Bluffbilden med Ulf Kristersson väcker frågor

Tuffe Uffe morskar upp sig.
Nu går det så bra för Moderaterna att deras partiledare rentav fått växtvärk.
Nja, sakta i backarna – riktigt så skoj ska vi inte ha det – Ulf Kristersson har inte växt om Ebba Busch även om det ser ut så i partiets kampanjbild.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2021-05-18 kl 05:50 |

ProvaPremium

I en annons från Moderaterna ser partiledaren Ulf Kristersson, 57, ut vara länge än sin politiska parhäst Ebba Busch, 34.

Ulf Kristersson mäter normalt sett 169 centimeter i strumplästen medan hans kvinnliga partiledarkollega är 172 centimeter utan att bära högklackat.

Bild 1 av 11

Den mystiska bilden på Ulf Kristersson förbryllar och förvirrar. Men det finns en förklaring.
Bild 2 av 11

Ulf Kristersson är i själva verket tre centimeter kortare än Ebba Busch men Moderaternas propagandabild visar något annat. Uppståndelsen på nätet blev stor.
Bild 3 av 11

Här ser man tydligt att Ebba Busch är längre än sin partiledarkollega.
Bild 4 av 11

Ulf och Ebba trivs tillsammans. Att hon är lite längre är inget som inverkar på deras vänskap.
Bild 5 av 11

Ulf Kristersson och Ebba Busch är politikens nya power-par och det finns mycket som tyder på att de tar makten efter nästa val.
Bild 6 av 11

Ebba Busch är hårt pressad av husköpsskandalen och den kommande rättegången, dessutom riskerar hon att åtalas för förtal. Ulf är ett fint stöd för henne.
Bild 7 av 11

Här ska i ärlighetens namn sägas att Ulf sitter ner, det är därför Ebba ser väsentligt längre ut.
Bild 8 av 11

Annie Lööf är två centimeter längre än Ulf Kristersson, här har hon nog laddat på med ett par rejäla klackar.
Bild 9 av 11

Ulf tyr sig gärna till Ebba som är både fräsig och tuff.
Bild 10 av 11

Det blir dock Ulf som blir statsminister om den nya alliansen tar hem valet. Ebba drar det kortare strået.
Bild 11 av 11

Här är förklaringen till den mystiska propagandabilden. Paret står i en rulltrappa och Ulf Kristersson har påpassligt nog ställt sig på ett trappsteg ovanför Ebba.

Bilden på Ebba och Ulf har väckt muntra spekulationer, men det finns en naturlig förklaring.

Ulf Kristersson aspirerar på att bli statsminister efter valet nästa år och hans största supporter på den borgerliga sidan är KD-ledaren Ebba Busch som vill samregera med Moderaterna.

Och det går bra i opinionen för Moderaterna som i den senaste mätningen från Aftonbladet/Demoskop fick 23,1 procent av rösterna.

I samband med att Moderaterna annonserade för ett event med de bägge partiledarna såg den smidige gymnasten Ulf Kristersson plötsligt flera centimeter längre ut än Ebba Busch.

Och även om moderatledaren just nu seglar i medvind medan Ebba Busch är hårt pressad av husbråket med Esbjörn Bolin, 81, och hon är dessutom på god väg att bli delgiven misstanke om förtal så stämmer inte bilden överens med verkligheten – Ulf är kortare än sin stridbara kvinnliga kollega.