Därför föll Lotta Engberg för Soldoktorn

Läkarrocken avgjorde.
Nu kan Stoppa Pressarna avslöja sanningen om Lotta Engbergs förhållande med ”Soldoktorn”.
Sångerskan har alltid varit svag för läkare.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2020-08-12 kl 12:50 |

ProvaPremium

Det är utan tvekan årets mest omtalade kändisromans.

Lotta Engberg, 57, och Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 62, har blivit ett etablerat par. I realtid har vi kunnat följa hur de bägge fick upp ögonen för varandra och vi har fortlöpande fått rapporter från deras dejter ända in i mål – nu är de tillsammans.

Bild 1 av 6lotta engberg darfor foll hon stor 2 - Stoppa Pressarna

Lotta Engberg föll pladask för Soldoktorn. Nu kan Stoppa Pressarna avslöja vad det var som fick sångerskans hjärta att bulta lite extra.
Bild 2 av 6lotta engberg darfor foll hon stor3 - Stoppa Pressarna

Mikael Sandström är en omtyckt tv-läkare och Lotta Engberg har alltid varit lite svag för män i vita rockar.
Bild 3 av 6lotta engberg darfor foll hon stor1 - Stoppa Pressarna

Nu jublar Lotta av kärlek. Äntligen har hon fått ihop det med en doktor.
Bild 4 av 6lotta engberg darfor foll hon stor2 1 - Stoppa Pressarna

Nu är "Lotta på Liseberg" över för den här säsongen och sångerskan och Soldoktorn kan äntligen träffas och rå om varandra.
Bild 5 av 6lotta engberg logn doktorn stor1 - Stoppa Pressarna

Paret flörtade öppet med varandra i tv häromdagen. Det går inte att ta miste på att det är massor av heta känslor mellan de bägge.
Bild 6 av 6soldoktorn hoppar av stor1 1 - Stoppa Pressarna

Mikael Sandström är vältränad som få och något av damernas favorit. Tyvärr missade han "Let's Dance" då han kände att han ville göra en insats i vården under den rådande coronapandemin.

Det var Lotta Engberg som tog initiativet. I en intervju med Aftonbladet konstaterade sångerskan och programledaren att hon trivdes alldeles utmärkt som singel, Lotta tyckte det var skönt att slippa ha någon karl helt enkelt.

Men det fanns en viss kille som fick hennes hjärta att bulta lite snabbare och ge henne det där sköna ”pirret” – Soldoktorn.

I slutet av intervjun med Aftonbladet säger hon halvt på skämt, halvt på allvar att Soldoktorn verkar spännande och att hon gärna skulle träffa honom.

Och Mikael Sandström, som är änkling sedan 13 år tillbaka, var inte sen att hänga på. En kontakt etablerades mellan paret och efter diverse fördröjningar kom så första dejten.

Det blev en middag på restaurang som gav mersmak, båda ville ses igen och nyligen avslöjade Mikael Sandström att Lotta hade varit hemma hos honom på ”torsdagsmys” med fonduegryta med både fläskfilé och jätteräkor.

Lotta Engberg stannade över natten i Hallstahammar och numera är de bägge tillsammans. Senast häromdagen flörtade de öppet med varandra i TV4:s ”Efter fem” när de talade om de varma känslor som de hyser.

Stoppa Pressarna kan nu avslöja vad det egentligen var som fick Lotta Engberg att fastna för den brunbrände doktorn med det behagliga sättet och pedagogiska förmågan.
– Ha, ha, jag är inte ett dugg förvånad. Lotta har alltid varit svag för läkare, berättar en väninna till sångerskan.

– För hennes och min generation har det alltid varit något speciellt med en man i vit rock, det är ju sexigt med en doktor, det tycker varenda kvinnfolk som jag känner i alla fall, skrockar väninnan.

Lotta Engbergs faiblesse för läkare kan även hänga samman med det faktum att hon har stor personlig erfarenhet av sjukvården, hon har blivit omhändertagen varsamt av flera läkare genom åren då hon sedan lång tid tillbaka lider av en svår och kronisk sjukdom

Det var för sexton år sedan som Lotta Engberg fick beskedet att hon är drabbad av ulcerös kolit. Det är en inflammatorisk tarmsjukdom som innebär att ändtarmen, och ibland även tjocktarmen är konstant inflammerade.

För Lotta upptäckte sjukdomen efter att hon haft stora magproblem i perioder av sitt liv.

– Det gjorde jätteont. Det är en sådan sjukdom som går i skov och är autoimmun, som exempelvis reumatism och ms, har Lotta Engberg berättat tidigare, vilket Stoppa Pressarna har rapporterat om.

I perioder kunde sångerskan må helt bra men sedan slog sjukdomen plötsligt till.

– Så den gick i skov och jag gick runt med smärtor i massa år, har Lotta berättat.

Till slut blev smärtorna dock för svåra och hon lades in på sjukhus.

– Jag var dålig i hela kroppen och fick ingen näring. Efter lite mer än en vecka fick jag åka hem.

När sångerskan fick diagnosen kom skräckbilder upp i hennes huvud.
– Jag var jätte-jätterädd att jag skulle få en påse på magen. Men jag mår ändå bra i min sjukdom, jag har haft tur, har den folkkära sångerskan konstaterat.

Hon äter mediciner som fungerar bra och kan leva ett normalt liv, till skillnad från många som lider av sjukdomen,

Självfallet känns det tryggt för Lotta att ha en egen läkare på armlängds avstånd i och med förhållandet med Soldoktorn.

– Jo, det är klart, men så tänkte inte Lotta när hon började träffa Mikael. Men det är ju en bonus, visst är det så. Fast Lotta är ingen beräknande typ utan hon följer sitt hjärta, sedan råkar hennes hjärta sedan tidigare ha en viss förkärlek för doktorer, där har ni förklaringen. Och det blir ju inte sämre av att doktor Mikael är en rasande grann karl och han verkar väldigt omtänksam, avslutar väninnan till Lotta Engberg.