Gunilla Persson om helvetet i amerikanskt häkte

Gunillas vidriga upplevelse i amerikanskt häkte.
Nu orkar Hollywoodfrun berätta om hur det var att sitta fängslad efter stölden av ett par solglasögon.
– Det är de värsta jag upplevt i hela mitt liv, säger svenskan.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2018-10-15 kl 07:19 |

ProvaPremium

Det var i slutet av maj som Gunilla Persson, 59 greps av polis i Palm Beach, Florida.

Hollywoodsvenskan togs efter att personalen i Chanel-butiken larmat om den blonda tv-profilen. Gunilla hade gått ut ur butiken med ett par Chanel solglasögon på huvudet.

Bild 1 av 6gunilla haktet stor 1 - Stoppa Pressarna

Nu orkar Gunilla Persson berätta om tiden i amerikanskt häkte. Hon var rädd för att bli våldtagen och mördad.
Bild 2 av 6gunilla overvakning stor2 - Stoppa Pressarna

Här lämnar Gunilla Chanel-butiken med glasögonen på hjässan. Prislappen har hon smusslat in i sitt generösa blonda hårsvall.
Bild 3 av 6gunilla overvakning stor - Stoppa Pressarna

Övervakningsbilderna från Chanel butiken visar att Gunilla satte på sig glasögonen fem minuter efter att hon kommit in i butiken. Hon stannade i butiken i ytterligare femton minuter, köpte en plånbok och uppgav falskt namn och telefonnummer till butikspersonalen.
Bild 4 av 6gunilla overvakning stor1 2 - Stoppa Pressarna

Gunilla satte på sig solglasögonen i ett obevakat ögonblick när butiksbiträdet böjde sig ner för att ta fram något ur ett skåp.
Bild 5 av 6gunilla gripande film stor 2 - Stoppa Pressarna

Här grips Gunilla Persson av polisen i Palm Beach, Florida. Hon gör allt hon kan för att de ska släppa henne, men förgäves.
Bild 6 av 6gunilla kollaps stor - Stoppa Pressarna

Gunilla Persson kollapsade på hotellrummet efter att hon släppts ur häktet.

Polisen hade fått Hollywoodfruns signalement av personalen i butiken och även tittat på övervakningsfilmerna som visar hur Gunilla sätter glasögonen på huvudet, gömmer prislappen i sitt blonda hårsvall och lämnar butiken utan att betala för sig.

Dessförinnan hade svenskan betalt för en Chanel plånbok och i samband med det uppgav hon falskt namn och telefonnummer till personalen i butiken.

Efter att polisen belagt henne med handbojor fördes Gunilla i baksätet av polisbilen till häktet. Nu började mardrömmen:
– Det var fruktansvärda scener som utspelades där. Det man har sett om amerikanska fängelser på filmer stämmer precis. Häktet var ett rent helvete. Man kan bli våldtagen och dö. Det finns en risk att man inte kommer därifrån oskadd, säger Gunilla till Aftonbladets bilaga Klick.