Mest läst just nu:

Njutning

Christina Schollins nytändning i äktenskapet med Hans

Vilken härlig nytändning.
Christina Schollins äktenskap tar ny fart.
Nu gläder sig skådespelerskan tillsammans med maken Hans Wahlgren.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2022-06-14 kl 07:30 |

ProvaPremium

Christina Schollin, 84, må vara lite till åren kommen men hon vägrar slå av på takten. Den magnifika skådespelerskan, som filmdebuterade redan i mitten av 50-talet, har gjort en formidabel succé med sin comeback på Dramaten.

Hon spelar drottningen i Macbeth på ett sätt som tagit andan ur både publik och recensenter. Det är 25 år sedan hon senast spelade på Dramaten och det är i sanning imponerande vilken otrolig rolltolkning Christina Schollin gjort.

Bild 1 av 7

Christina Schollin och maken Hans har fått en härlig nytändning i äktenskapet.

Bild 2 av 7

Christina Schollin och maken Hans ser till att njuta av tillvaron.

Bild 3 av 7

På bilder har vi sett hur Christina Schollin rullas fram i en rullstol, hon lider svårt av sin artros.

Bild 4 av 7

Christina Schollin och maken Hans har varit med i "Tillsammans med Strömstedt" där de redogjorde för sin vackra kärlekssaga.

Bild 5 av 7

Hans Wahlgren är fortfarande mycket svag för sin vackra hustru.

Bild 6 av 7

Christina Schollin har stått i rampljuset ända sedan debuten i filmen ”Swing it, fröken” där Alice Babs spelade huvudrollen. Här syns hon på 1980-talet med maken Hans Wahlgren.

Bild 7 av 7

Christina Schollin har fått översvallande recensioner för sin insats som den magnifika drottningen i Dramatens uppsättning av "Macbeth".

För Christina Schollin var det en fröjd att återigen få stå på scen igen, men hon har förklarat att det nog inte blir något mer av den vanan då det är ett tufft jobb med upptagna kvällar.

Skådespelerskan vill hellre se till att njuta av sin make Hans Wahlgren, 84. Paret träffades under tidigt 60-tal. Hans Wahlgren, som även han är skådespelare, föll pladask för den blonda skönheten.

De bägge utgjorde sin tids mest kända kärlekspar och fastän Christina Schollin sannerligen inte saknade uppvaktande kavaljerer så har hon alltid troget stått vid sin stilige makes sida. Sedermera kom deras äktenskap att välsignas med fyra fina barn, varav tre av dem i någon mening har valt samma yrkesbana som sina berömda föräldrar.

Familjen Wahlgren har under åren kommit att transformeras till en veritabel nöjesklan och Christina Schollin har alltid varit dess självklara överhuvud i kraft av sina framgångar och matriarkala utstrålning. De senaste åren har dock rollen som klanöverhuvud tagits över av Pernilla Wahlgren, 54.