- Senaste nytt från kändispressen

Reinfeldts hemliga gömställe under kokainrazzian

Stoppa Pressarna kan avslöja varför Fredrik Reinfeldt inte var hemma när polisen slog till.
Den förre statsministern bor inte där han är skriven.
Den tidigare toppolitikern tillbringar i själva verket sin nattvila på en betydligt flottare adress.

Det var under natten till den 7 november förra året som polis kallades till en adress i centrala Stockholm – en man som uppträdde märkligt hade observerats i trapphuset.

  • Fredrik Reinfeldt och hans sambo Roberta Alenius var inte på adressen de är skrivna på när polisen slog till i sin jakt på kokain.

  • Det var i det här huset i centrala Stockholm som polisen gjorde husrannsakan mot den tidigare statsministerns bostad.

  • Fredrik Reinfeldts son Erik Reinfeldt hade kokain på sig och polisen sökte igenom bostaden där den tidigare statsministern är skriven.

  • Stoppa Pressarna kan avslöja att Fredrik Reinfeldt och hans sambo Roberta Alenius bor på en betydligt flottare adress än den som de är folkbokförda på.

  • Fredrik Reinfeldt är just nu aktuell med en bok om USA-valet. Han träffade sin sambo Roberta Alenius på jobbet när han var statsminister.

  • Roberta Alenius är nytillträdd som kommunikationschef på Nent Group.

  • Bara en dryg månad efter polisens kokaintillslag tog Fredrik Reinfeldt med sonen Erik på en kändisfest där bland andra Mikael Persbrandt var en av gästerna.

  • Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius har inte vela kommentera Stoppa Pressarnas artiklar om knarkhärvan. Bilder: TT, Google Street View och Stoppa Pressarna

När polispatrullen anlände till platsen hittade de kläder och skor i trappuppgången. En polisman tryckte på hissknappen och när hissdörrarna öppnade sig såg de en naken ung man, så när som på ett par kalsonger, som gav ett förvirrat intryck.

LÄS MER: Jimmie Åkesson skakad av dejtingdrama på Tinder

Det var Erik Reinfeldt, 25, den forne statsministerns yngste son som uppträdde påverkat. Polisen beordrade honom att klä på sig och man tog upp honom till 6:e våningen i fastigheten där Fredrik Reinfeldt, 55, och hans sambo Roberta Alenius, 42, är folkbokförda.

Väl i lägenheten möttes polispatrullen och Erik Reinfeldt av hans oroliga flickvän.

Polispatrullen ringde Fredrik Reinfeldt efter önskemål från hans son. Under Erik Reinfeldts samtal med sin far började polisen visitera honom och man fann snabbt misstänkta påsar som man hade god anledning att tro innehöll kokain.

Erik Reinfeldt försökte få polismännen att avbryta genomsökningen av hans kläder och polispatrullen tvingades brotta ner honom. En polisman meddelade kort till Fredrik Reinfeldt att hans son nu var misstänkt för narkotikabrott och lade på luren.

LÄS MER: Vilda bråken före SVT-stjärnan Carolina Neurahts skilsmässa

Efter att ha konfererat med yttre befäl beslutades snabbt att en husrannsakan av den tidigare statsministerns bostad skulle genomföras.

Polisen hittade i samband med gripandet av Erik Reinfeldt sammanlagt 2,94 gram kokain och 10 000 kronor i kontanter. Man fann även en tallrik med vitt pulver och ett kontokort, polisen misstänkte att pulvret på tallriken var kokain men man bedömde att mängden var för ringa för att låta sig analyseras.

Polisen upptäckte även ett stort antal så kallade ”red line”-påsar vilka vanligen används vid kokaindistribution och försäljning.

Erik Reinfeldt fördes till Norrmalms polisstation via S:t Görans sjukhus där en läkare fick bedöma den unge politikersonens berusningsgrad innan han blev inlåst i arresten.

LÄS MER: Elin Härkönen bryter med Paolo Roberto igen

I polisförhöret dagen efter erkände Erik Reinfeldt innehav av kokain, han nekade dock till langning och polisen kunde aldrig bevisa sin misstanke därom.

Erik Reinfeldt dömdes sedermera till 120 dagsböter à 150 kronor och han ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Att en tidigare statsministers bostad genomsöks av polisen i jakt på narkotika är minst sagt anmärkningsvärt. En husrannsakan är ett tvångsmedel som innebär en stor kränkning av den utsattes integritet.

Fredrik Reinfeldt kan dock trösta sig med att polisen sannolikt inte rotat igenom hans personliga ägodelar i någon större omfattning – Stoppa Pressarna kan nämligen avslöja att den tidigare toppolitikern inte bor på adressen där han är folkbokförd. Inte heller hans sambo Roberta Alenius bor på adressen.

Reinfeldt och hans nya kvinna bor i själva verket på en betydligt flottare adress i Stockholms city. Paret bor på fjärde våningen i en spektakulär fastighet på exklusiva Östermalm.

LÄS MER: Avslöjande chockbilderna på Chris och prinsessan Madeleine efter parets djupa kris

Och bland Reinfeldts välbeställda grannar återfinns bland andra en toppadvokat, en framgångsrik info-tech-vd och ett styrelseproffs verksam i en rad stora företag, däribland ett svenskt börsnoterat investmentbolag.

Att vara folkbokförd på en adress där man inte bor är olagligt, man ska vara folkbokförd på adressen där man har sin huvudsakliga dygnsvila.

Enligt Folkbokföringslagen (1991:481) ska en person ska folkbokföras på den fastighet och i den kommun där han eller hon är att anse som bosatt.

7 §   En person anses vara bosatt på den fastighet där han eller hon regelmässigt tillbringar eller, när byte av bostad har skett, kan antas komma att regelmässigt tillbringa sin dygnsvila. Den som därigenom kan anses vara bosatt på fler än en fastighet anses vara bosatt på den fastighet där han eller hon med hänsyn till samtliga omständigheter får anses ha sin egentliga hemvist, står det i lagen.

Det faktum att Fredrik Reinfeldt och hans sambo inte bor där de är skriva kan i förstone te sig som att de bryter mot lagen. Med största sannolikhet gör dock vår forne statsminister inte det.

LÄS MER: TV-stjärnan Rickard Olsson berättar om sin dödsskräck efter rattfyllan

Folkbokföringslagen innehåller nämligen ett undantag:

16 §   En person som av särskilda skäl kan antas bli utsatt för brott, förföljelser eller allvarliga trakasserier på annat sätt, får efter egen ansökan medges att vara folkbokförd på en annan folkbokföringsort än där personen är bosatt (skyddad folkbokföring) om åtgärden med hänsyn till den enskildes förmåga och övriga förutsättningar kan antas tillgodose behovet av skydd.

Skyddad folkbokföring ska vid flyttning ske på den gamla folkbokföringsorten eller, om det bedöms ge ett bättre skydd, på en annan ort. Skyddad folkbokföring kan också ske utan att personen flyttar om det kan antas ge tillräckligt skydd.

Skyddad folkbokföring får även medges en familjemedlem som är bosatt tillsammans med den utsatta personen. Lag (2018:684), står det i Folkbokföringslagen.

LÄS MER: Gunilla Perssons mamma nära att dö efter vanvård

Och som tidigare statsminister kan Fredrik Reinfeldt med råge anses uppfylla de kriterier som lagen uppställer.

Dessutom är det ju så att Fredrik Reinfeldt efter sin avgång har kommit att bli ogillad även i högerkretsar. Efter talet på Norrmalmstorg i valrörelsen 2014 där Fredrik Reinfeldt uppmanade svenska folket att ”öppna era hjärtan” så har den tidigare moderatledaren väckt mycken harm även i de kretsar som normalt sett sympatiserar med högerflanken i svensk inrikespolitik.

Och även Reinfeldts sambo Roberta Alenius är berättigad till att ha en skyddad folkbokföring, enligt Folkbokföringslagens 16:e paragraf.

LÄS MER: Charlotte Perrellis nya avtal med maken Anders Jensen är klart

Roberta Alenius har tidigare varit svensk kommunikationschef för Telia och Nordea, samt haft olika kommunikationsroller för Fredrik Reinfeldt när han var statsminister, inklusive en roll som presschef och talesperson för regeringen. 

Nu i september har Roberta Alenius precis påbörjat sitt nya jobb som Senior Vice President och Head of Corporate Communications på medieföretaget Nent Group som bland annat äger TV3 och Viasat.

LÄS MER: Därför stoppade kungen prins Carl Philip och prinsessan Sofia

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius har valt att bosätta sig en omtalad och uppmärksammad lyxfastighet med bästa tänkbara läge på Östermalm. Stoppa Pressarna väljer dock av pressetiska- och säkerhetsmässiga skäl att inte peka ut vilken adress det rör sig om.

Stoppa Pressarna har sökt Fredrik Reinfeldt som har valt att inte återkomma.

Vet du mer om knarkskandalen i familjen Reinfeldt? Har du bilder? Tipsa Stoppa Pressarnas redaktion här! Du garanteras anonymitet (källskydd) och alla tips som publiceras arvoderas!

LÄS MER: Kristin Kaspersen drabbad av dödlig sjukdom: lämnar Sverige
LÄS MER: SVT-stjärnans mystiska utseendeförändring oroar tittarna
LÄS MER: Fredrik Reinfeldts listiga PR-kupp efter kokainskandalen

VI AVSLÖJAR: Därför var han borta när polisen slog till!

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Fredrik Reinfeldts hemliga gömställe under kokaintillslaget

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Så ska Ebba Busch krossa Esbjörn, 81

Hon är redo att krossa honom.
Ebba Busch tvekar inte över att slå till mot den förvirrade pensionären Esbjörn, 81.
Toppolitikern skyr inga medel för att få sin vilja fram när det gäller husköpet.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Emilio Ingrossos hemliga skönhetsoperation

VI AVSLÖJAR:

Unika bilden som visar resultatet!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Måns Zelmerlöw erkänner sin otrohet inför rullande kamera

EXTRA:

"Det blir ju gärna lite fest efteråt!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Filip Lamprechts babyplaner med Peg Parnevik

EXTRA: Nu är han redo att bli pappa!

Svenskt

Claes Malmberg om sitt tunga kokain-missbruk

EXTRA: "Stod hemma bakom gardinerna!"

Svenskt

Hatattack mot Bianca Ingrosso efter mensfilmen

EXTRA: "Accepterar inte personangrepp!"

Förundersökning inleds mot Ebba Busch för grovt förtal

EXTRA:

Pressade KD-ledaren försvaras av stjärnadvokat!

Carina Bergs tunga tragedi med maken Erik Berg

EXTRA: Nu vill hon hjälpa andra utsatta kvinnor!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Mandelmanns djupa sorg efter dödsbeskedet

EXTRA: "Hon hade svårt att andas!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Så ska Ebba Busch krossa Esbjörn, 81

EXTRA:

Partiledaren ska mala ner gamlingen i domstol!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Benjamin Ingrosso i triangeldrama med Danny Saucedo

EXTRA:

"Den första tjejen jag blev kär i!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Jenny Strömstedts lättnad efter skräckbeskedet

VI AVSLÖJAR: Det var inte våldsverkaren som spanade på henne!

Bianca Ingrossos smärtsamma avslöjande om pojkvännen

EXTRA: Därför tog det definitivt slut med Phillipe!

Läkarna startade om Ingemar Stenmarks hjärta

EXTRA: Skidlegenden om sina svåra besvär!

Soldoktorns ekonomiska förlust på kärleken till Lotta Engberg

EXTRA: Det rör sig om hundratusentals kronor!

Petter Stordalens härliga helgmys med Märta, 30

BILD-EXTRA: Kärleksparet laddade upp med Taco-buffé inför Mellon!

Penny Parneviks härliga babylycka med maken

EXTRA: Familjen växer sig större!

Niklas Strömstedts ärliga ord om sexet

EXTRA: "Det är jättebra för vårt förhållande!"

Centerpartiets nya mardröm efter Federley-skandalen

VI AVSLÖJAR: "Det är pedofilpanik i partiet!"

Ebba Busch pressad av polisutredningen

EXTRA: Rekordras i opinionen och JK granskar!

Paolo Roberto säljer liveshower på nätet

VI AVSLÖJAR: "Äckligt! Det är en desperat jakt på pengar!"

Udda raggrepliken som fångade Jill Johnson

EXTRA: Därför föll sångerskan för Mattias Elg!

Tess Merkels nya beslut om skilsmässan

EXTRA: Avslöjar allt om kärlekskrisen!

Modell-Pierre om nakenvideon med Lena Philipsson

EXTRA: Ex-pojkvännen talar ut om heta relationen!

Kristin Kaspersens nya liv utan skam

VI AVSLÖJAR: Äntligen slipper programledaren smyga med sanningen!

Desiré, 19, är modellen för Armand Duplantis

EXTRA: Stavhoppsstjärnan har hittat kärleken!

Carina Bergs tårar efter beslutet med maken

EXTRA: Paret bröt löftet till varandra!

Peter Forsbergs drömsemester efter krisen med Nicole

EXTRA: Äntligen lite lycka för det prövade paret!

Därför slutar Suzanne Axell som programledare

EXTRA: "Fråga Doktorn"-stjärnan berättar själv!

Soldoktorns ödesbesked som förändrar allt

EXTRA: "Det är med sorg i hjärtat!"

Micael Bindefelds kollaps efter smittobeskedet

EXTRA: Festfixaren var helt oskyddad!

Babben Larssons mörka familjehemlighet avslöjad

EXTRA: "Jag tittade på den här döende personen!"

Charlotte Perrellis sanslösa lyxliv med maken

EXTRA: Lever i ett överdåd som vid ryska Tsarens hov!

Känd Mello-artist onanerade öppet i bastun

VI AVSLÖJAR: Slog till mitt på ljusa dagen!

Ebba Buschs hårda hämnd mot Esbjörn, 81

EXTRA: Partiledaren trycker till gamlingen inför rättegången!

Benjamin Ingrossos stora rädsla för tjejer

EXTRA: Med en kille är han mer avslappnad!

Jenny Strömstedts stora skräck och mardröm

VI AVSLÖJAR: "Jenny-mannen" siktad utanför TV4!

torsdag 4 mars 2021