Fredrik Reinfeldts hemliga gömställe under kokaintillslaget

Stoppa Pressarna kan avslöja varför Fredrik Reinfeldt inte var hemma när polisen slog till.
Den förre statsministern bor inte där han är skriven.
Den tidigare toppolitikern tillbringar i själva verket sin nattvila på en betydligt flottare adress.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2020-09-11 kl 11:04 |

ProvaPremium

Det var under natten till den 7 november förra året som polis kallades till en adress i centrala Stockholm – en man som uppträdde märkligt hade observerats i trapphuset.

När polispatrullen anlände till platsen hittade de kläder och skor i trappuppgången. En polisman tryckte på hissknappen och när hissdörrarna öppnade sig såg de en naken ung man, så när som på ett par kalsonger, som gav ett förvirrat intryck.

Bild 1 av 8

Fredrik Reinfeldt och hans sambo Roberta Alenius var inte på adressen de är skrivna på när polisen slog till i sin jakt på kokain.
Bild 2 av 8

Det var i det här huset i centrala Stockholm som polisen gjorde husrannsakan mot den tidigare statsministerns bostad.
Bild 3 av 8

Fredrik Reinfeldts son Erik Reinfeldt hade kokain på sig och polisen sökte igenom bostaden där den tidigare statsministern är skriven.
Bild 4 av 8

Stoppa Pressarna kan avslöja att Fredrik Reinfeldt och hans sambo Roberta Alenius bor på en betydligt flottare adress än den som de är folkbokförda på.
Bild 5 av 8

Fredrik Reinfeldt är just nu aktuell med en bok om USA-valet. Han träffade sin sambo Roberta Alenius på jobbet när han var statsminister.
Bild 6 av 8

Roberta Alenius är nytillträdd som kommunikationschef på Nent Group.
Bild 7 av 8

Bara en dryg månad efter polisens kokaintillslag tog Fredrik Reinfeldt med sonen Erik på en kändisfest där bland andra Mikael Persbrandt var en av gästerna.
Bild 8 av 8

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius har inte vela kommentera Stoppa Pressarnas artiklar om knarkhärvan.

Det var Erik Reinfeldt, 25, den forne statsministerns yngste son som uppträdde påverkat. Polisen beordrade honom att klä på sig och man tog upp honom till 6:e våningen i fastigheten där Fredrik Reinfeldt, 55, och hans sambo Roberta Alenius, 42, är folkbokförda.

Väl i lägenheten möttes polispatrullen och Erik Reinfeldt av hans oroliga flickvän.

Polispatrullen ringde Fredrik Reinfeldt efter önskemål från hans son. Under Erik Reinfeldts samtal med sin far började polisen visitera honom och man fann snabbt misstänkta påsar som man hade god anledning att tro innehöll kokain.