Stoppa Pressarna avslöjar

Exklusivt: Fredrick Federley lever med dömd pedofil

Centertoppen bor med en dömd pedofil som nyligen släpptes från fängelset.
Stoppa Pressarna kan avslöja att EU-parlamentarikern Fredrick Federley lever med en 42-årig man som dömdes till nio års fängelse.
Mannen har bland annat gjort sig skyldig till 22 fall av grov våldtäkt mot barn.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2020-11-24 kl 09:23 |

ProvaPremium

Sedan ett par år tillbaka bor EU-parlamentarikern Fredrick Federley, 42, i Björbo i Gagnef kommun i Dalarna. Centertoppen köpte en gammal dalagård från sekelskiftet med kringbyggda uthus 2017.

Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att den omstridde politikern dock inte bor ensam – han lever tillsammans med en 42-årig man som nyligen släpptes från fängelset.

Bild 1 av 9

Stoppa Pressarna kan avslöja att EU-parlamentarikern Fredrick Federley lever med en dömd pedofil som bland annat är fälld för 22 fall av grov våldtäkt mot barn.
Bild 2 av 9

Här är Fredrick Federley som sitt drag queen-alter ego Ursula Smirnoff.
Bild 3 av 9

Fredrick Federley köpte dalagården i Björbo i Gagnefs kommun 2017. Enligt uppgifter till Stoppa Pressarna flyttade den dömde pedofilen in i somras.
Bild 4 av 9

Fredrick Federley anses göra ett bra jobb i Bryssel och det var nära att han blev gruppledare i parlamentet efter senaste valet.
Bild 5 av 9

Här är domslutet mot den 42-årige mannen som lever med Fredrick Federley.
Bild 6 av 9

Här är Fredrick Federley på Pride i Stockholm.
Bild 7 av 9

Flera grannar är nu oroliga och ilskna över att en dömd pedofil bor med Federley.
Bild 8 av 9

Fredrick Federley blev den tredje mest kryssade svensken i senaste valet till EU-parlamentet. Han är en av Centerpartiets tyngsta politiker.
Bild 9 av 9

Stoppa Pressarna har utan framgång sökt Fredrick Federley.

Fredrick Federley är sedan många år en av Centerpartiets absolut tyngsta företrädare. Sedan EU-valet 2014 är han Europaparlamentariker. Han är andre vice partiordförande för Centerpartiet sedan partistämman 2015 och sedan juni 2019 är han även vice ordförande för den liberala gruppen i Europaparlamentet Renew Europe.

Flickorna var 6 respektive 9 år när de våldtogs av mannen vid ett stort antal tillfällen. Mannen dömdes till nio års fängelse och efter sex år släpptes han ut i januari i år.

Av ett psykologutlåtande utfärdat vid Riksmottagningen i Kumla den 12 september 2014 framgår bland annat att mannen bedöms uppfylla kriterierna för pedofili samt personlighetsstörning UNS med narcissistiska och tvångsmässiga drag.

– Han har en minimerande inställning till allvaret av sexuellt våld och en närmast tvångsmässig fixering vid brottsoffren och deras moder, den tidigare sambon. Han har ett beteende som indikerar attityder som förminskar allvaret av sexuellt våld och han har en påtagligt bristande uppfattning om sitt behov av förändring, står det i utlåtande som Stoppa Pressarna har tillgång till.

I bedömningen fick mannen höga poäng på PCL-R-skalan. Dessa är faktorer som enligt modern forskning indikerar en förhöjd risk för återfall i allvarlig sexualbrottslighet inom en överskådlig framtid.

I Björbo i Dalarna har det nu blivit känt bland grannar att den nylige frigivne pedofilen bor i trakten och både oron och ilskan är stor. Det finns flera barnfamiljer i området som är extra oroliga.