- Senaste nytt från kändispressen

Fredrik Reinfeldt och Roberta bryter upp

Det blev ganska kort och det blev intensivt.
Nu känner paret att det inte funkar längre.
Stoppa Pressarna kan avslöja att Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius bryter upp.

Fredrik Reinfeldt, 55, skilde sig överraskande från Filippa Reinfeldt, 53, 2013.

Skilsmässan kom tämligen chockartat ­och det vara bara någon månad innan som olika nyhetsredaktioner började få tips om att Sveriges dåvarande statsminister skulle lämna sin hustru.

Sedan dröjde det inte länge förrän det stod klart att toppolitikern blivit tillsammans med sin pressekreterare Roberta Alenius, 42.

 • Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius bryter upp. Paret orkar inte längre.

 • Fredik Reinfeldt lämnade politiken efter valet 2014. Han har kritiserats för sitt engagemang i ett kinesiskt bolag som givit honom miljoner.

 • För knappt två år sedan köpte Reinfeldt och hans Roberta hus på Storholmen, vilket Stoppa Pressarna avslöjade.

 • Reinfeldts sommarvilla har ett stort kök med gott om skåp bakom gråa luckor, köket kommer från Mobalpa. Här finns matplats för sällskap på 4-6 personer. Hel kyl & frys från Electrolux. Micro och ugn från Miele. Fläktkåpan är i rostfritt utförande. Glaskeramikhäll från Gaggenau och dessutom finns en vinkyl.

 • Köket är ljust och luftigt och har en egen utgång till en härlig altan.

 • Det rymliga sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns en hel garderobsvägg med skjutdörrar av spegelglas. Från fönstren är det en härlig utsikt över vattnet. Väggarna är vitmålade och harmoniserar väl med furugolvet.

 • Vardagsrummet är mysigt med stora fönster vilket ger ett rikligt ljusinflöde samt generös takhöjd. Här finns plats för soffa, fåtölj samt övrigt tillhörande möblemang. Öppen spis samt utgång till trädäck. Det är vattenburen golvvärme i hela bottenplanet.

 • Här har paret Reinfeldt kunnat njuta av en god bok.

 • Badrummet är helkaklat och har golvvärme. Tvättställ med bra förvaring samt tillhörande spegelskåp med belysning. WC, bubbelbadkar samt kombinerad tvättmaskin och tumlare (2021). Fönster för ljusinsläpp

 • Det är högt i tak i vardagsrummet vilket ger en ljus och härlig känsla.

 • På övervåningen finns ett härligt ljust och härligt allrum med fönster åt två väderstreck med fin utsikt. Utgång till balkong i bästa söderläge. Spotlights i taket och vitmålade väggar ger en modern känsla.

 • Trädgårdstomten är på 545 kvadratmeter vilket är ovanligt stort för att vara på Storholmen.

 • Villan är byggd i schweizer-stil och ger nästan lite känsla av att man är i Alperna.

 • Här kan man avnjuta en kopp kaffe i flödande solsken.

 • Den mysiga gäststugan har plats för en familjesäng (våningssäng) med måtten 120 cm nertill och 80 cm upptill. Access från altan och vardagsrum.

 • Mysigt och rofyllt sovrum på övre plan med snedtak. Här finns plats för säng samt sängbord. Vitmålade väggar samt furugolv.

 • I anslutning till det övre sällskapsrummet finns en härlig balkong.

 • Här är planritningen av entréplanet.

 • Det övre planet är mindre vilket bidrar till att det är så hög och luftig känsla i vardagsrummet på nedre plan.

 • Daniel Bergman, Cornelis Vreeswijk, Sofia Wistam, Christofer Fjellner, Staffan Götestam, Ebba Lindsö och Per Unckel är bara några av alla kändisar som har bott eller bor på Storholmen. Ön utanför Lidingö är som en magnet för de vackra, rika och framgångsrika.

 • För Fredrik Reinfeldt och ex-hustrun Filippa Reinfeldt har det senaste året varit turbulent efter att sonen Erik greps för kokainbrott. Bilder: TT och Swedbank Fastighetsbyrån

Reinfeldt och Roberta blev snabbt ett etablerat par och 2017 föddes parets gemensamma dotter Alessia, 3.

LÄS MER: Laila Bagge i jättebråk efter skönhetsingreppet

För Fredrik Reinfeldt har tiden efter toppolitiken varit både spännande och lukrativ. Han är en flitig föreläsare och har skrivit flera böcker som har sålt bra.

Den forne moderatledaren har dock inte gått fri från kritik sedan han lämnat politiken.

Fredrik Reinfeldt har tjänat miljoner på sin goda relation till den kommunistiska diktaturen Kina. Han har suttit i styrelsen för ett bolag som kontrolleras av kinesiska staten och har deltagit i möten med diktaturens högt uppsatta statliga politiker och tjänstemän.

Och efter sin aktiva tid som politiker valde han att lyfta sitt avgångsvederlag och stoppa in alla sina nya inkomster i ett aktiebolag – på så sätt fick skattebetalarna finansiera hans nya liv och han kunde ta ut bolagsvinsten senare.

Men pengarna behövs. Stoppa Pressarna avslöjade att den forne statsministern och hans sambo köpt en sommarbostad på kändisön Storholmen utanför Lidingö.

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens sanslösa nya miljonaffär

Storholmen är en liten ö alldeles invid Stockholm med en rik historia. Ön är i många avseenden en favorit för både kändisar och makthavare.

Sofia Wistam, 54, växte upp på Storholmen, där bor bland andra filmregissören Daniel Bergman, 58, son till Ingmar Bergman och makthavare som tidigare vd:n för Svenskt Näringsliv Ebba Lindsö, 65, har haft hus där. Även Cornelis Vreeswijk och teaterchefen Staffan Götestam, 68, har anknytning till ön.

Det är även en ö präglad av moderater i många avseenden. Numera avlidne Per Unckel, som avslutade sin karriär som landshövding i Stockholm, hade hus på Storholmen. Den tidigare EU-parlamentarikern Christofer Fjellner, 44, har också en fastighet på Storholmen.

Och kanske Reinfeldt blev inspirerad att köpa hus på den lilla ön av sin tidigare statssekreterare Nicola Clase, 55, som har haft hus på Storholmen.

LÄS MER: Peg Parneviks ilska över romansryktena kring Filip Lamprecht och hans partner i "Let's Dance"

I Clases fall blev huset politisk materia då det framkom att hon hade anlitat svart arbetskraft för 40 000 kronor i samband med arbeten i hennes förra hus på ön.

Fredrik och Roberta köpte sitt nya hus, för knappt två år sedan, den 26 april 2019. De betalade 5 850 000 kronor för huset, det var mer 100 000 kronor mer än utgångspriset.

Villan, som nästan är lite inspirerad av de hus man kan se i Alperna, har fyra rum och en boyta på 91 kvadratmeter och passar perfekt för romantiskt mys i den heta sommarnatten. Tomten är på 545 kvadratmeter, vilket får anses som en ganska rejäl tomt på Storholmen där husen står väldigt nära varandra.

Men nu väljer Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius att bryta upp. Paret har bestämt sig för att sälja.
– Jag tror de tyckte det blev lite för jobbigt med båtpendlandet. De har knappt synts till där ute på ön vad jag har hört, min gissning är att de orkar helt enkelt inte längre, det blev för struligt, säger en källa till Stoppa Pressarna.

LÄS MER: Hårdporrfilmer med Bianca Ingrosso sprids på nätet

Reinfeldts utropspris är på 6 500 000 kronor, det är 650 000 kronor mer än vad den tidigare statsministern betalade för huset.
– Välkomna till detta ljusa och moderna året-runt-boende på högt belägen tomt. Här ges möjlighet att förvärva en villa med allt man kan önska i en mysig och härlig skärgårdsmiljö. Beläget i Värtan norr om Lidingö med närhet till Stockholm. En gemytlig trävilla som ligger inbäddad i grönska endast ett stenkast från vattnet. 250 m till Storholmens norra brygga, varifrån båtarna går till Sticklinge brygga samt Ropsten. Här finns ett modernt kök, helkaklat badrum, två bra sovrum samt härliga sällskapsytor, står det i mäklarannonsen från Swedbank Fastighetsbyrå.

Kanske Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius kände att det är för nära kontakt med grannarna på den lilla kändis-ön. Storholmen är inget för de som inte är så sociala och Reinfeldt är känd för att vara en ”ensamvarg” även i sociala sammanhang och då passar inte boendet på ön honom så väl.

Huset är ovanligt modernt för att ligga på Storholmen och det är inget fel på bekvämligheterna.
– Skön golvvärme på hela entréplanet. Mysig gäststuga i anslutning till altanen. Fiber finns indraget. Båtarna trafikeras med året-runt-trafik. Till fastigheten tillhör två båtplatser samt en p-plats för bil vid Mor Annas Brygga, står det i annonsen.

LÄS MER: Göran Lambertz delar med sig av hemliga sextips på nätet

Och även om Reinfeldt och Roberta bara har bott en kortare tid på Storholmen så har de kunnat njuta i sitt hus med härliga middagar.
– Köket är utformat i vinklar med goda arbetsytor. Utrustningen består av spishäll, fläkt med kåpa, integrerad ugn och micro, diskmaskin samt vinkyl. Måltiderna dukas upp i kökets fina burspråk eller på uteplatsens södra sektion, som nås smidigt via en köksingång. Vardagsrummet präglas av generös takhöjd med imponerande fönster uppe vid nocken samt öppen spis. Från vardagsrummet nås altanens västra del. De sociala ytorna kompletteras med ett allrum på övre plan. Här är öppet ned till vardagsrummet, vilket skapar en härligt fri och luftig känsla. Från allrummet kan ni dessutom ta steget ut på en balkong i perfekt söderläge, står det i mäklarannonsen.

Fredrik Reinfeldt och hans sambo bor på Östermalm i Stockholm, inte så långt från Karlaplan. Paret har även en bostadsrätt i Vasastan som blev omskriven då polisen gjorde en husrannsakan där i samband med att Reinfeldts son Erik Reinfeldt, 25, greps av polisen för kokaininnehav. Poltikersonen dömdes sedermera till dagsböter för narkotikainnehav.

LÄS MER: Emilio Ingrossos miljonlån av dottern Bianca Ingrosso
LÄS MER: Fredrick Federley i bajsbråk med grannarna
LÄS MER: Bilderna från Björn Borgs lyxsemester i Marbella

VI AVSLÖJAR: "De orkar helt enkelt inte längre, det blev för struligt!"

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius bryter upp

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Blondinbellas stora oro för pojkvännen

Det är något som inte stämmer.
Blondinbella och hennes pojkvän Paul Sundvik skulle njuta av en smoothie i vårsolen.
Men Stoppa Pressarnas avslöjande bilder visar något helt annat.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Gunilla Perssons oro för Erikas sjukdom

EXTRA:

Hollywoodfrun berättar om dotterns hälsoproblem!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Lambertz-kvinnans sex misstag som friade toppjuristen

VI AVSLÖJAR:

Sensationella detaljerna från utredningen!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Tom Hanks son anmäld för kvinnomisshandel

EXTRA: Filmstjärnan dras in i skandalen! 

Svenskt

Bianca Ingrosso attackerad av främmande kvinna på stan

EXTRA: Angreps mitt framför chockade flanörer!

Svenskt

Christina Schollins kärleksförklaring till maken

EXTRA: "Det är stort, mäktigt och fantastiskt!"

Härliga kärlekslyckan för Karl Fredrik på Österlen

EXTRA:

"Solen värmer extra gott och livet leker!"

Emilio Ingrosso stöttas av kriminella kändisar

VI AVSLÖJAR: Hemliga listan med namnen som överraskar!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Blondinbellas stora oro för pojkvännen

VI AVSLÖJAR: Pauls mystiska beteende vid krismötet!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Inkräktare tvingade sig in hos Bianca Ingrosso

EXTRA:

"Jag fick putta ut honom och polisen kom!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Finansministerns hemliga njutning efter budgeten

VI AVSLÖJAR:

Magdalena Andersson påkommen mitt i city!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Änkan efter Adam Alsing vädjar desperat

EXTRA: "Nu står vi här utan dig!"

Polisens egna spaningsbilder i Paolo Robertos sexhärva

BILD-EXTRA: Hade full koll på sexköparna och hallickarna!

Emilio Ingrossos ekonomiska svek mot sin mamma

VI AVSLÖJAR: "Hon bara gråter och gråter!"

Blondinbella om sitt svåra drogmissbruk

EXTRA: "Funderade på om jag ens ska leva!"

Casper Janebrinks otrohetsaffär avslöjad

EXTRA: "Det är aldrig roligt att prata om!"

Hon är Göran Lambertz nya unga älskarinna

VI AVSLÖJAR: Gravid redan som 19-åring!

Allvarlig hotbild mot Kristin Kaspersen

VI AVSLÖJAR: Så skyddar sig den populära programledaren!

Pernilla Wahlgrens dödsplaner oroar

EXTRA: Plötsligt förbereder sångerskan sitt frånfälle!

Artisten Oscar Zia avslöjar sin stora fruktan

EXTRA: "Jag är så himla rädd!"

Fredrick Federley ber om ursäkt i öppet brev

VI AVSLÖJAR: Vänder sig till hela svenska folket!

SVT-stjärnan avslöjar sina bästa sexknep

EXTRA: Bengt Alsterlind från "Hajk" lättar på förlåten!

Åsa Ingrosso stämd av sina egna föräldrar

VI AVSLÖJAR: Nu tvingas hon och Emilio till domstol!

Exklusivt: Lasermannens okända kvinna talar ut

VI AVSLÖJAR: "Han är världsvan, proper och belevad!"

Eva Rydberg förd akut till sjukhus

EXTRA: "Hjärtat rusade något enormt!"

Patrik Sjöbergs mardrömmar efter sjukdomen

EXTRA: Idrottsmannen om den svåra tiden på lasarettet!

Gunilla Persson och dottern bryter med varandra för gott

EXTRA: Hollywoodfrun blir lämnad av Erika!

Kändisarna som stöttar Fredrick Federley efter pedofil-skandalen

VI AVSLÖJAR: Hemliga gruppen på nätet kartlagd!

"På spåret"-stjärnan svårt sjuk i corona

EXTRA: Louise Epstein vårdad i syrgastält!

Hasse Aros pånyttfödda manlighet överraskar

EXTRA: Den 25 år yngre hustrun har gjort honom potent igen!

Filip Lamprechts panik efter Peg Parneviks otrohetsraseri

VI AVSLÖJAR: "Det är bara ”Let’s Dance”-Linn som gäller för honom nu!"

Åsa Ingrossos fräcka miljonfiffel med Emilio

VI AVSLÖJAR: Så finansierar hon sitt lyxliv på Mallorca!

Laila Bagge avslöjar sitt okända morfin-helvete

VI AVSLÖJAR: "Jag kom till jobbet som ett vrak!"

Jan Guillous babian-ilska mot Felix Herngren

EXTRA: "En av de underligaste expeditioner av en svensk kändis någonsin!"

Så ska Kalle Moraeus försörja sig efter krisen

EXTRA: Spelmannen söker städjobb!

Margaux Dietz avslöjar sanningen om sitt erotiska jobb

EXTRA: "Jag känner att det finns ett hål!"

Svenske rockstjärnan förgrep sig på 8-årig flicka

EXTRA: Mello-kvällen blev en fasa!

Jon Henrik Fjällgrens smärtsamma kärlekssorg

EXTRA: Sångarens ärliga ord berör på djupet!

Benjamin Ingrossos stora oro över Bianca

EXTRA: Pappa Emilios alla problem gör fasan än värre!

Thorsten Flinck drabbad av extremt dödlig sjukdom

EXTRA: Insjuknade hastigt i hemmet!

måndag 19 april 2021