Relation

Alex Schulmans krismöte med hustrun efter svåra tiden

Måtte saker och ting ordna upp sig.
Alex Schulman och hans hustru verkar ha drabbats av bekymmer.
Stoppa Pressarnas bilder visar hur paret möts på offentlig plats – inte långt från miljonvåningen på Östermalm – och sedan oroligt vandrar vidare.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2023-04-01 kl 06:07 |

ProvaPremium

Alex Schulman, 47, är en man som har allt man kan önska sig. Han är framgångsrik författare, skriver pjäser åt Dramaten och drar in miljontals kronor varje år på sin populära podcast. Dessutom tjänar han stora summor på kommersiella samarbeten, reklamjobb och föreläsningar.

Numera är han även accepterad i de kulturella kretsarna och nyligen hedrades han med Expressens Björn Nilsson-pris.

Bild 1 av 10Alex Schulman Aktenskapsproblem Stor - Stoppa Pressarna

Det ser märkligt ut när paret Schulmans möts. De hälsar som om de vore bekanta, inte gifta. Därefter vandrar de iväg mot något som ter sig som ett krismöte.
Bild 2 av 10Alex Schulman Aktenskapsproblem Stor1 - Stoppa Pressarna

Alex Schulman kröker på ryggen invid sin vackra hustru.
Bild 3 av 10Alex Schulman Aktenskapsproblem Stor2 - Stoppa Pressarna

Amanda Schulman ser inte helt nöjd ut. Kanske hennes make gjort henne besviken?
Bild 4 av 10Alex Schulman Aktenskapsproblem Stor3 - Stoppa Pressarna

Det ter sig som att paret är på väg till något slags krismöte.
Bild 5 av 10Alex Schulman Aktenskapsproblem Stor4 - Stoppa Pressarna

Amanda Schulman och Alex Schulman valde att mötas på offentlig plats istället för i lyxvåningen som ligger bara 40 meter från där de träffades. Minst sagt märkligt och dessvärre en uppenbar indikator på att något är fel, fruktansvärt fel.
Bild 6 av 10Alex Schulman Aktenskapsproblem Stor5 - Stoppa Pressarna

Alex Schulman går med krökt rygg och nacke, något tynger uppenbarligen författaren och underhållaren.
Bild 7 av 10Alex Schulman Aktenskapsproblem Stor6 - Stoppa Pressarna

Amanda Schulman är Alex Schulmans tredje hustru.
Bild 8 av 10Alex Schulman Aktenskapsproblem Stor7 - Stoppa Pressarna

Makarna Schulman skyndade över torget.
Bild 9 av 10Alex Schulman Aktenskapsproblem Stor8 - Stoppa Pressarna

Det var något märkligt med hela mötet mellan Alex Schulman och hans hustru. Vi vet inte exakt vad som är fel, men något är fel.
Bild 10 av 10Alex Schulman Aktenskapsproblem Stor9 - Stoppa Pressarna

Paret försökte undvika nyfikna blickar från kön vid korvkiosken.

Han är gift med den vackra och framgångsrika Amanda Schulman, 42, och han står väldigt nära framför allt sin yngre bror, Calle Schulman, 43, som är en begåvad och rolig rackare och därtill obrottsligt lojal gentemot sin storebror.

Jättelik lyxvåning

Alla framgångar till trots så är det något som inte stämmer. Stoppa Pressarnas fotograf fångade Alex Schulman och hans hustru på Östermalmstorg i Stockholm. De bägge möttes på torget och inte i parets jättevåning på Nybrogatan bara 40 meter därifrån.

Det hela tedde sig märkligt – som om de inte bor ihop längre. Alex Schulman stod och väntade på sin hustru på en offentlig plats när han rimligen lika gärna hade kunna vänta i den 180 kvadratmeter stora våningen som är värderad till 22,3 miljoner kronor.

De bägge hälsade på varandra med någon form av kindpuss, så som överklassen plägar göra när de möts. Det var en hälsning som såg ut som när två vänner eller bekanta träffas – inte man och hustru.

Alex Schulman såg i det närmast plågad ut när paret satte iväg över torget, man gick i riktning mot Hedvig Eleonora kyrka – bort från jättevåningen. Han nästan gömde sig bakom sin hustru.

Nervöst lagd

Att Alex såg ut att lida behöver förvisso inte betyda något. Han brukar alltid se nervös ut och böjer på huvudet, som om han är rädd för att bli igenkänd eller som han skäms.

Enligt uppgifter till Stoppa Pressarna finns det vissa problem i äktenskapet som hänger samman med Alex Schulmans konstnärskap.

– När Schulman ska skapa förvandlas han till en annan person. Han är tuff i spalterna men liten på jorden och det här tvingas Amanda bevittna varje gång, jag tror hon har tröttnat, säger Stoppa Pressarnas uppgiftslämnare.

Uppgiftslämnaren jämför Alex Schulman med en liten skör och mobbad pojke och berättar även att Amanda Schulman tycker att makens intellektuella ambitioner har ökat de senaste åren.

– Hon gillar inte att han försöker sig på att vara finkulturell, det var mer gamla blogg- och mobbar-Alex hon blev förälskad i, inte Dramaten-Alex. De blir bara mer och mer olika, mycket kan man säga om Amanda men intellektuell är inte ett ord du förknippar med henne. Dessutom tycker hon att Alex intellektuella ambitioner bara är en pose, ett manér, hon genomskådar honom.

Umgås bara med kändisar

På sistone ska Amanda Schulman även har börjat ifrågasätta makens val av kompisar. Numera umgås Alex Schulman nästintill uteslutande med andra kändisar, något som stör henne.

– Hon tycker han blivit alltför kändisfixerad, han har blivit som Filip Hammar, du är bara intressant om du är kändis. Jag tror han börjar tycka att hans egen bror Calle Schulman är på gränsen till för okänd, Leif Schulman undviker han medvetet.

Alex Schulmans problem är dock större än så, det är inte bara på hemmaplan som skriftställaren är ifrågasatt.

I kulturvärlden ses han inte på med blida ögon.

– Han är en medioker typ som inte tillför det kulturella etablissemanget något. Vi skrattar åt hans enfaldiga försök att bli rumsren i de fina salongerna. För oss kommer Schulman alltid vare en mobbare med podcast och en låtsasförfattare med ett enda mål; tjäna så mycket flis du kan på medelsvenssons okunskap av vad riktig kultur är, säger en person som var med på Expressens kulturfest och upprördes svårt när Alex Schulman prisades på scen.

Det går nästan att ta på ilskan gentemot Schulman, det är svårt att få stopp på kulturprofilen och dennes utgjutelser:

– Oavsett vilka fula knep han tar till så kommer han aldrig nå dit han vill – norpa en plats i Svenska Akademien. Han kan tjata livet ur oss med sina tröttsamma påminnelser om att han är släkt med Sven Stolpe. So what? Vi bryr oss Inte.

Vi får innerligt hoppas att Alex Schulman trots allt kan finna lyckan, något gnager inom honom.