- Senaste nytt från kändispressen

Christina Salibas sista strid – nu rasar allt

Vad ska det bli av henne? 

Den tidigare PR-drottningen Christina Saliba tjänade storkovan på Camilla Läckberg och prins Carl Philip. 

Nu har imperiet rasat samman – och många vad som ska hända med den skandalomsusade kändismanagern.  

Christina Saliba 45, var PR-kvinnan som gjorde sig ett namn och stor förmögenhet på att vara vän och PR-rådgivare till bland andra Camilla Läckberg, 45, och prins Carl Philip, 41. 

 • Christina Salibas karriär som PR-manager rasar samman. Både prins Carl Philip och Camilla Läckberg har gett henne sparken.

 • Christina Salibas framgång byggde till stor del på alla miljoner hon tjänade på Camilla Läckberg.

 • Christina Saliba älskar kändislivet. Här poserar hon med Roy "Bagar-Roy" Fares på en premiär.

 • Christina Saliba byggde till stor del sin egen karriär på Camilla Läckbergs framgångar.

 • Men snart skulle Christina Salibas sätt att bedriva sina affärer på få konsekvenser.

 • Under våren 2018 köpte delägarna ut Christina Saliba från firman BerntzonBylund. Här syns hon med Joachim Berntzon.

 • Christina Saliba fick senare sparken av Camilla Läckberg som var missnöjd med henne.

 • Beskedet gjorde Christina Salibas ex-make Elias Saliba rosenrasande.

 • På sociala medier visade Elias Saliba tydligt vad han tyckte om Camilla Läckberg.

 • Stoppa Pressarna kunde avslöja hur paret Saliba varit på prins Carl Philips bröllop där de uppträdde mycket olämpligt.

 • Christina Salibas ex-make, här med Simon Sköld, är polisanmäld för misshandel på en kändisfest.

 • Prins Carl Philips designbolag Bernadotte & Kylberg arbetade länge med Christina Saliba som PR-partner.

 • Men skandalerna blev för mycket. I maj kunde Stoppa Pressarna avslöja att också Carl Philip gett Christina Saliba sparken.

 • Christina Saliba med artisten Viktor Frisk. Det är osäkert om han fortfarande anlitar den skandalomsusade PR-kvinnan. Bilder: TT, Instagram

Ja, ofta var det Christina Saliba som likt en stolt påfågel solade sig betydligt mer på de röda mattorna med ett gnistrande leende än sina klienter som bjudit henne till festerna.

LÄS MER: Gunde Svan i chock efter kokaintillslaget

Saliba var alltid där det hände och charmade alla med sina välformulerade kommentarer och inte sällan ett berömmande smicker till folk hon tänkte nyttja i sitt nätverk.  

Mest känd är Christina Saliba som ex-väninna och PR-manager åt den så sanslöst framgångsrika deckardrottningen Camilla Läckberg, som under flera år lät Saliba styra hennes varumärke.

Saliba och Läckberg verkade under en period vara närmast oskiljaktiga, vilket fick flera vänner till författaren att reagera. De misstänkte att deckardrottningen blivit förblindad av Salibas "öppna, lite galna sätt" och hennes sätt att ta sig fram i kändisvärlden som den något blyga Camilla ännu inte till fullo tyglade. 
– Det var alltid dem mot världen. Vi skojade och sa ofta att Camilla och Simon inte var två i äktenskapet, de var tre. Saliba ville vara med överallt och hela tiden, berättar en väninna till Camilla Läckberg för Stoppa Pressarna. 

LÄS MER: Rickard Olssons nya utseende efter rattfyllan

Genom sina kända kunder blev Saliba själv något av en kändis och hon tvekade aldrig att ställa sig på röda mattan, bland annat under den påstådda vännen Micael Bindefelds, 60, glamorösa events. Livet lekte och Saliba tjänade åtskilliga miljoner på sina kända kunder. Samtidigt kunde hon bygga upp sitt eget varumärke genom kontakterna med de redan etablerade stjärnorna.

I ett nafs knöt hon till sig artisten Viktor Frisk, 25, för att senare anställa prinsessan Sofias, 35, syster Lina Hellqvist, 38. 
– Saliba är inte dum och genom den rekryteringen knöt hon prinsessan Sofia och prins Carl Philip sig nära. Det var kalkylerat och smart, berättar en av Salibas vänner. 

Men i kulisserna och bland fotfolket, de som arbetade under Saliba, har många under lång tid haft starka åsikter om den så utåt gnistrande PR-kvinnan. I olika reportage, bland annat i branschtidningen Resumé, talades det om "Salibas skräckvälde"
– Christina Saliba borde definitivt inte vara en ledare. Ledarskap handlar om att coacha, men hon vill hela tiden befinna sig i centrum och det är nog lätt att känna sig bortglömd i hennes team. Hon har konsekvent gjort sig av med folk som inte delar hennes uppfattning, sa en insatt källa. 

LÄS MER: Darin om rekationerna på plötsliga gaybeskedet

Stoppa Pressarnas källor delar uppfattningen. Christina Saliba ter sig nämligen vara en kvinna med två helt skilda personligheter. En som chamar alla hon kan nyttja i sin verksamhet – en annan som inte skyr några som helst medel för att komma dit hon vill. 
– Aldrig mer, säger jag. Christina Saliba är den värsta "chefen" jag haft i hela mitt liv. Hon domderar och kör med folk – det är bara hon, hon, hon och alla hennes kändisvänner. Hon gjorde så många ledsna med sina kommentarer och utspel. Mer vill jag inte säga, jag får fortfarande kalla kårar när jag tänker på det, har en tidigare anställd för Saliba berättat. 

Men utanför arbetsplatsen visade aldrig Christina Saliba den här sidan och särskilt inte på alla event och kändisfester hon flitigt besökte.

Enligt flera branschexperter var hon länge en av de som man trodde kunde gå hur långt som helst. Saliba hade kontakterna, var hyfsat smart och en av få som verkligen kunde generera stora inkomster på just kändisar. 
– Christina Saliba hade självförtroende, var verbal och charmade alla. Hon var helt enkelt en stjärna, säger en erfaren vd verksam vid en av de stora reklambyråerna i Stockholm. 

LÄS MER: Pernilla Wahlgren i jättebråk med småbarnsmamma

Men under våren 2018 hände något märkligt. 

Helt plötsligt köptes Saliba ut från den framgångsrika reklambyrån BerntzonBylund där hon varit delägare sedan 2012 och dit hon kom efter ha sparkats från byrån Prime, enligt Resumé. 
– Christina går vidare och säljer sin aktier till mig och Hans (Bylund) för att kunna satsa för full i Invest in her i kombination med person-pr. Vi önskar henne lycka till, sa Joachim Berntzon, 51, vd på BerntzonBylund till Dagens Opinion

Enligt Stoppa Pressarnas källor var dock avvecklingen av Salibas person en nödvändighet från bolagets sida då hon dels var mäkta impopulär bland stora delar av personalen. Dessutom stod BerntzonBylund inför en stor affär där de 2018 skulle köpas upp av H&H Group – och som inte på några villkor ville ha med Christina Saliba i affären. 
– Hennes avgång var ett krav från de nya ägarna och det skulle aldrig ha blivit ett uppköp om hon var kvar i bolaget, berättar en källa centralt placerad inom BerntzonBylund.

LÄS MER: Flickvännens fräcka frieri till Filip Hammar

Det här skulle dock inte bli Salibas enda motgång.

Två år senare kom den största smällen då Camilla Läckberg efter en tids stort missnöje sparkade Saliba som PR-manager och istället ersatte henne med den dokumenterat professionella Lili Assefa, 44. Detta innebar i ett nafs att Saliba förlorade sin mest inkomstbringande kund. 

Besvikelsen var enorm både för Christina Saliba och hennes närmaste krets. PR-kvinnans ex-make, den libanesiske smörsångaren Elias Saliba, 44, kunde inte dölja sitt missnöje och gick till en rasande attack mot Läckberg där han hånade hennes utseende.
– Vad vet d om heder ditt jävla äckel??? Christina saliba körde läckberg sminka sig och kamma sitt jävla hr o se något kvinnlig ut så håll din käft stängd innan jag personligen kommer o stänger den, skrev han och fortsatte förnedra Camilla Läckbergs frisyr:

– Ja tyvärr håret var som fågelskrämma innan Christina träffade henne.

LÄS MER: Bild-Extra: Hon är nya kvinnan i Björn Borgs liv

Pinsamt var bara förnamnet och senare kunde också Stoppa Pressarna avslöja att Christina Saliba och den dåvarande tillika hetsporren till make gjort bort sig i flera sammanhang.

Enligt flera ögonvittnen betedde sig paret mycket opassande under prins Carl Philips bröllop. 
– Christina Saliba festade loss ganska ordentligt och den där mannen som var med henne upplevdes som störig och stökig, framförallt på festen efteråt. Jag vet att det var flera gäster som reagerade på att han inte kunde sköta sig. Christina verkade inte bry sig om det alls. Hon sprang mest omkring, flamsade och gav ett frånvarande intryck, berättade en av de övriga gästerna. 

Att inte kunna uppträda normalt på tillställningar är något som går igen för paret Saliba. Som Stoppa Pressarna avslöjat blev PR-kvinnans make Elias Saliba polisanmäld för misshandel och olaga hot då han enligt uppgift ska ha angripit en fotograf från Expressen under ett privat kalas för Max-miljardären Curt Bergfors, 71, på Berns i Stockholm i juni 2017.

LÄS MER: Kristin Kaspersens heta sommar med sexdömde mannen

Saliba var också inblandad i incidenten och enligt gäster på festen betedde hon sig mycket oförskämt.  
– De var som skogstokiga och det slutade med att Max vice koncernchef Christoffer Bergfors fick säga till dem att skärpa sig, annars skulle de tvingas lämna festen, berättade en av de övriga gästerna. 

I maj kunde Stoppa Pressarna avslöja att alla skandaler blivit för mycket för prins Carl Philip, som även han anlitat Saliba för PR-arbete i sitt bolag Bernadotte & Kylberg. Prinsen gav Christina Saliba sparken.

Nu i veckan bekräftade bolagets hårt ifrågasatta vd Oscar Kylberg, 48, vårt avslöjande i ett pressmeddelande. 

LÄS MER: Efter sexskandalen: Paolo Robertos chockbröllop med Elin Härkönen

På kort tid har Christina Saliba alltså blivit av med sina mest prestigefyllda kunder, förlorat enorma summor pengar och branschexperterna är överens – det blir svårt, möjligen helt omöjligt, för henne att reparera sitt skadade anseende.
– Hon har varit i blåsväder på tok för mycket och det är naturligtvis därför Carl Philip backar. Kungahuset kan inte omge sig med såna här personer. Ingen av rang vill arbeta med henne längre. Ska du jobba med personlig PR kan du inte själv orsaka skandaler gång på gång, det är ju absurt. Hon är inne på sin sista strid, säger den mångårige reklambyrå-vd:n. 

Vet du något mer om Christina Saliba, hennes olika affärer eller kändisvänner? Tipsa Stoppa Pressarna här! Du är helt anonym och vid publicering får du tipsersättning. 

LÄS MER: Prins Carl Philips besked efter skandalerna
LÄS MER: Jocke och Jonna Lundells nya babylycka
LÄS MER: Därför föll Lotta Engberg för Soldoktorn

VI AVSLÖJAR: "Ingen av rang vill jobba med henne längre!"

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Christina Salibas sista strid – nu rasar allt

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Fredrick Federley har inte avgått som EU-parlamentariker

De sista delarna av pedofilskandalen återstår att rensa upp.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att Fredrick Federley ännu inte avgått som EU-parlamentariker.
Snart ska den skandaliserade Centertoppens öde slutgiltigt avgöras i Bryssel.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Dan Eliassons dolda motiv med gay-festen

VI AVSLÖJAR:

"Gjorde att den blev nödvändig!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Lyckligt slut på Alexander Bards triangeldrama

VI AVSLÖJAR:

"Nu känner jag mig bekräftad!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Mikael Persbrandt portförbjuden i Uppsala

EXTRA: "Äldrenämnden är orolig för vad som kan hända!"

Svenskt

Runar Sögaards domedagsprofetia om Donald Trump

VI AVSLÖJAR: "Blir som inget annat vi sett eller upplevt förut!"

Svenskt

Emilio Ingrossos nya sköna liv efter separationen

VI AVSLÖJAR: Pasta-kungen njuter medan hustrun Åsa gråter!

Domstolsbeslutet om Margaux Dietz nya kärlek

VI AVSLÖJAR:

Okända sanningen om Sean Canning!

Allvarliga hotet mot Ebba Busch i domstol

EXTRA: KD-ledaren riskerar förnedrande förlust!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Lena Endre och maken stupfulla på Stureplan

EXTRA: "Usch, vad läbbigt!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Lesbisk stjärnfotograf tog känd artist på könet

VI AVSLÖJAR:

Offret om skammen på kändisfesten!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Fredrick Federley har inte avgått som EU-parlamentariker

VI AVSLÖJAR:

Snart ska pedofil-härvan avgöras i Bryssel!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Kristin Kaspersen riskerar att bli vräkt efter bostadsbluffen

VI AVSLÖJAR: Hyresvärden är redo att "agera"!

Alexander Bard i svartsjukedrama efter mysdejten

VI AVSLÖJAR: "Jag är kränkt!"

Gunde Svans chock efter kokainrazzian

EXTRA: "Jag var ju lite orolig!"

Elin om sitt tortyrhelvete efter uppbrottet från Paolo Roberto

EXTRA: "Målet var att bryta ner oss psykiskt!"

Bianca Ingrosso attackerad i Federleys pedofil-skandal

EXTRA: "Deras tystnad är ett normaliserande av våldet mot barnen!"

Kristin Kaspersens tunga tid efter uppbrottet

EXTRA: "Vafan, det gör ju ont!"

Elin Härkönens nya helvete efter Paolo-kraschen

VI AVSLÖJAR: Hästakrobaten plågad i flera dygn – allt filmades!

Dansbandskungen Thorleif död i covid-19

EXTRA: "Somnade in stilla!"

Alexander Bards egna ord om kärleksdramat med unga kostymkillen

VI AVSLÖJAR: Allt om den heta relationen till Andreas, 25!

Emilio Ingrosso separerad från Åsa av myndigheterna

EXTRA: "Är så ledsen och besviken att jag gråter!"

Dan Eliasson om sveket som förändrade allt

EXTRA: ”Jag har gått på ett antal nitar i livet!”

Han är Alexander Bards hemliga mys-dejt

VI AVSLÖJAR: Andreas, 25, har lyckats fånga Army of Lovers-stjärnan!

Blondinbellas hemliga corona-resa med Paul, 52

VI AVSLÖJAR: Paret struntade helt i restriktionerna!

Vännen talar ut om pedofilryktena i Eliasson-affären

VI AVSLÖJAR: Sparkade generaldirektören vägrar svara på frågorna!

Alexander Bards romantiska mysmiddag

BILD-EXTRA: "De hade bara ögon för varandra!"

Bianca Ingrosso i offentligt tampongbråk

EXTRA: Varsam med vad hon stoppar in i sitt underliv!

Så parades Margaux Dietz ihop med nya kärleken

VI AVSLÖJAR: "Hon har inte haft en aning om upplägget!"

Nya detaljer om Dan Eliassons hemliga dubbelliv

VI AVSLÖJAR: Läderkläder, cowboyboots och unga män!

Carolina Gynnings härliga babylycka med Viktor

EXTRA: "Jag kan inte förstå att det är sant!"

Dan Eliassons unga gay-vän talar ut om nyårsnatten i Las Palmas

VI AVSLÖJAR: "Har varit på homosexfest!"

Så lyckades Carl Jan Granqvist lura döden

EXTRA: Fick det ödesdigra beskedet efter en bättre middag!

Pernilla Wahlgren visar upp nya lyxvillan

EXTRA: Härliga bilder från 30-miljoners-drömmen!

Gunilla Perssons fasa efter kravallerna i USA

EXTRA: Hollywoodfrun utom sig av oro och ilska!

Här är Gay-frågorna som fick Dan Eliasson att avgå

EXTRA: Stoppa Pressarnas avslöjande tvingade bort generaldirektören!

Nya beslutet kring Fredrick Federleys pedofil

VI AVSLÖJAR: "Nu försöker han låtsas!"

Dan Eliasson avgår efter homosex-avslöjandet

VI AVSLÖJAR: Krismöte efter Stoppa Pressarnas publicering!

Så mörkar Dan Eliasson sitt okända sexliv

VI AVSLÖJAR: ”Ingen vill att det ska komma ut!”

Dokumentet som skyddar Fredrick Federley i pedofilhärvan

VI AVSLÖJAR: Centertoppen slipper polisutredning!

Agneta Sjödins stenhårda krav i relationen

EXTRA: "Jag vill ha smöret på mackan på ett visst sätt!"

söndag 17 januari 2021