Dan Ekborgs nya lycka efter kärlekskarusellen

Glad som en speleman.
Det går inte någon nöd på Dan Ekborg efter trasslet med unga hustrun Emma.
Den reslige aktören fångades av Stoppa Pressarnas fotograf när han vandrade på stan – gnolandes på en glad musikalmelodi.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2021-05-07 kl 13:28 |

ProvaPremium

Dan Ekborg, 65, är en av Sverige främsta skådespelare. Han slog igenom på privatteatrarna och har medverkat i ett otal farser.

Skådespelaren är belönad med Guldmasken flera gånger.

Bild 1 av 11

Bilden ljuger lite. Dan Ekborg var på ett strålande humör när han vandrade Kungsgatan ner i Stockholm.
Bild 2 av 11

Den reslige skådespelaren gick och sjöng på en glad musikalsång och det gladde dem han mötte.
Bild 3 av 11

Dan Ekborg sjöng oblygt när han spatserade fram och han spred både glädje och värme i regnrusket.
Bild 4 av 11

Förbipasserande kunde inte tro sina ögon och öron. Gratis musikalunderhållning av stjärnan Dan Ekborg, mitt på dagen, mitt på gatan.
Bild 5 av 11

Samtidigt som Dan Ekborg sjöng höll han ett högt tempo. Det var med raska steg han gick gatan ned.
Bild 6 av 11

Vik hädan här kommer Dan Ekborg! Aktörens imposanta utstrålning tog honom fram med full fart, mötande fick vika undan i trängseln.
Bild 7 av 11

Dan Ekborg hade det trassligt med unga hustrun Emma i höstas. En skilsmässoansökan lämnades in men drogs sedan tillbaka.
Bild 8 av 11

Skatteverket uppger att Dan Ekborg och hans unga hustru Emma fortfarande är gifta, kanske det är därför han var så glad.
Bild 9 av 11

Dan Ekborg var ändamålsenligt klädd i det regniga vädret.
Bild 10 av 11

Dan Ekborg skred fram med hög fart och han var på ett strålande humör.
Bild 11 av 11

Emma Ekborg drog tillbaka skilsmässoansökan, hon är skriven i Sundsvall och Dan Ekborg i Bro norr om Stockholm men paret är i alla fall gifta fortfarande.

Länge var han ”fast” i fars- och komedifacket men sedermera har hans dramatiska begåvning kommit att blomma ut och han har gjort flera hyllade insatser på Dramaten i bland annat klassikern ”Lång dags färd mot natt”.

Dan Ekborg fick sitt stora genombrott 1980 och sedan dess är han en av våra mest etablerade skådespelare. Privat har det emellanåt varit lite trassligt med den reslige skådespelaren med den distinkta artikulationen som i många avseenden präglar hans skådespelargeneration.

I oktober förra året separerade Dan och Emma Ekborg, 30. De ansökte om skilsmässa och de är skrivna på olika adresser – Emma Ekborg står numera som boende i sin forna hemstad Sundsvall medan Dan bor kvar på sin gård i Bro norr om Stockholm.