- Senaste nytt från kändispressen

Christina Salibas sista strid – nu rasar allt

Vad ska det bli av henne? 

Den tidigare PR-drottningen Christina Saliba tjänade storkovan på Camilla Läckberg och prins Carl Philip. 

Nu har imperiet rasat samman – och många vad som ska hända med den skandalomsusade kändismanagern.  

Christina Saliba 45, var PR-kvinnan som gjorde sig ett namn och stor förmögenhet på att vara vän och PR-rådgivare till bland andra Camilla Läckberg, 45, och prins Carl Philip, 41. 

 • Christina Salibas karriär som PR-manager rasar samman. Både prins Carl Philip och Camilla Läckberg har gett henne sparken.

 • Christina Salibas framgång byggde till stor del på alla miljoner hon tjänade på Camilla Läckberg.

 • Christina Saliba älskar kändislivet. Här poserar hon med Roy "Bagar-Roy" Fares på en premiär.

 • Christina Saliba byggde till stor del sin egen karriär på Camilla Läckbergs framgångar.

 • Men snart skulle Christina Salibas sätt att bedriva sina affärer på få konsekvenser.

 • Under våren 2018 köpte delägarna ut Christina Saliba från firman BerntzonBylund. Här syns hon med Joachim Berntzon.

 • Christina Saliba fick senare sparken av Camilla Läckberg som var missnöjd med henne.

 • Beskedet gjorde Christina Salibas ex-make Elias Saliba rosenrasande.

 • På sociala medier visade Elias Saliba tydligt vad han tyckte om Camilla Läckberg.

 • Stoppa Pressarna kunde avslöja hur paret Saliba varit på prins Carl Philips bröllop där de uppträdde mycket olämpligt.

 • Christina Salibas ex-make, här med Simon Sköld, är polisanmäld för misshandel på en kändisfest.

 • Prins Carl Philips designbolag Bernadotte & Kylberg arbetade länge med Christina Saliba som PR-partner.

 • Men skandalerna blev för mycket. I maj kunde Stoppa Pressarna avslöja att också Carl Philip gett Christina Saliba sparken.

 • Christina Saliba med artisten Viktor Frisk. Det är osäkert om han fortfarande anlitar den skandalomsusade PR-kvinnan. Bilder: TT, Instagram

Ja, ofta var det Christina Saliba som likt en stolt påfågel solade sig betydligt mer på de röda mattorna med ett gnistrande leende än sina klienter som bjudit henne till festerna.

LÄS MER: Gunde Svan i chock efter kokaintillslaget

Saliba var alltid där det hände och charmade alla med sina välformulerade kommentarer och inte sällan ett berömmande smicker till folk hon tänkte nyttja i sitt nätverk.  

Mest känd är Christina Saliba som ex-väninna och PR-manager åt den så sanslöst framgångsrika deckardrottningen Camilla Läckberg, som under flera år lät Saliba styra hennes varumärke.

Saliba och Läckberg verkade under en period vara närmast oskiljaktiga, vilket fick flera vänner till författaren att reagera. De misstänkte att deckardrottningen blivit förblindad av Salibas "öppna, lite galna sätt" och hennes sätt att ta sig fram i kändisvärlden som den något blyga Camilla ännu inte till fullo tyglade. 
– Det var alltid dem mot världen. Vi skojade och sa ofta att Camilla och Simon inte var två i äktenskapet, de var tre. Saliba ville vara med överallt och hela tiden, berättar en väninna till Camilla Läckberg för Stoppa Pressarna. 

LÄS MER: Rickard Olssons nya utseende efter rattfyllan

Genom sina kända kunder blev Saliba själv något av en kändis och hon tvekade aldrig att ställa sig på röda mattan, bland annat under den påstådda vännen Micael Bindefelds, 60, glamorösa events. Livet lekte och Saliba tjänade åtskilliga miljoner på sina kända kunder. Samtidigt kunde hon bygga upp sitt eget varumärke genom kontakterna med de redan etablerade stjärnorna.

I ett nafs knöt hon till sig artisten Viktor Frisk, 25, för att senare anställa prinsessan Sofias, 35, syster Lina Hellqvist, 38. 
– Saliba är inte dum och genom den rekryteringen knöt hon prinsessan Sofia och prins Carl Philip sig nära. Det var kalkylerat och smart, berättar en av Salibas vänner. 

Men i kulisserna och bland fotfolket, de som arbetade under Saliba, har många under lång tid haft starka åsikter om den så utåt gnistrande PR-kvinnan. I olika reportage, bland annat i branschtidningen Resumé, talades det om "Salibas skräckvälde"
– Christina Saliba borde definitivt inte vara en ledare. Ledarskap handlar om att coacha, men hon vill hela tiden befinna sig i centrum och det är nog lätt att känna sig bortglömd i hennes team. Hon har konsekvent gjort sig av med folk som inte delar hennes uppfattning, sa en insatt källa. 

LÄS MER: Darin om rekationerna på plötsliga gaybeskedet

Stoppa Pressarnas källor delar uppfattningen. Christina Saliba ter sig nämligen vara en kvinna med två helt skilda personligheter. En som chamar alla hon kan nyttja i sin verksamhet – en annan som inte skyr några som helst medel för att komma dit hon vill. 
– Aldrig mer, säger jag. Christina Saliba är den värsta "chefen" jag haft i hela mitt liv. Hon domderar och kör med folk – det är bara hon, hon, hon och alla hennes kändisvänner. Hon gjorde så många ledsna med sina kommentarer och utspel. Mer vill jag inte säga, jag får fortfarande kalla kårar när jag tänker på det, har en tidigare anställd för Saliba berättat. 

Men utanför arbetsplatsen visade aldrig Christina Saliba den här sidan och särskilt inte på alla event och kändisfester hon flitigt besökte.

Enligt flera branschexperter var hon länge en av de som man trodde kunde gå hur långt som helst. Saliba hade kontakterna, var hyfsat smart och en av få som verkligen kunde generera stora inkomster på just kändisar. 
– Christina Saliba hade självförtroende, var verbal och charmade alla. Hon var helt enkelt en stjärna, säger en erfaren vd verksam vid en av de stora reklambyråerna i Stockholm. 

LÄS MER: Pernilla Wahlgren i jättebråk med småbarnsmamma

Men under våren 2018 hände något märkligt. 

Helt plötsligt köptes Saliba ut från den framgångsrika reklambyrån BerntzonBylund där hon varit delägare sedan 2012 och dit hon kom efter ha sparkats från byrån Prime, enligt Resumé. 
– Christina går vidare och säljer sin aktier till mig och Hans (Bylund) för att kunna satsa för full i Invest in her i kombination med person-pr. Vi önskar henne lycka till, sa Joachim Berntzon, 51, vd på BerntzonBylund till Dagens Opinion

Enligt Stoppa Pressarnas källor var dock avvecklingen av Salibas person en nödvändighet från bolagets sida då hon dels var mäkta impopulär bland stora delar av personalen. Dessutom stod BerntzonBylund inför en stor affär där de 2018 skulle köpas upp av H&H Group – och som inte på några villkor ville ha med Christina Saliba i affären. 
– Hennes avgång var ett krav från de nya ägarna och det skulle aldrig ha blivit ett uppköp om hon var kvar i bolaget, berättar en källa centralt placerad inom BerntzonBylund.

LÄS MER: Flickvännens fräcka frieri till Filip Hammar

Det här skulle dock inte bli Salibas enda motgång.

Två år senare kom den största smällen då Camilla Läckberg efter en tids stort missnöje sparkade Saliba som PR-manager och istället ersatte henne med den dokumenterat professionella Lili Assefa, 44. Detta innebar i ett nafs att Saliba förlorade sin mest inkomstbringande kund. 

Besvikelsen var enorm både för Christina Saliba och hennes närmaste krets. PR-kvinnans ex-make, den libanesiske smörsångaren Elias Saliba, 44, kunde inte dölja sitt missnöje och gick till en rasande attack mot Läckberg där han hånade hennes utseende.
– Vad vet d om heder ditt jävla äckel??? Christina saliba körde läckberg sminka sig och kamma sitt jävla hr o se något kvinnlig ut så håll din käft stängd innan jag personligen kommer o stänger den, skrev han och fortsatte förnedra Camilla Läckbergs frisyr:

– Ja tyvärr håret var som fågelskrämma innan Christina träffade henne.

LÄS MER: Bild-Extra: Hon är nya kvinnan i Björn Borgs liv

Pinsamt var bara förnamnet och senare kunde också Stoppa Pressarna avslöja att Christina Saliba och den dåvarande tillika hetsporren till make gjort bort sig i flera sammanhang.

Enligt flera ögonvittnen betedde sig paret mycket opassande under prins Carl Philips bröllop. 
– Christina Saliba festade loss ganska ordentligt och den där mannen som var med henne upplevdes som störig och stökig, framförallt på festen efteråt. Jag vet att det var flera gäster som reagerade på att han inte kunde sköta sig. Christina verkade inte bry sig om det alls. Hon sprang mest omkring, flamsade och gav ett frånvarande intryck, berättade en av de övriga gästerna. 

Att inte kunna uppträda normalt på tillställningar är något som går igen för paret Saliba. Som Stoppa Pressarna avslöjat blev PR-kvinnans make Elias Saliba polisanmäld för misshandel och olaga hot då han enligt uppgift ska ha angripit en fotograf från Expressen under ett privat kalas för Max-miljardären Curt Bergfors, 71, på Berns i Stockholm i juni 2017.

LÄS MER: Kristin Kaspersens heta sommar med sexdömde mannen

Saliba var också inblandad i incidenten och enligt gäster på festen betedde hon sig mycket oförskämt.  
– De var som skogstokiga och det slutade med att Max vice koncernchef Christoffer Bergfors fick säga till dem att skärpa sig, annars skulle de tvingas lämna festen, berättade en av de övriga gästerna. 

I maj kunde Stoppa Pressarna avslöja att alla skandaler blivit för mycket för prins Carl Philip, som även han anlitat Saliba för PR-arbete i sitt bolag Bernadotte & Kylberg. Prinsen gav Christina Saliba sparken.

Nu i veckan bekräftade bolagets hårt ifrågasatta vd Oscar Kylberg, 48, vårt avslöjande i ett pressmeddelande. 

LÄS MER: Efter sexskandalen: Paolo Robertos chockbröllop med Elin Härkönen

På kort tid har Christina Saliba alltså blivit av med sina mest prestigefyllda kunder, förlorat enorma summor pengar och branschexperterna är överens – det blir svårt, möjligen helt omöjligt, för henne att reparera sitt skadade anseende.
– Hon har varit i blåsväder på tok för mycket och det är naturligtvis därför Carl Philip backar. Kungahuset kan inte omge sig med såna här personer. Ingen av rang vill arbeta med henne längre. Ska du jobba med personlig PR kan du inte själv orsaka skandaler gång på gång, det är ju absurt. Hon är inne på sin sista strid, säger den mångårige reklambyrå-vd:n. 

Vet du något mer om Christina Saliba, hennes olika affärer eller kändisvänner? Tipsa Stoppa Pressarna här! Du är helt anonym och vid publicering får du tipsersättning. 

LÄS MER: Prins Carl Philips besked efter skandalerna
LÄS MER: Jocke och Jonna Lundells nya babylycka
LÄS MER: Därför föll Lotta Engberg för Soldoktorn

VI AVSLÖJAR: "Ingen av rang vill jobba med henne längre!"

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Christina Salibas sista strid – nu rasar allt

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Dan Ekborgs nya lycka efter kärlekskarusellen

Glad som en speleman.
Det går inte någon nöd på Dan Ekborg efter trasslet med unga hustrun Emma.
Den reslige aktören fångades av Stoppa Pressarnas fotograf när han vandrade på stan – gnolandes på en glad musikalmelodi.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Så räddade Lotta Engberg Soldoktorn

EXTRA:

"Jag var inte lycklig då!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Jenny och Niklas Strömstedt bryter upp

EXTRA:

TV4-profilen lämnar landet – egna orden om beslutet!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Benjamin Ingrosso brädad av sexig surf-hunk

VI AVSLÖJAR: Sångarens flickvän har hittat en ny kärlek!

Svenskt

Ingrosso misshandlade Anna Book efter bråk i trapphus

VI AVSLÖJAR: Den eldfängde italienaren var chanslös i tingsrätten!

Svenskt

Patrik Sjöberg om sin svåra blodsjukdom

EXTRA: Stjärnan var nära att dö!

Dr Albans nya tuffa liv efter sjukdomsperioden

BILD-EXTRA:

Musikern tvingas vänja sig!

Annie Lööfs skarpa markering mot Federley

VI AVSLÖJAR: Hon accepterar inte hans beteende längre!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dan Ekborgs nya lycka efter kärlekskarusellen

BILD-EXTRA: Går och sjunger musikallåtar på stan!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Gunilla Perssons mamma till sjukhus – kämpar för sitt liv

VI AVSLÖJAR:

Hollywoodfruns gripande ord om dramat i natt!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Kjell Bergqvist avslöjar sitt dolda handikapp

EXTRA:

Skådespelaren blev hjälplös till slut!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

EXKLUSIVT: Federley-pedofilen talar ut om relationen

EXKLUSIVT: "I början visste Fredrick ingenting!"

Ebba Busch i stort sexbråk med andra kvinnan

EXTRA: "Gör mig obekväm och illa till mods!"

Magnus Hedmans nya look får följarna att jubla

EXTRA: Bilden som visar den stora förändringen!

Fredrick Federleys nya kontakt med pedofilen

VI AVSLÖJAR: Bilderna som visar männens fortsatta relation!

Steffo i smutsigt bajsbråk med Alex Schulman

EXTRA: "Hur dålig journalist får man bli?"

Camilla Läckbergs svåra sammanbrott efter tuffa tiden

EXTRA: Författaren väljer att isolera sig helt!

Makens penis räddade synen på Christina Schollin

EXTRA: Så upptäckte Hans den dolda sjukdomen!

Siw Malmkvists tuffa lidande i tysthet

EXTRA: Berättar om okända sjukdomen hon lidit av i 40 år!

Ex-pojkvännens sköna revansch på Blondinbella

EXTRA: Så tjänade han miljontals kronor efter uppbrottet!

Filip Lamprechts flykt från ex-flickvännen Peg

EXTRA: "Jag vill ta tid och känna efter och återhämta mig!"

Sarah Dawn Finers dramatiska babylycka

EXTRA: "Visste inte om vi skulle få ha dig kvar hos oss, vid liv!"

Per Anderssons mumsiga thai-mys i vårkylan

BILD-EXTRA: Komikern blev lite sugen på söndagskvällen!

Så försöker Peg Parnevik hämnas på Filip Lamprecht

EXTRA: Sångerskans bitterhet växer sig allt starkare!

Margaux Dietz i öppet bråk med ex-maken

EXTRA: Så hindrar han influencern från att göra sitt jobb!

Camilla Läckbergs obehagliga upptäckt med Simon

EXTRA: "Förklarar ju inte varför han tog hem det här!"

Mia Parnevik drabbad av svår artros i höften

EXTRA: Så fick golfhustrun hjälp mot smärtorna!

Filip Lamprechts märkliga utspel om Peg Parnevik

EXTRA: Första orden om uppbrottet från kändisdottern!

Ingvar Oldsberg svårt skadad efter fallolycka i hemmet

EXTRA: Lyckades ta sig upp och larma själv!

Phillipes desperata vädjan till Benjamin Ingrosso

VI AVSLÖJAR: Söker artistens välsignelse av återföreningen med Bianca!

Efter Federley: ny centertopp i pedofilskandal

EXTRA: Häktad som misstänkt för våldtäkt mot barn!

Runar Sögaard jagad av polisen vid sin bostad

EXTRA: Så har norrmannen lyckats komma undan!

Paolo Roberto brädad av uppmärksammad TV4-kvinna

EXTRA: Överraskningen ett år efter sexköpet!

Kristina Lugns gravsten på villovägar

EXTRA: Livet fortsätter jävlas med den döda poeten!

Sanningen om Sven Tumbas otrohet

EXTRA: Efter alla år berättar hustrun Mona Tumba!

Hollywoodfrun tvingas till operation efter läkarmiss

EXTRA: Åsa Vesterlund lägger sig under kniven!

Malin Berghagen avslöjande om parterapin

EXTRA: Yogaprofilen och fästmannen åkte på läger!

Därför vill Benjamin Ingrosso hellre träffa killar

BILD-EXTRA: Sångarens mysfika efter offentliga erkännandet!

Bianca Ingrosso i knivbråk på restaurang

VI AVSLÖJAR: Polisförhöret ord för ord!

Carolina Gynnings kärleksresa utan Viktor

EXTRA: Därför dissar skånskan pojkvännen!

Skräckbilden från Patrik Sjöbergs dödskamp på sjukhuset

EXTRA: Höjdhoppsstjärnan chockar sina följare!

måndag 10 maj 2021