Pengar

Claes Elfsbergs jättelön chockar

Vilken härlig revansch.
Nu framkommer hur mycket pengar Claes Elfsberg drar in.
Tv-ikonen har en rejäl lön.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2022-08-18 kl 17:04 |

ProvaPremium

Claes Elfsberg, 73, hade en lång och legendarisk karriär som nyhetsankare på Rapport. Efter 45 år på SVT tvingades han dessvärre i pension av statstelevisionens snäva regelverk som inte ser till att ta tillvara på all den kompetens som de lite mer seniora journalisterna besitter.

Det var många som sörjde när ”Mr Rapport” försvann ur rutan. Han ledde sin sista nyhetssändning den 30 november 2015 då han uppnått pensionsåldern 67 år.

Bild 1 av 6Vi ser en något stram Claes Elsberg titta in i kameran, han bär en blå täckjacka och står utomhus med ett par träd i bakgrunden.

Det går ingen nöd på Claes Elfsberg. Det tidigare nyhetsankaret på Rapport drar in en fet årslön visar en kartläggning.
Bild 2 av 6

När den åländske miljonären Anders Wiklöf fyllde 76 är firade han med en konsert; “25:e juli-konserten”. Programledarprofilerna Claes Elfsberg och Marianne Rundström var konferencierer.
Bild 3 av 6

Marianne Rundström och Claes Elfsberg ska göra valprogram åt SVT.
Bild 4 av 6

Här är Claes Elfsberg i tunnelbanan, han rör sig spänstigt.
Bild 5 av 6

Här ser vi spegelbilden av Claes Elfsberg i rutan på en stängd affär.
Bild 6 av 6

Här ser vi hur Claes Elfsberg går igenom dokument under en tunnelbaneresa.

Claes Elfsberg har varit öppet kritisk mot SVT:s åldersdiskriminering och han har även höjt blicken och anlagt ett mer övergripande synsätt på saken. I Sverige är det vanligt förekommande att äldre personers kompetens och erfarenhet inte tillvaratas, vid en internationell jämförelse blir det extra tydligt.

Jämför man med länder som Japan och USA blir det än mer uppenbart att Sverige har en oförmåga att uppskatta senioritet. Claes Elfsberg är dock en handlingens man så det är inte bara så att han har en massa synpunkter han vräker ur sig.