Allvarliga sexanklagelser mot kungens kock

Kungen kock anklagas för allvarliga sextrakasserier.
Operakällarens stjärnkrögare Stefano Catenacci påstås systematiskt ha utsatt unga kvinnor för allvarliga övergrepp.
Kocken och TV4-stjärnan ska enligt uppgift ha krävt sex av sin personal vid flera tillfällen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2020-11-02 kl 17:05 |

ProvaPremium

Snart vankas det julbord på den berömda Michelin-krogen Operakällaren. Men i år riskerar det att bli lite spänd stämning mellan sillen, syltan och skinkan.

Den anrika restaurangen chefskock och ägare Stefano Catenacci, 54, anklagas för systematiska övergrepp och sextrakasserier mot den kvinnliga personalen.

Bild 1 av 7

Nu förs det fram mycket allvarliga sexanklagelser mot Operakällarens chefskock och hovtraktören Stefano Catenacci.
Bild 2 av 7

Stefano Catenacci påstås i ett stort antal år ha tafsat på kvinnlig personal. Hans vän festfixaren Micael Bindefeld tafsade på en ung kvinnlig artist i samband med Elle-galan i år.
Bild 3 av 7

Operakällarens vd Abbe Ibrahim nekar till och "dementerar flera de av uppgifter era journalister kontaktat Operakällarens personal med", säger han till Dagens ETC som avslöjar historien.
Bild 4 av 7

Här är Stefano Catenacci i juryn för "Årets kock" tillsammans med prins Carl Philip.
Bild 5 av 7

Stefano Catenacci och Katarina Dahné på Stockholm Human Rights Award förra året.
Bild 6 av 7

Susanne Lundberg och Stefano Catenacci på Operakällaren Foundation till förmån för Wateraid.
Bild 7 av 7

Stefano Catenacci är ansvarig för alla banketter och galamiddagar som serveras på kungliga slottet.

Det är vänstersajten Dagens ETC som i en lång och till synes väl underbyggd artikel lägger fram flera vittnesmål kring Stefano Catenacci. Tidningen har även tagit del av flera sms och så kallade ”dick pics” och även helkroppsbilder på stjärnkrögaren som även är en känd TV4-profil efter sin medverkan i ”Kockarnas kamp” där han kom på andra plats.

Stefano Catenacci anklagas för att ha använt sin position och sin makt för att sextrakassera unga kvinnor – han påstås tafsa på dem och kräva sex i utbyte mot karriärlyft.
– Han kallade in mig på sitt kontor. Och sa ”nu har jag gjort dig en tjänst så då får du göra mig en tjänst”. Så drog han ner byxorna och ville att jag skulle suga av honom. Jag … gjorde det. Nu efteråt undrar jag vad fan jag höll på med. Men då kände jag att jag var tvungen att göra det för att få behålla jobbet, berättar en kvinna som tidigare arbetat på Operakällaren för Dagens ETC.