Dödsfall

Christina Schollins tunga sorg efter dödsfallet

En riktigt tung sorg.
Christina Schollin är bedrövad.
Skådespelerskan sörjer sin vän som hastigt gått bort.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2023-01-24 kl 07:54 |

ProvaPremium

Christina Schollin, 85, har en tung tid just nu. För inte länge sedan föll hon illa i hemmet i spanska Nerja och skadade sig svårt.

Aktrisen tvingades vänta länge på ambulansen och flögs sedan hem till Sverige för rehabilitering. Hon har sedan tidigare problem med svåra smärtor och tvingas allt som oftast ta sig fram med hjälp av rullstol.

Bild 1 av 8Vi ser Christina Schollin i en tv-studio, hon är klädd i svart och ser förvånad ut.

Christina Schollin berättade nyligen om sin tunga sorg efter att hennes vän plötsligt gått bort.
Bild 2 av 8Till vänster ser vi en bekymrad Christina Schollin i en blommig klänning och en grön kavaj, till höger ser vi en swimmingpool.

Tidigare har Christina Schollin halkat vådligt i en poololycka och slog i huvudet. Läkare fick tillkallas och aktrisen tvingades till vila.
Bild 3 av 8

Efter poololyckan råkade hon ut för en otäck fallolycka. Christina Schollin föll handlöst i trappan i hemmet i spanska Nerja. Hon tvingades till operation och rullstol.
Bild 4 av 8

Christina Schollin och maken Hans Wahlgren är mycket tighta. Nu får vi hoppas att han tar hand om sin hustru.
Bild 5 av 8

Christina med sin älskade dotter och dotterdotter.
Bild 6 av 8

Christina Schollin är nöjesklanen Wahlgrens ”Grand Old Lady”. Hon plågas dock av svåra smärtor och tvingas ofta ta sig fram med hjälp av rullstol.
Bild 7 av 8

Christina Schollin är en av våra största aktriser som hyllades för sin roll i Dramatens "Macbeth". Det blev hennes sista roll på teatern.
Bild 8 av 8

Artisten Lasse Lönndahl var aktiv in i det sista.

– Det måste gå och med hjälp av familj och kära vänner som stöttar mig så fantastiskt kommer jag säkert att klara denna min nya utmaning i livet på bästa sätt, skrev Christina Schollin i samband med den dramatiska olyckan i Spanien.

Lång karriär

Hon har ett fint stöd av sin älskade make Hans Wahlgren, 85, som även han har varit aktiv som skådespelare. Paret är trägna som få. De träffades redan i början av 60-talet och har sedan dess hållit ihop.

Skådespelerskan börjar bli till åren kommen och det är nu det är tänkt att hon ska njuta av livet efter en lång och framgångsrik karriär. Redan i mitten av 50-talet skedde filmdebuten då hon medverkade i den klassiska filmen ”Swing it” där Alice Babs har huvudrollen.