- Senaste nytt från kändispressen

Reinfeldts hemliga gömställe under kokainrazzian

Stoppa Pressarna kan avslöja varför Fredrik Reinfeldt inte var hemma när polisen slog till.
Den förre statsministern bor inte där han är skriven.
Den tidigare toppolitikern tillbringar i själva verket sin nattvila på en betydligt flottare adress.

Det var under natten till den 7 november förra året som polis kallades till en adress i centrala Stockholm – en man som uppträdde märkligt hade observerats i trapphuset.

  • Fredrik Reinfeldt och hans sambo Roberta Alenius var inte på adressen de är skrivna på när polisen slog till i sin jakt på kokain.

  • Det var i det här huset i centrala Stockholm som polisen gjorde husrannsakan mot den tidigare statsministerns bostad.

  • Fredrik Reinfeldts son Erik Reinfeldt hade kokain på sig och polisen sökte igenom bostaden där den tidigare statsministern är skriven.

  • Stoppa Pressarna kan avslöja att Fredrik Reinfeldt och hans sambo Roberta Alenius bor på en betydligt flottare adress än den som de är folkbokförda på.

  • Fredrik Reinfeldt är just nu aktuell med en bok om USA-valet. Han träffade sin sambo Roberta Alenius på jobbet när han var statsminister.

  • Roberta Alenius är nytillträdd som kommunikationschef på Nent Group.

  • Bara en dryg månad efter polisens kokaintillslag tog Fredrik Reinfeldt med sonen Erik på en kändisfest där bland andra Mikael Persbrandt var en av gästerna.

  • Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius har inte vela kommentera Stoppa Pressarnas artiklar om knarkhärvan. Bilder: TT, Google Street View och Stoppa Pressarna

När polispatrullen anlände till platsen hittade de kläder och skor i trappuppgången. En polisman tryckte på hissknappen och när hissdörrarna öppnade sig såg de en naken ung man, så när som på ett par kalsonger, som gav ett förvirrat intryck.

LÄS MER: Jimmie Åkesson skakad av dejtingdrama på Tinder

Det var Erik Reinfeldt, 25, den forne statsministerns yngste son som uppträdde påverkat. Polisen beordrade honom att klä på sig och man tog upp honom till 6:e våningen i fastigheten där Fredrik Reinfeldt, 55, och hans sambo Roberta Alenius, 42, är folkbokförda.

Väl i lägenheten möttes polispatrullen och Erik Reinfeldt av hans oroliga flickvän.

Polispatrullen ringde Fredrik Reinfeldt efter önskemål från hans son. Under Erik Reinfeldts samtal med sin far började polisen visitera honom och man fann snabbt misstänkta påsar som man hade god anledning att tro innehöll kokain.

Erik Reinfeldt försökte få polismännen att avbryta genomsökningen av hans kläder och polispatrullen tvingades brotta ner honom. En polisman meddelade kort till Fredrik Reinfeldt att hans son nu var misstänkt för narkotikabrott och lade på luren.

LÄS MER: Vilda bråken före SVT-stjärnan Carolina Neurahts skilsmässa

Efter att ha konfererat med yttre befäl beslutades snabbt att en husrannsakan av den tidigare statsministerns bostad skulle genomföras.

Polisen hittade i samband med gripandet av Erik Reinfeldt sammanlagt 2,94 gram kokain och 10 000 kronor i kontanter. Man fann även en tallrik med vitt pulver och ett kontokort, polisen misstänkte att pulvret på tallriken var kokain men man bedömde att mängden var för ringa för att låta sig analyseras.

Polisen upptäckte även ett stort antal så kallade ”red line”-påsar vilka vanligen används vid kokaindistribution och försäljning.

Erik Reinfeldt fördes till Norrmalms polisstation via S:t Görans sjukhus där en läkare fick bedöma den unge politikersonens berusningsgrad innan han blev inlåst i arresten.

LÄS MER: Elin Härkönen bryter med Paolo Roberto igen

I polisförhöret dagen efter erkände Erik Reinfeldt innehav av kokain, han nekade dock till langning och polisen kunde aldrig bevisa sin misstanke därom.

Erik Reinfeldt dömdes sedermera till 120 dagsböter à 150 kronor och han ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Att en tidigare statsministers bostad genomsöks av polisen i jakt på narkotika är minst sagt anmärkningsvärt. En husrannsakan är ett tvångsmedel som innebär en stor kränkning av den utsattes integritet.

Fredrik Reinfeldt kan dock trösta sig med att polisen sannolikt inte rotat igenom hans personliga ägodelar i någon större omfattning – Stoppa Pressarna kan nämligen avslöja att den tidigare toppolitikern inte bor på adressen där han är folkbokförd. Inte heller hans sambo Roberta Alenius bor på adressen.

Reinfeldt och hans nya kvinna bor i själva verket på en betydligt flottare adress i Stockholms city. Paret bor på fjärde våningen i en spektakulär fastighet på exklusiva Östermalm.

LÄS MER: Avslöjande chockbilderna på Chris och prinsessan Madeleine efter parets djupa kris

Och bland Reinfeldts välbeställda grannar återfinns bland andra en toppadvokat, en framgångsrik info-tech-vd och ett styrelseproffs verksam i en rad stora företag, däribland ett svenskt börsnoterat investmentbolag.

Att vara folkbokförd på en adress där man inte bor är olagligt, man ska vara folkbokförd på adressen där man har sin huvudsakliga dygnsvila.

Enligt Folkbokföringslagen (1991:481) ska en person ska folkbokföras på den fastighet och i den kommun där han eller hon är att anse som bosatt.

7 §   En person anses vara bosatt på den fastighet där han eller hon regelmässigt tillbringar eller, när byte av bostad har skett, kan antas komma att regelmässigt tillbringa sin dygnsvila. Den som därigenom kan anses vara bosatt på fler än en fastighet anses vara bosatt på den fastighet där han eller hon med hänsyn till samtliga omständigheter får anses ha sin egentliga hemvist, står det i lagen.

Det faktum att Fredrik Reinfeldt och hans sambo inte bor där de är skriva kan i förstone te sig som att de bryter mot lagen. Med största sannolikhet gör dock vår forne statsminister inte det.

LÄS MER: TV-stjärnan Rickard Olsson berättar om sin dödsskräck efter rattfyllan

Folkbokföringslagen innehåller nämligen ett undantag:

16 §   En person som av särskilda skäl kan antas bli utsatt för brott, förföljelser eller allvarliga trakasserier på annat sätt, får efter egen ansökan medges att vara folkbokförd på en annan folkbokföringsort än där personen är bosatt (skyddad folkbokföring) om åtgärden med hänsyn till den enskildes förmåga och övriga förutsättningar kan antas tillgodose behovet av skydd.

Skyddad folkbokföring ska vid flyttning ske på den gamla folkbokföringsorten eller, om det bedöms ge ett bättre skydd, på en annan ort. Skyddad folkbokföring kan också ske utan att personen flyttar om det kan antas ge tillräckligt skydd.

Skyddad folkbokföring får även medges en familjemedlem som är bosatt tillsammans med den utsatta personen. Lag (2018:684), står det i Folkbokföringslagen.

LÄS MER: Gunilla Perssons mamma nära att dö efter vanvård

Och som tidigare statsminister kan Fredrik Reinfeldt med råge anses uppfylla de kriterier som lagen uppställer.

Dessutom är det ju så att Fredrik Reinfeldt efter sin avgång har kommit att bli ogillad även i högerkretsar. Efter talet på Norrmalmstorg i valrörelsen 2014 där Fredrik Reinfeldt uppmanade svenska folket att ”öppna era hjärtan” så har den tidigare moderatledaren väckt mycken harm även i de kretsar som normalt sett sympatiserar med högerflanken i svensk inrikespolitik.

Och även Reinfeldts sambo Roberta Alenius är berättigad till att ha en skyddad folkbokföring, enligt Folkbokföringslagens 16:e paragraf.

LÄS MER: Charlotte Perrellis nya avtal med maken Anders Jensen är klart

Roberta Alenius har tidigare varit svensk kommunikationschef för Telia och Nordea, samt haft olika kommunikationsroller för Fredrik Reinfeldt när han var statsminister, inklusive en roll som presschef och talesperson för regeringen. 

Nu i september har Roberta Alenius precis påbörjat sitt nya jobb som Senior Vice President och Head of Corporate Communications på medieföretaget Nent Group som bland annat äger TV3 och Viasat.

LÄS MER: Därför stoppade kungen prins Carl Philip och prinsessan Sofia

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius har valt att bosätta sig en omtalad och uppmärksammad lyxfastighet med bästa tänkbara läge på Östermalm. Stoppa Pressarna väljer dock av pressetiska- och säkerhetsmässiga skäl att inte peka ut vilken adress det rör sig om.

Stoppa Pressarna har sökt Fredrik Reinfeldt som har valt att inte återkomma.

Vet du mer om knarkskandalen i familjen Reinfeldt? Har du bilder? Tipsa Stoppa Pressarnas redaktion här! Du garanteras anonymitet (källskydd) och alla tips som publiceras arvoderas!

LÄS MER: Kristin Kaspersen drabbad av dödlig sjukdom: lämnar Sverige
LÄS MER: SVT-stjärnans mystiska utseendeförändring oroar tittarna
LÄS MER: Fredrik Reinfeldts listiga PR-kupp efter kokainskandalen

VI AVSLÖJAR: Därför var han borta när polisen slog till!

Kommentera: Fredrik Reinfeldts hemliga gömställe under kokaintillslaget

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Hollywoodstjärnan sköt ihjäl kvinna under filminspelning

En rysare han tvingas leva med för resten av sitt liv.
Hollywoodstjärnan Alec Baldwin sköt ihjäl en kvinna under filminspelningen.
Skådespelarens pistol var en attrapp men något gick fel – fruktansvärt fel.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Sanna Nielsens stora babylycka med sambon

EXTRA:

Barnet här och sångerskan avslöjar vad det blev!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Peg Parneviks nya attack mot Filip Lamprecht

EXTRA:

"Han var väldigt elak!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Örjan Ramberg om sin vänskap med mördade Einár

EXTRA: Dramatenstjärnan är pappa till rapparens halvbror!

Svenskt

Niklas Strömstedts sköna revansch efter torsk-köpet hos "Mari"

VI AVSLÖJAR: Bildbeviset som räddar popstjärnan!

Svenskt

Lasse Berghagens glädjebesked efter livshotande sjukdomen

EXTRA: "Jag är så jävla lycklig!"

Leif GW Perssons teori om mordet på Einár

EXTRA:

"Det är några som han känner!"

Niklas Strömstedt tröstas av Fredrick Federley efter torsk-köpet

VI AVSLÖJAR: "Med sådana vänner behöver man inga fiender!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Polisens huvudspår: därför mördades Einár

VI AVSLÖJAR: "Hade ett pris på sitt huvud efter konflikten!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Bianca Ingrosso i botox-bråk med Pernilla Wahlgren

EXTRA:

"Så fruktansvärt arg!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Anne Lundbergs sexerkännande: "Man blir ju kåt!"

EXTRA:

SVT-stjärnan avslöjar sitt vilda samliv!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Därför är Casper Janebrink på dejtingappar

EXTRA: Stjärnan i Arvingarna förklarar vad som hänt!

Tommy Körbergs corona-attack mot publiken

EXTRA: "De här foliehattarna!"

Kändisarna som tjänar mest i världen

EXTRA: Forbes listar celebriteterna!

Niklas Strömstedt avslöjad: torsk hos ”Mari” på Östermalm

EXKLUSIVT:  Fångad på bild med flera andra män i lokalen!

Camilla Läckberg och Simon Sköld bryter upp

EXTRA: Parets överraskande beslut är taget i samförstånd!

Gry Forssells skarpa samtal med Anders Öfvergård efter incidenten

EXTRA: Ville ha hans syn på saken innan hon valde att gå vidare!

Robin Bengtssons nya skymf mot Sigrid Bernson

EXTRA: "Jag tycker det känns riktigt olustigt!"

Martina Haag avslöjar sin stora skam

EXTRA: Nu orkar författaren öppna upp om tuffa tiden!

Tidernas största reklamdeals med kändisar

De mest påkostade reklamkampanjerna!

Anna Ankas mörka hemlighet från äktenskapet med Paul Anka

EXTRA: Nu orkar Hollywoodfrun berätta sanningen!

Beviset: Hanna Hedlund och Martin Stenmarck har inte skiljt sig

VI AVSLÖJAR: Klart besked från Skatteverket och tingsrätten!

Helena Hysén drabbad av cancer i sköldkörteln

EXTRA: Tvingas till operation inom fyra veckor!

Så blir Runar Sögaards liv i fängelset

EXTRA: Norrmannen kommer tjäna 13 kronor i timmen!

Anders Pihlblads romantiska överraskning för maken

VI AVSLÖJAR: TV4-stjärnan slog på stort för sin älskade Henrik!

Chocken: Hanna Hedlund och Martin Stenmarck bor ihop

VI AVSLÖJAR: Mystiken kring skilsmässan tätnar!

Jenny Strömstedt om hemliga mötet med Paolo Roberto

EXTRA: "Då bedömde vi det som okej!"

Så mycket betalade Bianca Ingrosso för nya drömvåningen

VI AVSLÖJAR: 300 kvadratmeter, 7 rum & hemliga priset!

Kristin Kaspersens hån av Peg Parnevik chockar

EXTRA: "Hon måste vara jävligt irriterad på henne!"

Allvarliga anklagelsen mot Soldoktorn skakar om

EXTRA: "Jag tar till mig det!"

Danny Saucedo om sin rädsla inför att bli pappa

EXTRA: "Tråkigt att ens behöva gå i de här tankarna!"

Så straffar Robin Bengtsson Sigrid Bernson efter uppbrottet

VI AVSLÖJAR: "Han väljer den hårda vägen!"

Filip Lamprechts kärleksbrev som knäcker Peg Parnevik

EXTRA: "Det här spär ju på otrohetsryktena!"

Camilla Läckbergs miljonregn med nya partnern

EXTRA: "Det är roligt att få ett högt bud!"

Agneta Sjödin återigen singel efter uppbrottet

EXTRA: Därför höll inte kärleken till Claes "Finans-Claes" Bahri!

Patrik Sjöberg återigen inlagd på sjukhus

EXTRA: Tvingad till en omfattande operation!

Hanna Hedlund om saknaden efter skilsmässan

VI AVSLÖJAR: "Vi kan inte utesluta en återförening!"

Timells bittra skilsmässa alltmer mystisk

EXTRA: Händelsen i Spanien som förändrar allt!

Micael Bindefeld sparkas efter sexskandalen

EXTRA: Festfixarens beteende får allvarliga konsekvenser!

tisdag 26 oktober 2021