörlevnad som generalen ägnat sig åt är inget som Försvarsmakten normalt sett ser på med blida ögon. Hade det rört någon hög befattningshavare i övrigt som chefen Must eller insatschefen hade de inte fått kvarstanna i sina befattningar, enligt flera av varandra oberoende bedömare.

– I ljuset av det skedda är det min absoluta övertygelse att högre befattningshavare inte hade kunnat sitta kvar om det ägnat sig åt något dylikt. Det gör mig och många andra inom kronan (slang för Försvarsmakten, reds. anm.) minst sagt uppbragta och vi kan därför med fog ifrågasätta ÖB:s lämplighet att inneha sitt ämbete, säger en person som arbetar på Högkvarteret på Lidingövägen i Stockholm.

Personen ifråga är inte ensam, samtliga anställda inom Försvarsmakten som Stoppa Pressarna har varit i kontakt med är upprörda över det som skett och att Micael Bydén varit otrogen – inte en enda person försvarar honom eller hans handlingar.

Stoppa Pressarna har även varit i kontakt med personer som tidigare varit anställda inom Försvarsmakten – många av dem på höga befattningar – och utfallet är likadant där. Man skäms över Micael Bydén; hans beteende, hans svek mot sin hustru och hans svek mot sitt ämbete.

Det är dock inte bara kring Micael Bydén det stormat. Det är nästan lika illa för hans älskarinna Linda H Staaf.

Älskarinna åt sin chef

Polisforskaren Stefan Holgersson, 55, har lett i bevis att den blonda poliskvinnan har ljugit i både sitt cv och i media, vilket Stoppa Pressarna rapporterat om.

Inom Polisen finns ett starkt ifrågasättande av hennes kompetens och det påstås att hon fick jobbet som underrättelsechef vid Polisens nationella operativa avdelning, NOA, som en följd av att hon vid tiden för sitt tillträde av tjänsten var älskarinna åt dåvarande chefen för NOA Mats Löfving, 61, som idag är regionpolismästare.

Att Mats Löfving var lönesättande chef åt sin älskarinna är inget som direkt väcker respekt inom Polisen. Det är många som ifrågasätter lämpligheten hos både Mats Löfving och Linda H Staaf.

Nyligen stod det klart att Linda H Staaf lämnar polisen och börjar istället arbeta vid Justitiedepartementet. Normalt sett är det ansett som både ”fint” och meriterande att arbeta vid ett departement.

Det är emellertid inte helt vanligt att någon med en så senior chefspost går från den till att börja på ett departement. Ett undantag därvidlag utgör Jan Salestrand, 68, som lämnade en mycket hög befattning vid Försvarsmakten (han var bland annat vikarierande ÖB) för att gå till försvarsdepartementet – men han blev statssekreterare åt försvarsminister Peter Hultqvist, 63, vilket är en ytterst tung och meriterande post.

Allt tyder på att den blonda polismästaren verkligen fått kicken – hennes nya chef Göran Millbert, 57, chef för justitiedepartementets polisenhet, visste inte ens vad Linda H Staaf skulle få för titel när nyheten blev känd.

– Lite oklart än så länge. Vi får se vad det blir. Stabstjänstgörande eller nåt, berättade Göran Millbert i Expressen.

Inom Polisen råder ingen tvekan om att Linda H Staaf tvingats bort efter Stoppa Pressarnas avslöjanden:

– Det är helt klart, nu landar hon på en kudde på departementet. Man vågar inte ha henne kvar, både Försvarsmakten och Polisens ledning har säkert varit delaktiga i beslutet, konstaterar en välmeriterad kommissarie.

”Övertygat i rollen”

Allt är dock inte hopplöst för Linda H Staaf och hennes älskare. Det finns de som inte tycks ha några problem med att hon ljugit i media, i sin cv och även varit älskarinna åt sin lönesättande chef.

Nu kommer ett riktigt glädjebesked för Powerparet med den påträngande kättjan och bristande impulskontrollen.

Expressens politiska redaktör Anna Dahlberg, 53, krävde nyligen i en signerad ledare att rikspolischefen Anders Thornberg, 63, ska sparkas. Det kan ju te sig både skarpt och modigt att kräva det då den blide hallänningen Thornberg är mycket respekterad och omtyckt.

Kanske mer förvånande är att Anna Dahlberg föreslår ett minst sagt överraskande namn som ny rikspolischef.

– Ulf Kristersson (moderatledaren och sannolikt Sveriges nästa statsminister, reds. anm.) bör därför utse en ny rikspolischef. Ett lämpligt namn skulle kunna vara Linda Staaf, som har övertygat i rollen som NOA:s underrättelsechef och varit drivande i internationella samarbeten såsom FBI:s operation ”Trojan Shield”, skriver Expressens politiska redaktör.

Det är nog rätt många som inte delar hennes bild av att Staaf har ”övertygat i rollen som NOA:s underrättelsechef”, icke desto mindre är förtroendet för Staaf från Expressen ett härligt glädjebesked.

Även Linda H Staafs vänner gläder sig.

– Vi har längtat efter den här stora dagen, äntligen är det någon som inser vad Linda går för och inte bara en massa negativa skriverier om henne, säger en kvinna i Staafs närhet till Stoppa Pressarna.

Skulle Linda H Staaf (mot precis alla odds i hela universum) bli rikspolischef blir det en omvälvande livsförändring för både henne och ÖB. Då kommer paret ha ännu flera ögon på sig och granskas kritiskt av flera medier – inte bara Stoppa Pressarna.

Stoppa Pressarna har vid upprepade tillfällen sökt överbefälhavare Micael Bydén, generalen har valt att inte återkomma – så modig är den ”soldaten”.

Stoppa Pressarna har även sökt polismästare Linda H Staaf som gjort sig oanträffbar – så tuff är den ”snuten”.

Vet du mer om Micael Bydén, otrohetsskandalen och hans älskarinna Linda H Staaf? Känner du till något om Mats Löfving? Har du bilder, filmer eller ljudupptagningar? Tipsa Stoppa Pressarna här! Du är garanterad anonymitet och skyddad som källa i enlighet med grundlagen. Alla tips som leder till publicering arvoderas.