Säkerhetsskandal

Så ska ÖB Micael Bydén sparkas efter sexskandalen

Det är inte bara privat han missköter sig med svek och otrohet.
Nu kommer stenhård kritik mot ÖB Micael Bydén.
Snart kan han tvingas bort av regeringen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-09-09 kl 11:09 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna avslöjade att ÖB Micael Bydén, 58, under minst ett halv års tid varit otrogen mot sin hustru Anita Carlman, 64. Den fyrstjärnige generalen föll för Linda H Staaf, 46, som är underrättelsechef vid Polisens operativa avdelning, NOA.

Överbefälhavaren hade, av någon anledning, under tre års tid fungerat som den blonda poliskvinnans mentor.

Bild 1 av 11Till vänster ser vi ÖB Micael Bydén i fältuniform och försvarsminister Peter Hultqvist i blå kostym. Till höger ser vi en bekymrad ÖB i vit officersskjorta.

Försvarsminister Peter Hultqvist har inte hunnit sparka ÖB Micael Bydén. Det kan en av de första uppgifterna för den nya försvarsministern Pål Jonson.
Bild 2 av 11micael byden karlberg pakommen stor2 - Stoppa Pressarna

Peter Hultqvist har äntligen fått en perfekt anledning att sparka ÖB Micael Bydén.
Bild 3 av 11peter hultkvist bolaget stor9 - Stoppa Pressarna

Peter Hultqvist är inte känd för att lägga fingrarna emellan men hans vacklande kring Nato har urholkats hans auktoritet. Nu har dock den rejäle dalkarlen fått ny ammunition som gör det lättare för honom att bli av med Bydén.
Bild 4 av 11Till vänster ser vi ÖB Micael Bydén i fältuniform, därefter Linda H Staaf, polischef Mats Löfving, och en pixlad polis.

ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har haft (minst) två älskare inom polisen. Mats Löfving är en av dem. Nu kartläggs hennes sexliv i detalj av åklagare.
Bild 5 av 11Micael Bydén Bocken Stor1 - Stoppa Pressarna

Micael Bydén kallas för "Hälsingebocken" av försvarsanställda. Micael Bydén är född och uppvuxen i Gnarp i Hälsingland, därav öknamnet ”Hälsingebocken”.
Bild 6 av 11ob linda h staaf stor - Stoppa Pressarna

ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har varit starkt kritiserad och alla hennes amorösa turer fläckar även ned ÖB.
Bild 7 av 11ÖB Micael Bydén Parkmöte Stor - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna avslöjade när ÖB Micael Bydén och polismästare Linda H Staaf inledde sin erotiska affär. Paret blev påkomna i en park under sommaren 2021.
Bild 8 av 11Micael Bydén Bordell Stor2. - Stoppa Pressarna

ÖB Micael Bydén, talman Andreas Norlén och statsminister Magdalena Andersson när Försvarsmakten arrangerade Veterandagen vid Sjöhistoriska museet i Stockholm. För statsministern måste det kännas märkligt att tvingas hälsa på en ÖB som är otrogen när man leder en feministisk regering. Har hon verkligen fortsatt förtroende för generalen?
Bild 9 av 11Micael Bydén Bordell Stor1 - Stoppa Pressarna

En chef från Securitas besökte en bordell i Spanien. Företaget har ett avtal med Försvarsmakten men ÖB Micael Bydén vägrar kommentera, exakt den typen av sits man hamnar i om man komprometterar sig själv med en älskarinna.
Bild 10 av 11micael byden alskarinna stor2 2 - Stoppa Pressarna

Micael Bydén och Anita Carlman har varit gifta i 23 år. I november 2021 begärde ÖB skilsmässa efter sitt nedriga svek som Stoppa Pressarna avslöjade.
Bild 11 av 11micael byden hustrun berattar stor1 1 - Stoppa Pressarna

Stig Wennerström kom i likhet med Micael Bydén från flygvapnet. Spionen var dock inte, såvitt känt, otrogen.

Frågan är dock om Linda H Staaf behöver en mentor för att sköta sin karriär. Det har gått rätt bra för henne ändå, trots att hon ljugit i både media och i sin cv.

Älskare inom Polisen

Hennes älskare regionpolischef Mats Löfving, 61, såg till att hon blev underrättelsechef vid NOA – samtidigt som de hade en relation. Dessförinnan hade Linda H Staaf ytterligare en älskare i 60-årsåldern vid Polisen.