- Senaste nytt från kändispressen

Camilla Läckberg dumpar Saliba för gott

Det är över nu. 

Camilla Läckberg avslutar samtliga samarbeten med sin förra PR-konsult och ex-väninna Christina Saliba. 

– Hon har genomskådat bluffen och är trött på alla skandaler, berättar en vän till deckardrottningen. 

Camilla Läckberg, 45, är en av Sveriges mest framgångsrika författare genom tiderna. 

  • Camilla Läckberg har tröttnat på alla skandaler med sin tidigare väninna och PR-konsult Christina Saliba.

  • Under lång tid var Camilla Läckberg nära väninna med Christina Saliba. Här syns duon med den tidigare Expressen-journalisten Pascal Engman som Saliba anställde.

  • Christina Saliba är en kontroversiell kvinna som kritiserats för sina arbetsmetoder.

  • När Christina Saliba var vd på Weber Shandwik beskrevs arbetsplatsen som "Salibas skräckvälde".

  • Nu har Camilla Läckberg tröttnat på Salibas metoder och sparkat henne från jobbet som PR-manager.

  • Christina Saliba är inte nöjd med utfallet och hennes hetlevrade make Elias Saliba rasar i sociala medier.

  • Elias Saliba skriver att Camilla Läckberg såg ut som en "fågelskrämma" innan Saliba träffade henne.

  • Vad Camilla Läckberg och hennes make Simon Sköld tycker om Salibas attack återstår att se.

  • Christina Saliba är känd för att gärna glänsa på röda mattan med sina klienter. Här med kändiskonditorn Roy Fares.

  • Camilla Läckberg har tröttnat på Saliba och kommer avsluta alla samarbeten med sin tidigare marknadsförare, uppger källor till Stoppa Pressarna. Bilder: TT

Den charmiga författaren har under många år gjort succé med sina kriminalromaner som fängslat läsare världen över. 

LÄS MER: Vi avslöjar: Bröderna Schulman portade från krogen – därför får de inte komma in

Under den makalösa succéresan lärde Läckberg känna marknadsföraren Christina Saliba, 45, som snabbt jobbade upp en nära vänskap med deckardrottningen. 

Läckberg och Saliba blev som ler och långhalm, något som manifesterades genom kyssar, kramar och ryggdunk i parti och minut på respektives sociala medier.

Enligt initierade källor nära Läckberg kände hon att Salibas närvaro var viktig och lät PR-kvinnan snart kontrollera närmast allt i sitt liv.

Det gick så långt så att när media exempelvis ville ställa enklare frågor till Camillas make Simon Sköld, 32, var de tvungna att gå genom Saliba. 
– Helt sjukt. Det var ju inte Madonna vi vill fråga någonting om, ändå blev det nej och det var Salibas beslut, berättar en källa som stött på Läckbergs tidigare PR-manager i olika sammanhang. 

LÄS MER: Chocken: Suzanne Reuter hastigt insjuknad i corona

Bilden av Christina Salibas kontrollbehov över de kändisar hon har i sitt nät är väldokumenterat i branschen. Det är Saliba som gör upplägg med kvällstidningarna och förhandlar fram olika "deals". 

Saliba, som exempelvis knöt Läckberg till hamburgerkedjan Max under ett samarbete, såg snart till att utnyttja sin makt.
– Vi hade efterfrågat en intervju med Camilla med anledning av skilsmässan (med Martin Melin. reds.anm). Svaret från Christina Saliba blev att vi kunde få göra en intervju om Max-samarbetet. Om vi publicerade en grej på det skulle vi kunna ”få diskutera” en till intervju om andra saker, berättade Ulrika Sjöblom, dåvarande nöjeschef på Aftonbladet, för Dagens Media

Saliba kom senare att få sparken från Max eftersom hon under samma period inledde ett PR-samarbete med konkurrenten Burger King.

LÄS MER: Äkta maken i tårar efter Anna Books livsavgörande beslut

Camilla Läckberg hade dock inga problem med Salibas arbetsmetoder. Så fort Läckberg var inbjuden på gala så syntes ofta Saliba leendes vid hennes sida.
– Christina Saliba använde Camilla Läckberg för att boosta sitt eget varumärke och det var också Läckberg som blev hennes inträdesbiljett till finrummen och en mängd olika affärer, berättar en uppgiftslämnare i reklambyråvärlden som arbetat med duon. 

Alla som Stoppa Pressarna talat med är överens om att Christina Saliba använde sitt personliga nätverk för att marknadsföra Läckberg. Det innebar att Saliba också kunde fakturera "enormt stora belopp", det vill säga Läckbergs pengar, som fick Salibas bolag att blomstra.

Christina Saliba är en kontroversiell person som vid flera åtskilliga tillfällen har kritiserats för sitt sätt att arbeta och beskrivs av flera tidigare medarbetare som en despot på de företag hon verkat. 

LÄS MER: Vi avslöjar: Prins Carl Philip utskämd på sitt eget bröllop

Christina Saliba fick, enligt Resumé, sparken från PR-byrån Prime och även hård kritik för sin ledarstil när hon var vd på Weber Shandwick där arbetsplatsen beskrevs som "Salibas skräckvälde"
– Det skar sig snabbt med ett antal medarbetare då hon kom in på Weber Shandwick och hela våren skedde en uppdelning av där hon spelade ut vissa och plockade in andra, berättade en anställd. 

Bilden av Salibas ifrågasatta arbetsmetoder bekräftas av en källa vid den erkänt professionella reklambyrån Berntzon Bylund i Stockholm där hon var en av delägarna under flera år.
– Aldrig mer, säger jag. Christina Saliba är den värsta "chefen" jag haft i hela mitt liv. Hon domderar och kör med folk – det är bara hon, hon, hon och alla hennes kändisvänner. Hon gjorde så många ledsna med sina kommentarer och utspel. Mer vill jag inte säga, jag får fortfarande kalla kårar när jag tänker på det... 

Källor vid bolaget uppger även att Christina Saliba tvingades bort från Berntzon Bylund.  
– Hon gjorde sig helt omöjlig med hela företaget och när vi skulle säljas till H&H Group fick hon därför ofrivilligt lämna bolaget innan affären genomfördes. Det var ett villkor vad jag förstår. 

Officiellt var förklaringen från Saliba att hon istället skulle satsa på bolaget Invest in Her – med Camilla Läckberg. 

LÄS MER: Laila Bagge avslöjar sanningen om unge älskaren Korosh

I kändisvärlden är det många som undrar varför den omtyckta författaren så ogenerat stöttat och hyllat Saliba under alla år.

En vän till Läckberg ger en tänkbar förklaring. 
– Camilla är världens snällaste människa och tror gott om de flesta. Hon är också ganska osäker som person så för henne blev det fantastisk att få en sparringpartner. Saliba fick henne att tro att det var "dem mot världen". Nu blev det ju inte riktigt så.  

Och mycket riktig – Christna Salibas gyllene år med Camilla Läckberg är över. 

Enligt uppgifter till Stoppa Pressarna har deckardrottningen kommit rejält på kant med sin forna väninna.

Dråpslaget mot Saliba var när Läckberg sparkade henne från det välavlönade jobbet och istället ersattes av den duktiga PR-kvinnan Lili Assefa, 44. Ett beslut som togs då Läckberg insett att det var dags att gå vidare.

För Saliba kom beskedet som en dolkstöt. 
– Christina är topp tunnor rasande över det här vedervärdiga sveket. Hon är av åsikten att det är hon som har byggt Läckberg och hela hennes imperium, berättar en person nära PR-kvinnan. 

LÄS MER: Så ser Jenny Strömstedts döttrar ut  idag – kopior av sin tv-kända mamma

Men det slutade inte där och dramatiken fortsatte. 

Bara ett par veckor senare bröt helvetet loss – med Läckberg och Saliba i huvudrollerna.  

När deras bolag Hedda Care, där Christina Saliba är styrelseordförande, försökte tjäna stålar på oroliga svenskar genom ett erbjuda coronatester till privatpersoner blev det rena rama kalabaliken.

Socialminister Lena Hallengren, 46, var en av många som gick i taket.  
– Att kapitalisera på människors oro under en pandemi och dessutom ge dem en falsk trygghetskänsla eftersom testerna inte är säkra enligt experterna – det är en ny bottennivå. Girgigheten har fått ett nytt ansikte, skrev hon i en kommentar till TT.

Camilla Läckbergs namn hamnade naturligtvis mitt i skandalen och hon tvingades göra en pudel – samtidigt som författaren riktade kritik mot Hedda Cares ytterst ansvariga – Chistina Saliba. 
– Jag är stolt ägare i Hedda Care men som ägare är man inte alltid infomerad i de operativa beslut som tas, skrev hon i ett inlägg. 

LÄS MER: Börje Salming allvarligt sjuk i corona – akut förd till sjukhus med ambulans

Saliba stack själv huvudet i sanden och ville inte utveckla tankarna kring sitt kontroversiella beslut. 
– Camilla är och har varit en av min närmaste vänner och jag tänker inte gå i offentlig konflikt med henne eller delta i denna mediala dokusåpa som just nu pågår. Dessutom är hon en tidigare kund till mig. Min sekretess är min trovärdighet, skrev hon i en kommentar till Aftonbladet

En som dock inte kunde tygla sina känslor – eller sin sekretess – var Salibas hetlevrade ex-make Elias Saliba. 

Som Stoppa Pressarna tidigare rapporterat gick den libanesiske smörsångaren till rasande attack mot de som kritiserade hans ex-fru på Instagram och han var heller inte nådig mot Läckberg. 
– Christina saliba körde läckberg sminka sig och kamma sitt jävla hr o se något kvinnlig ut så håll din käft stängd innan jag personligen kommer o stänger den, skrev han på knackig svenska och fortsatte att förnedra Camilla Läckbergs frisyr:

– Ja tyvärr håret var som fågelskrämma innan Christina träffade henne.

LÄS MER: Soldoktorns tunga bakslag efter avhoppet

Camila Läckberg har nu, enligt flera samstämmiga källor, helt och hållet tröttnat på Christna Saliba och hennes gäng.
– Det har gått upp för Camilla att det här inte längre är hållbart. Allt som Saliba har orsakat skadar Läckberg, både som författare och person, säger en av dem och fortsätter:

– Att sparka Saliba är det bästa hon har gjort på många år, dessutom tjänar hon miljoner på det. Camilla tänker fasa ut Saliba i allt hennes namn står på. Om några månader kommer det inte finnas några som helst kopplingar mellan dem. Det är slut för Saliba och frågan som återstår är väl egentligen vem hon ska sätta klorna i nu?  

Stoppa Pressarna har sökt både Camilla Läckberg och Christina Saliba. 

Vi avser att fortsätta bevaka det infekterade Saliba-bråket med Camilla Läckberg. Vet du något om fejden och/eller de inblandade; tipsa oss här! Alla uppgiftslämnare får vara anonyma (skyddas enligt lag) och ersättning vid publicering utgår alltid

LÄS MER: Centertoppens lyckliga liv med ex-maken – allt är så fint
LÄS MER: Drottning Silvias nära vän förälskad i k
narkdömd TV4-kändis
LÄS MER: Bloggaren Paows heta sexnatt med heta Hollywoodstjärnan

VI AVSLÖJAR: "Har genomskådat bluffen!"

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Camilla Läckberg dumpar Saliba för gott

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Emilio Ingrossos stora glädjebesked mitt i krisen

Är det vändningen vi ser?
Nu kommer ett stort glädjebesked för hårt pressade Emilio Ingrosso.
Äntligen får pasta-entreprenören en framgång.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Blondinbellas stora oro för pojkvännen

VI AVSLÖJAR:

Pauls mystiska beteende vid krismötet!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Inkräktare tvingade sig in hos Bianca Ingrosso

EXTRA:

"Jag fick putta ut honom och polisen kom!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Finansministerns hemliga njutning efter budgeten

VI AVSLÖJAR: Magdalena Andersson påkommen mitt i city!

Svenskt

Göran Lambertz flickvän i jättebråk med andra kvinnan

VI AVSLÖJAR: Raseriet efter toppjuristens otrohet!

Svenskt

Så påverkas Filip Lamprecht av skadan i "Let's Dance"

EXTRA: Det gick för hett till med danspartnern Linn!

David Hellenius ensamma vandring efter krisen med Renée

VI AVSLÖJAR:

"De har haft häftiga bråk och oresonliga gräl!"

Carina Berg förd akut till sjukhus

EXTRA: "Gjorde så jävla ont så jag bara tittade bort!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Fredrick Federley i blodigt bråk med grannarna

VI AVSLÖJAR: Centertoppens hund gick till attack!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Emilio Ingrossos stora glädjebesked mitt i krisen

EXTRA:

Äntligen en framgång för den skuldsatte krögaren!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Änkan efter Adam Alsing vädjar desperat

EXTRA:

"Nu står vi här utan dig!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Pernilla Wahlgrens dödsplaner oroar

EXTRA: Plötsligt förbereder sångerskan sitt frånfälle!

Artisten Oscar Zia avslöjar sin stora fruktan

EXTRA: "Jag är så himla rädd!"

Fredrick Federley ber om ursäkt i öppet brev

VI AVSLÖJAR: Vänder sig till hela svenska folket!

SVT-stjärnan avslöjar sina bästa sexknep

EXTRA: Bengt Alsterlind från "Hajk" lättar på förlåten!

Åsa Ingrosso stämd av sina egna föräldrar

VI AVSLÖJAR: Nu tvingas hon och Emilio till domstol!

Exklusivt: Lasermannens okända kvinna talar ut

VI AVSLÖJAR: "Han är världsvan, proper och belevad!"

Eva Rydberg förd akut till sjukhus

EXTRA: "Hjärtat rusade något enormt!"

Patrik Sjöbergs mardrömmar efter sjukdomen

EXTRA: Idrottsmannen om den svåra tiden på lasarettet!

Gunilla Persson och dottern bryter med varandra för gott

EXTRA: Hollywoodfrun blir lämnad av Erika!

Kändisarna som stöttar Fredrick Federley efter pedofil-skandalen

VI AVSLÖJAR: Hemliga gruppen på nätet kartlagd!

"På spåret"-stjärnan svårt sjuk i corona

EXTRA: Louise Epstein vårdad i syrgastält!

Hasse Aros pånyttfödda manlighet överraskar

EXTRA: Den 25 år yngre hustrun har gjort honom potent igen!

Filip Lamprechts panik efter Peg Parneviks otrohetsraseri

VI AVSLÖJAR: "Det är bara ”Let’s Dance”-Linn som gäller för honom nu!"

Åsa Ingrossos fräcka miljonfiffel med Emilio

VI AVSLÖJAR: Så finansierar hon sitt lyxliv på Mallorca!

Laila Bagge avslöjar sitt okända morfin-helvete

VI AVSLÖJAR: "Jag kom till jobbet som ett vrak!"

Jan Guillous babian-ilska mot Felix Herngren

EXTRA: "En av de underligaste expeditioner av en svensk kändis någonsin!"

Så ska Kalle Moraeus försörja sig efter krisen

EXTRA: Spelmannen söker städjobb!

Margaux Dietz avslöjar sanningen om sitt erotiska jobb

EXTRA: "Jag känner att det finns ett hål!"

Svenske rockstjärnan förgrep sig på 8-årig flicka

EXTRA: Mello-kvällen blev en fasa!

Jon Henrik Fjällgrens smärtsamma kärlekssorg

EXTRA: Sångarens ärliga ord berör på djupet!

Benjamin Ingrossos stora oro över Bianca

EXTRA: Pappa Emilios alla problem gör fasan än värre!

Thorsten Flinck drabbad av extremt dödlig sjukdom

EXTRA: Insjuknade hastigt i hemmet!

Fredrick Federley tvingas hoppa av sin comeback

EXTRA: Osmakliga kyrkohånet väckte för stor avsky!

Per Holknekt utsparkad och lämnad ensam

EXTRA: Hustrun har tröttnat en gång för alla!

Regina Lunds nya tiggeri-taktik överraskar

VI AVSLÖJAR: Skådespelerskan har bytt strategi gentemot följarna!

Raseriet mot Fredrick Federley efter comebacken

EXTRA: "Förlåt, men fy fan är det såna politiker vi ska ha i Sverige?"

Emilio och Åsa Ingrossos mörka familjehemlighet

VI AVSLÖJAR: Tvingas desperat vädja till Bianca om hjälp!

Rättegången som kan fälla Lambertz-kvinnan

EXTRA: Juridikstudenten är åtalad för grovt förtal!

lördag 17 april 2021