Arbetsplatskonflikt

Anders Pihlblads fräcka kupp mot Tilde de Paula

Det blåser på toppen.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja hur Anders Pihlblad intrigerar för att manövrera sig förbi Tilde de Paula på TV4.
Unika bilder visar hur den sluge programledaren tog ett hemligt möte med sin högsta chef.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-08-08 kl 08:07 |

ProvaPremium

Tilde de Paula, 49, och Jenny Strömstedt, 50, har länge betraktats som de självklara efterträdarna till Malou von Sivers, 69, den dag ”drottningen av TV4” väljer att dra sig tillbaka.

Den senaste tidens turbulens kring både Tilde och Jenny har dock öppnat fältet för en riktig dark horse – nu seglar Anders Pihlblad, 54, plötsligt upp som en av favoriterna till att bli den nya största stjärnan på den kommersiella familjekanalen.

Bild 1 av 16

Anders Pihlblad tog ett hemligt möte med högsta chefen Viveka Hanson. Nu gör han allt för att manövrera ut Tilde de Paula.
Bild 2 av 16

Henrik Alsterdal tar sig förfärat över munnen, kanske Viveka Hansson kom med en dålig nyhet kring hans älskade make Anders Pihlblad?
Bild 3 av 16

Viveka Hansson är känd för att vara en riktig tuffing. Det var hon som sparkade Anders "Arge snickaren" Övfergård från TV4.
Bild 4 av 16

Det var en lite trevande stämning när Anders Pihlblad hade sitt hemliga möte med Viveka Hansson.
Bild 5 av 16

Anders Pihlblads make Henrik Alsterdal var med som "förkläde". Här försöker han lätta upp stämningen.
Bild 6 av 16

Viveka Hansson var fokuserad under middagen, det är många stora och sköra egon hon tvingas hantera som programchef på TV4.
Bild 7 av 16

Anders Pihlblad uppges vara sur över att Jenny Strömstedt och Tilde de Paula ska ha ett valprogram i TV4, han menar på att han är den störste politiske reporterprofilen på den kommersiella familjekanalen.
Bild 8 av 16

Mötet med Viveka Hansson var mycket diskret. Nu försöker Anders Pihlblad positionera sig gentemot Tilde de Paula. Inget får gå fel.
Bild 9 av 16

Samtalet inleddes lite trevande. Anders Pihlblad var avvaktande, han ville inte visa alla sina kort direkt. TV-mannen har stående erbjudanden från andra kanaler och TV4 måste vårda sin guldklimp.
Bild 10 av 16

Förhandlingarna böljade fram och tillbaka. Viveka Hansson måste ha en helhetssyn, hon kan inte bara se till Anders Pihlblads bästa.
Bild 11 av 16

Diskussionen blev emellanåt lite upprörd samtidigt såg man hela tiden till att ha en civiliserad ton.
Bild 12 av 16

Henrik Alsterdal kom med flera kloka synpunkter och perspektiv, han är väldigt mogen trots sin relativa ungdom.
Bild 13 av 16

Henrik Alsterdal har jobbat mycket med Tilde de Paula och tycker om henne, samtidigt måste han vara lojal mot sin älskade make, Anders Pihlblad.
Bild 14 av 16

Anders Pihlblad vill ha en nytändning i karriären och TV4 måste förhålla sig till det.
Bild 15 av 16

Henrik Alsterdal arbetar även han på TV4.
Bild 16 av 16

Det fattades inga konkreta beslut under mötet men nu vet Viveka Hansson var Anders Pihlblad står.

Stoppa Pressarnas avslöjande bilder visar hur Anders Pihblad har ett hemligt möte med programchefen Viveka Hansson, 55. De bägge träffades i Visby på restaurang Supper och Anders Pihlblads make, Henrik Alsterdal, 42, fick vara med på middagen som ”förkläde”.

– På så sätt kan både Anders och Viveka hävda att det bara var en ”social middag” och ett möte ”kolleger emellan”, säger Stoppa Pressarnas uppgiftslämnare som länge har arbetat på TV4.