Säkerhetsskandal

Så ska ÖB Micael Bydén sparkas efter sexskandalen

Det är inte bara privat han missköter sig med svek och otrohet.
Nu kommer stenhård kritik mot ÖB Micael Bydén.
Snart kan han tvingas bort av regeringen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-09-09 kl 11:09 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna avslöjade att ÖB Micael Bydén, 58, under minst ett halv års tid varit otrogen mot sin hustru Anita Carlman, 64. Den fyrstjärnige generalen föll för Linda H Staaf, 46, som är underrättelsechef vid Polisens operativa avdelning, NOA.

Överbefälhavaren hade, av någon anledning, under tre års tid fungerat som den blonda poliskvinnans mentor.

Bild 1 av 11Till vänster ser vi ÖB Micael Bydén i fältuniform och försvarsminister Peter Hultqvist i blå kostym. Till höger ser vi en bekymrad ÖB i vit officersskjorta.

Försvarsminister Peter Hultqvist har inte hunnit sparka ÖB Micael Bydén. Det blir en av de första uppgifterna för den nya försvarsministern.
Bild 2 av 11

Peter Hultqvist har äntligen fått en perfekt anledning att sparka ÖB Micael Bydén.
Bild 3 av 11

Peter Hultqvist är inte känd för att lägga fingrarna emellan men hans vacklande kring Nato har urholkats hans auktoritet. Nu har dock den rejäle dalkarlen fått ny ammunition som gör det lättare för honom att bli av med Bydén.
Bild 4 av 11Till vänster ser vi ÖB Micael Bydén i fältuniform, därefter Linda H Staaf, polischef Mats Löfving, och en pixlad polis.

ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har haft (minst) två älskare inom polisen.
Bild 5 av 11

Micael Bydén kallas för "Hälsingebocken" av försvarsanställda. Micael Bydén är född och uppvuxen i Gnarp i Hälsingland, därav öknamnet ”Hälsingebocken”.
Hälsinglands landskapsvapen är i svart fält en gyllene bock med röd beväring. Vapnet kröns i likhet med alla landskapsvapen av en hertiglig krona. Vid Gustav Vasas liktåg 1560 var vapnet en tambock stående på alla fyra, men snart omvandlades det till den nuvarande stenbocken stående på bakbenen och det för tankarna till Micael Bydén och älskarinnan Linda H Staaf, menar de som givit ÖB hans nya epitet.
Bild 6 av 11

Nu sparkas hon efter Stoppa Pressarnas alla avslöjanden. ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har varit starkt kritiserad och anklagats för inkompetens. Innan hon skaffade ÖB som älskare låg hon med sin chef Mats Löfving och dessförinnan hade hon en annan högt uppsatt polis som älskare. Nu tvingas hon bort från polisen och ska börja på justitiedepartementet där man inte ens vet vilken titel hon ska få.
Bild 7 av 11

Stoppa Pressarna avslöjade när ÖB Micael Bydén och polismästare Linda H Staaf inledde sin erotiska affär. Paret blev påkomna i en park. Nu har ÖB börjat fundera över om Linda H Staaf är en så lämplig kvinna för honom efter att Stoppa Pressarna avslöjat hennes lögner och att hon har haft flera älskare inom Polisen.
Bild 8 av 11

ÖB Micael Bydén, talman Andreas Norlén och statsminister Magdalena Andersson när Försvarsmakten arrangerade Veterandagen vid Sjöhistoriska museet i Stockholm. För statsministern måste det kännas märkligt att tvingas hälsa på en ÖB som är otrogen när man leder en feministisk regering. Har hon verkligen fortsatt förtroende för generalen?
Bild 9 av 11

En chef från Securitas besökte en bordell i Spanien. Företaget har ett avtal med Försvarsmakten men ÖB Micael Bydén vägrar kommentera, exakt den typen av sits man hamnar i om man komprometterar sig själv med en älskarinna.
Bild 10 av 11

Micael Bydén och Anita Carlman har varit gifta i 23 år. I november förra året begärde ÖB skilsmässa efter sitt nedriga svek. Nu kan Stoppa Pressarna avslöja hur parets barn reagerat på pappas svek.
Bild 11 av 11

Stig Wennerström kom i likhet med Micael Bydén från flygvapnet. Såvitt känt var dock Wennerström inte otrogen med någon kvinnlig polismästare som ljög i media och i sitt cv och som hade sin chef som älskare och ytterligare en polis som älskare och som därefter tvingades bort från sin tjänst inom Polisen.

Frågan är dock om Linda H Staaf behöver en mentor för att sköta sin karriär. Det har gått rätt bra för henne ändå, trots att hon ljugit i både media och i sin cv.

Älskare inom Polisen

Hennes älskare regionpolischef Mats Löfving, 61, såg till att hon blev underrättelsechef vid NOA – samtidigt som de hade en relation. Dessförinnan hade Linda H Staaf ytterligare en älskare i 60-årsåldern vid Polisen.