Mest läst just nu:

Ebba Busch riskerar sin framtid i domstol

Ebba Busch framhärdar.
Nu är hon redo att dra den förvirrade åldringen Esbjörn, 81, inför rätta.
Men det kan bli ett politiskt pris att betala för den partyglada KD-ledaren.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2020-11-18 kl 09:22 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i flera artiklar redogjort för Ebba Buschs, 33, köp av ett fritidshus i en mindre ort norr om Uppsala.

Den festglada partiledaren, vars omdöme emellanåt tycks präglat av hennes relativa ungdom, köpte ett hus av åldringen Esbjörn, 81, som inte alltid är helt klar i huvudet.

Bild 1 av 6

Ebba Busch verkar ha bestämt sig för att försöka köra över Esbjörn, 81, i domstol.

Bild 2 av 6

Ebba Busch festade med Bindefeld och andra kändisar i Israel, bara en av flera party-skandaler för den unga partiledaren vars omdöme nu ifrågasätts inom partiet.

Bild 3 av 6

Ebba Busch köpte en fastighet av Esbjörn, 81, och när han gråtande ångrade försäljningen hotade KD:s partiledare med domstol, nu verkar det som att det blir av.

Bild 4 av 6

Ebba Busch har redan börjat skövla trädgården till Esbjörns hus.

Bild 5 av 6

Flera personer inom KD har varnat Ebba Busch för att driva igenom sin vilja. Hon verkar dock sakna moraluppfattning.

Bild 6 av 6

Ebba Busch hårda festande har lett till att hon knark-hånats på nätet. Här framställs hon som kokain-svullen tillsammans med sin influencer-kompis Margaux Dietz.

Dagen efter att kontraktet var undertecknat ångrade sig Esbjörn – han ville häva affären. Då valde KD-ledaren att via sina blodtörstiga advokater hota den stackars gamlingen med en uppslitande och dyr rättsprocess.

Expressens rutinerade reporterräv Leif Brännström avslöjade härvan och i förstone tedde det sig som att Ebba Busch insåg att hon var ute på väldigt tunn is.

Men sedan har den nyskilda toppolitikern växlat upp och nu ter det sig som att det verkligen blir en rättprocess mot Esbjörn, 81. Det mesta tyder på att KD-ledaren, som byggt sin politiska karriär på en påstådd omsorg om äldre, har juridiken på sin sida.

Men det är en sak att vinna i en rättssal, det är en helt annan sak att handla moraliskt. Och just bristande känsla för moral är något som kan anas hos partiledaren som inte verkar ha tillägnat sig det kristna kärleksbudskapet under sin tid i sekten Livets ords grundskola. För övrigt samma grundskola som misslyckats med att förse partiledaren med grundkläggande litterära kunskaper, Ebba Busch vet tillexempel inte vem som skrivit “Gösta Berlings saga”.

Nu väntar en tuff tid för åldringen.
– Esbjörn känner sig lurad av Ebba, säger hans ombud Johann Binninge, 57, till Expressen.

Om Ebba Busch bättre väljer att köra över 81-årige Esbjörn i domstol kan hon tvingas betala ett politiskt pris – ett pris som kan bli högt.
– Vi har varnat henne för att fastighetsaffären kan få politiska konsekvenser. Men Ebba måste alltid segra, hon tar inga förluster. Det är en svaghet med henne, säger en KD–källa till Expressen.

– Hon är avrådd från att driva saken. Visserligen har hon juridiken på sin sida. Men det håller inte moraliskt i just det här speciella fallet, säger en annan KD–källa.

Nu återstår att se om Ebba Busch är redo att köra över Esbjörn, 81, och segra juridiskt men förlora moraliskt – för alltid.