- Senaste nytt från kändispressen

Reinfeldts hemliga gömställe under kokainrazzian

Stoppa Pressarna kan avslöja varför Fredrik Reinfeldt inte var hemma när polisen slog till.
Den förre statsministern bor inte där han är skriven.
Den tidigare toppolitikern tillbringar i själva verket sin nattvila på en betydligt flottare adress.

Det var under natten till den 7 november förra året som polis kallades till en adress i centrala Stockholm – en man som uppträdde märkligt hade observerats i trapphuset.

  • Fredrik Reinfeldt och hans sambo Roberta Alenius var inte på adressen de är skrivna på när polisen slog till i sin jakt på kokain.

  • Det var i det här huset i centrala Stockholm som polisen gjorde husrannsakan mot den tidigare statsministerns bostad.

  • Fredrik Reinfeldts son Erik Reinfeldt hade kokain på sig och polisen sökte igenom bostaden där den tidigare statsministern är skriven.

  • Stoppa Pressarna kan avslöja att Fredrik Reinfeldt och hans sambo Roberta Alenius bor på en betydligt flottare adress än den som de är folkbokförda på.

  • Fredrik Reinfeldt är just nu aktuell med en bok om USA-valet. Han träffade sin sambo Roberta Alenius på jobbet när han var statsminister.

  • Roberta Alenius är nytillträdd som kommunikationschef på Nent Group.

  • Bara en dryg månad efter polisens kokaintillslag tog Fredrik Reinfeldt med sonen Erik på en kändisfest där bland andra Mikael Persbrandt var en av gästerna.

  • Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius har inte vela kommentera Stoppa Pressarnas artiklar om knarkhärvan. Bilder: TT, Google Street View och Stoppa Pressarna

När polispatrullen anlände till platsen hittade de kläder och skor i trappuppgången. En polisman tryckte på hissknappen och när hissdörrarna öppnade sig såg de en naken ung man, så när som på ett par kalsonger, som gav ett förvirrat intryck.

LÄS MER: Jimmie Åkesson skakad av dejtingdrama på Tinder

Det var Erik Reinfeldt, 25, den forne statsministerns yngste son som uppträdde påverkat. Polisen beordrade honom att klä på sig och man tog upp honom till 6:e våningen i fastigheten där Fredrik Reinfeldt, 55, och hans sambo Roberta Alenius, 42, är folkbokförda.

Väl i lägenheten möttes polispatrullen och Erik Reinfeldt av hans oroliga flickvän.

Polispatrullen ringde Fredrik Reinfeldt efter önskemål från hans son. Under Erik Reinfeldts samtal med sin far började polisen visitera honom och man fann snabbt misstänkta påsar som man hade god anledning att tro innehöll kokain.

Erik Reinfeldt försökte få polismännen att avbryta genomsökningen av hans kläder och polispatrullen tvingades brotta ner honom. En polisman meddelade kort till Fredrik Reinfeldt att hans son nu var misstänkt för narkotikabrott och lade på luren.

LÄS MER: Vilda bråken före SVT-stjärnan Carolina Neurahts skilsmässa

Efter att ha konfererat med yttre befäl beslutades snabbt att en husrannsakan av den tidigare statsministerns bostad skulle genomföras.

Polisen hittade i samband med gripandet av Erik Reinfeldt sammanlagt 2,94 gram kokain och 10 000 kronor i kontanter. Man fann även en tallrik med vitt pulver och ett kontokort, polisen misstänkte att pulvret på tallriken var kokain men man bedömde att mängden var för ringa för att låta sig analyseras.

Polisen upptäckte även ett stort antal så kallade ”red line”-påsar vilka vanligen används vid kokaindistribution och försäljning.

Erik Reinfeldt fördes till Norrmalms polisstation via S:t Görans sjukhus där en läkare fick bedöma den unge politikersonens berusningsgrad innan han blev inlåst i arresten.

LÄS MER: Elin Härkönen bryter med Paolo Roberto igen

I polisförhöret dagen efter erkände Erik Reinfeldt innehav av kokain, han nekade dock till langning och polisen kunde aldrig bevisa sin misstanke därom.

Erik Reinfeldt dömdes sedermera till 120 dagsböter à 150 kronor och han ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Att en tidigare statsministers bostad genomsöks av polisen i jakt på narkotika är minst sagt anmärkningsvärt. En husrannsakan är ett tvångsmedel som innebär en stor kränkning av den utsattes integritet.

Fredrik Reinfeldt kan dock trösta sig med att polisen sannolikt inte rotat igenom hans personliga ägodelar i någon större omfattning – Stoppa Pressarna kan nämligen avslöja att den tidigare toppolitikern inte bor på adressen där han är folkbokförd. Inte heller hans sambo Roberta Alenius bor på adressen.

Reinfeldt och hans nya kvinna bor i själva verket på en betydligt flottare adress i Stockholms city. Paret bor på fjärde våningen i en spektakulär fastighet på exklusiva Östermalm.

LÄS MER: Avslöjande chockbilderna på Chris och prinsessan Madeleine efter parets djupa kris

Och bland Reinfeldts välbeställda grannar återfinns bland andra en toppadvokat, en framgångsrik info-tech-vd och ett styrelseproffs verksam i en rad stora företag, däribland ett svenskt börsnoterat investmentbolag.

Att vara folkbokförd på en adress där man inte bor är olagligt, man ska vara folkbokförd på adressen där man har sin huvudsakliga dygnsvila.

Enligt Folkbokföringslagen (1991:481) ska en person ska folkbokföras på den fastighet och i den kommun där han eller hon är att anse som bosatt.

7 §   En person anses vara bosatt på den fastighet där han eller hon regelmässigt tillbringar eller, när byte av bostad har skett, kan antas komma att regelmässigt tillbringa sin dygnsvila. Den som därigenom kan anses vara bosatt på fler än en fastighet anses vara bosatt på den fastighet där han eller hon med hänsyn till samtliga omständigheter får anses ha sin egentliga hemvist, står det i lagen.

Det faktum att Fredrik Reinfeldt och hans sambo inte bor där de är skriva kan i förstone te sig som att de bryter mot lagen. Med största sannolikhet gör dock vår forne statsminister inte det.

LÄS MER: TV-stjärnan Rickard Olsson berättar om sin dödsskräck efter rattfyllan

Folkbokföringslagen innehåller nämligen ett undantag:

16 §   En person som av särskilda skäl kan antas bli utsatt för brott, förföljelser eller allvarliga trakasserier på annat sätt, får efter egen ansökan medges att vara folkbokförd på en annan folkbokföringsort än där personen är bosatt (skyddad folkbokföring) om åtgärden med hänsyn till den enskildes förmåga och övriga förutsättningar kan antas tillgodose behovet av skydd.

Skyddad folkbokföring ska vid flyttning ske på den gamla folkbokföringsorten eller, om det bedöms ge ett bättre skydd, på en annan ort. Skyddad folkbokföring kan också ske utan att personen flyttar om det kan antas ge tillräckligt skydd.

Skyddad folkbokföring får även medges en familjemedlem som är bosatt tillsammans med den utsatta personen. Lag (2018:684), står det i Folkbokföringslagen.

LÄS MER: Gunilla Perssons mamma nära att dö efter vanvård

Och som tidigare statsminister kan Fredrik Reinfeldt med råge anses uppfylla de kriterier som lagen uppställer.

Dessutom är det ju så att Fredrik Reinfeldt efter sin avgång har kommit att bli ogillad även i högerkretsar. Efter talet på Norrmalmstorg i valrörelsen 2014 där Fredrik Reinfeldt uppmanade svenska folket att ”öppna era hjärtan” så har den tidigare moderatledaren väckt mycken harm även i de kretsar som normalt sett sympatiserar med högerflanken i svensk inrikespolitik.

Och även Reinfeldts sambo Roberta Alenius är berättigad till att ha en skyddad folkbokföring, enligt Folkbokföringslagens 16:e paragraf.

LÄS MER: Charlotte Perrellis nya avtal med maken Anders Jensen är klart

Roberta Alenius har tidigare varit svensk kommunikationschef för Telia och Nordea, samt haft olika kommunikationsroller för Fredrik Reinfeldt när han var statsminister, inklusive en roll som presschef och talesperson för regeringen. 

Nu i september har Roberta Alenius precis påbörjat sitt nya jobb som Senior Vice President och Head of Corporate Communications på medieföretaget Nent Group som bland annat äger TV3 och Viasat.

LÄS MER: Därför stoppade kungen prins Carl Philip och prinsessan Sofia

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius har valt att bosätta sig en omtalad och uppmärksammad lyxfastighet med bästa tänkbara läge på Östermalm. Stoppa Pressarna väljer dock av pressetiska- och säkerhetsmässiga skäl att inte peka ut vilken adress det rör sig om.

Stoppa Pressarna har sökt Fredrik Reinfeldt som har valt att inte återkomma.

Vet du mer om knarkskandalen i familjen Reinfeldt? Har du bilder? Tipsa Stoppa Pressarnas redaktion här! Du garanteras anonymitet (källskydd) och alla tips som publiceras arvoderas!

LÄS MER: Kristin Kaspersen drabbad av dödlig sjukdom: lämnar Sverige
LÄS MER: SVT-stjärnans mystiska utseendeförändring oroar tittarna
LÄS MER: Fredrik Reinfeldts listiga PR-kupp efter kokainskandalen

VI AVSLÖJAR: Därför var han borta när polisen slog till!

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Fredrik Reinfeldts hemliga gömställe under kokaintillslaget

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Bonde-Sigrids romantiska frieri i tv

Hon kunde inte stå emot.
Sigrid Bergåkra friade under tv-inspelningen.
”Bonde söker fru”-profilen gick ner på knä framför sin stora kärlek Jesper.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Markoolios nya liv efter skilsmässan

EXTRA:

Så lever artisten idag efter uppbrottet!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Mona Sahlins egna ord om utpekade älskaren

EXTRA:

Tittade på lyxhus för 10 miljoner tillsammans!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Fejk-anklagelser mot Carolina Gynning

EXTRA: Nu hotas konstnärens hela försörjning!

Svenskt

Anders Pihlblad avslöjar sanningen om barnplanerna

EXTRA: "Det är härligt att vi inte tröttnar!"

Svenskt

Bianca Ingrosso i våldsamt bråk med Philippe

EXTRA: Oroliga grannar ingrep resolut för att avbryta!

Sigge Eklund i hett bastubråk med grannkille

EXTRA:

Känslorna invid aggregatet blev alltför intensiva!

Benjamin Ingrossos heta gymdejt avslöjad

BILD-EXTRA: "Benji-boy" bygger muskler som aldrig förr!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Stora problem i Evas och Efvas uppbrott

EXTRA: Ekonomiska bakslaget ingen kände till!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Bonde-Sigrids romantiska frieri i tv

EXTRA:

"Det kändes otroligt mäktigt!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Carolina Neuraths nakenchock efter otroheten

VI AVSLÖJAR:

SVT-stjärnans oväntade comeback i rutan!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

SVT-stjärnans hemliga liv efter otroheten

BILD-EXTRA: Carolina Neurath söker stod hos väninnorna!

Peter Stormares hemliga möte på krogen

BILD-EXTRA: Hollywoodstjärnan fångad på bild med ung kvinna!

Fredrik Reinfeldts pengakris efter kokainrazzian

EXTRA: Den tidigare statsministern är hårt pressad!

Kikki Danielssons stentuffa hälsokamp

EXTRA: "Jag är fast besluten att jag ska klara det!"

Emilio Ingrossos rasande attack efter angreppet

VI AVSLÖJAR: Gör allt han kan för att skydda dottern Bianca!

TV4-profil åtalas för kvinnomisshandel

EXTRA: Ännu en skandal skakar familjekanalen!

Paolo Robertos nya drömjobb efter krisen

VI AVSLÖJAR: Nu vänder det för den sparkade programledaren!

Soldoktorn på solsemester med Lotta

EXTRA: "Det har verkligen varit fint och mysigt!"

Så inleddes SVT-stjärnans otrohetsaffär

VI AVSLÖJAR: Carolina Neuraths sexflört tog fart på semestern!

Anders Pihlblads skarpa markering i Malou-härvan

EXTRA: TV4-stjärnan sätter ner foten i bråket kring kollegan!

Blodinbella lurad och bedragen av pojkvännen

EXTRA: "Jag var godtrogen och köpte hans story!"

Dominika och Anders Borg i otrohetsdrama

EXTRA: "Det var väldigt egoistiskt av mig!"

Christina Schollin om hånet från Bianca Ingrosso

EXTRA: Så hanterar hon barnbarnets påhopp!

Kollegan knäckte SVT-stjärnans äktenskap

VI AVSLÖJAR: Så bedrog Carolina Neurath maken!

Laila Bagges nya drömprojekt med Korosh

EXTRA: Det harmoniska kändisparet är redo för nästa steg!

Hemligheten bakom Bindefelds stjärttvätt

EXTRA: Inte lätt med tvätt i vattenklosett!

Anna Book mordhotade småbarnspappa offentligt

VI AVSLÖJAR: Visade pistol helt öppet!

Filippa Reinfeldts miljonvinst efter kokainaffären

EXTRA: Många sköna slantar till makthavaren!

Sanningen om SVT-stjärnans otrohet mot maken

VI AVSLÖJAR: Carolina Neurath hade sex med en kollega!

Bianca Ingrossos lycka över pappas glädjebesked

EXTRA: Äntligen kan Emilio överraska sin dotter!

Nicole Falcianis iskalla hämnd på Eric Saade

EXTRA: "Det bästa som kunde hända mig!"

Mona Sahlin drabbad av svår depression

EXTRA: Ryktena om älskaren knäckte henne!

Gunilla Perssons mamma vanvårdad igen

EXTRA: Förd till sjukhus – läget är kritiskt!

Jan Guillous nya ensamma liv efter tv-skandalen

BILD-EXTRA: Övergiven vid bardiskar mitt på dagen!

SVT-programledare i sexhärva med småflickor

EXTRA: Åklagare vill ha svar från kvinnan som lett Melodifestivalen!

Charlotte Perrelli och familjen i otäckt sjödrama

EXTRA: "Jag trodde jag skulle svimma!"

Så går Elin vidare efter uppbrottet från Paolo Roberto

VI AVSLÖJAR: Hemliga projektet som förändrar allt!

Molly Sandéns spel med pojkvännen skadar henne

EXTRA: Hur långt är sångerskan beredd att gå?

Därför blev Viktor Frisk utkastad från Tinder

EXTRA: Artistens desperata kärleksjakt fick ett abrupt slut!

lördag 26 september 2020