Krig

Eva Dahlgrens oväntade utspel mot Putin

Nu går Eva Dahlgren till attack mot Vladimir Putin.
Sångerskan är vansinnig på den ryske diktatorn.
Samtidigt landar hon i en lite oväntad känsla.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-06-19 kl 09:06 |

ProvaPremium

Eva Dahlgren, 62, är en av våra mest rutinerade rockrävar. Sångerskan var bara 19 år när hon debuterade i Melodifestivalen 1979.

Sedan dess har hon varit en självklar del av svensk offentlighet. I början av 90-talet blev Eva Dahlgren gigantisk med sitt album ”En blekt blondins hjärta” som sålt över en halv miljon exemplar.

Bild 1 av 12

Eva Dahlgren överraskar och landar i en oväntad känsla i sin attack mot Vladimir Putin.
Bild 2 av 12

Eva Dahlgren med hustrun Efva Attling.
Bild 3 av 12

Hur illa däran är egentligen Rysslands diktator Putin? Uppgifterna om hans hälsotillstånd och eventuella sjukdom kommer allt oftare.
Bild 4 av 12

Efva och Eva väckte sensation när de avslöjade sitt förhållande.
Bild 5 av 12

Vladimir Putin har vid flera tillfällen hotat Sverige. Nu kan han sikta in sig på vår ÖB:s skörlevnad som drar vanära över ämbetet.
Bild 6 av 12

Niklas Strömstedt blev brädad av Eva Dahlgren. Det var en stor chock för honom men idag är relationen till Efva Attling god.
Bild 7 av 12

Rysslands ”Führer” och ”Rysslands vigaste kvinna” ska ha två, kanske till och med tre, barn tillsammans. Nu finns uppgifter om Alina Kabajeva väntar en dotter igen.
Bild 8 av 12

Eva Dahlgren såg framemot att träffa Stefan Löfven i TV4 men hon tvingades ställa in sin medverkan på grund av sjukdom.
Bild 9 av 12

Vladimir Putin utsattes för ett mordförsök i samband med att han talade på Luzhniki-stadion i Moskva.
Bild 10 av 12

Vladimir Putin har hånat Magdalena Andersson, men vår statsminister låter sig inte skrämmas.
Bild 11 av 12

Vladimir Putin bar italienska designerkläder för hundratusentals kronor när han talade till de fattiga och förtryckta ryssarna.
Bild 12 av 12

Vladimir Putins försök till macho-image tycker nog Eva Dahlgren är patetiska.

Gnom åren har hon aldrig varit rädd för att ta ställning, hon är ofta politisk i sina texter och utspel vid sidan om musicerandet. I mitten av 90-talet kom hon ut som lesbisk i samband med att hon träffade sin hustru Efva Attling, 70.

”Efva & Eva” blev ett begrepp och ett par fina och viktiga företrädare för hela gayrörelsen. De bägge visade att vem som helst kan vara gay. Det kan vara svårt att förstå idag drygt 25 år senare, men paret gick verkligen i bräschen för homosexuellas rättigheter och rätten att älska vem man vill.

Eva Dahlgren kanske inte tillhör de flitigaste av våra artister just nu men hennes ord betyder fortfarande väldigt mycket och när hon talar så lyssnar man.