- Senaste nytt från kändispressen

Hon är Göran Lambertz nya unga älskarinna

Läget är inte helt hopplöst.
Göran Lambertz har ett fint stöd från sin nya unga flickvän och älskarinna.
Stoppa Pressarna kan avslöja identiteten och sanningen om kvinnan – hon har förlåtit toppjuristen efter våldtäktsanklagelserna och otroheten.

Den 11 mars i år häktades Göran Lambertz, 71, på sannolika skäl som misstänkt för våldtäkt av en 29-årig juridikstudent.

Den unga studenten, numera känd som ”Lambertz-kvinnan”, anklagade toppjuristen för att ha våldtagit henne på julafton.

Den tidigare justitiekanslern och justitierådet nekade omedelbart till att ha begått något brott.

 • Stoppa Pressarna kan nu avslöja vem som är Göran Lambertz nya unga älskarinna.

 • Göran Lambertz hamnade i riksnyheterna när han blev anklagad för våldtäkt. Den 29-åriga juridikstudenten förhördes av polisen om natten med Lambertz, hennes historia höll dock inte.

 • Göran Lambertz advokat Ola Salomonsson tyckte att det var anmärkningsvärt att "Lambertz-kvinnan" anmält tre olika män för våldtäkt de senaste fyra åren.

 • "Lambertz-kvinnan" påstod att Göran Lambertz våldtagit henne på julafton.

 • Den 29-åriga juridikstudenten spelade in Göran Lambertz i smyg med sin mobil men valde sedan att bara lämna in utvalda delar av inspelningen till polisen, hävdar Göran Lambertz.

 • Kammaråklagare Annika Bokefors häktade först Lambertz på sannolika skäl för våldtäkt, men ansåg senare plötsligt att bevisen mot Lambertz inte höll.

 • Göran Lambertz presskonferens blev omstridd och SVT:s Charlotta Friborg har senare avslöjat att hon ångrade att hon tog beslutet om direktsändning.

 • Göran Lambertz skickade sms till kvinnan där han bad om ursäkt för julaftons-sexet.

 • "Lambertz-kvinnan" misstänks ha förtalat en känd krogprofil i Stockholm som hon anmälde för våldtäkt. Utredningen mot mannen lades ner, men på nätet fortsatte kvinnan att anklaga honom. Nu är en rättegången om grovt förtal är inledd mot Lambertz-kvinnan vid Stockholms tingsrätt.

 • Här är hon! Juristen Cecilia Brorman är Göran Lambertz nya älskarinna.

 • Cecilia Brorman praktiserade på en chokladfabrik när hon var ung. Men det blev juridik som blev hennes yrke och stora passion.

 • Cecilia Brormans juristbyrå arbetar mycket med migrationsrätt. Bilder: TT, Facebook, Youtube, Instagram, TV4 och Brormans Jurister

Nyheten slog ner som en bomb – att en av Sveriges tynga jurister häktas som misstänkt på sannolika skäl för våldtäkt hör inte till vanligheterna.

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens planering för sin död väcker oro

Göran Lambertz anlitade den rutinerade advokaten Ola Salomonsson, 73, som ett par dygn senare konstaterade att han fann det ”anmärkningsvärt” att Lambertz-kvinnan de senaste fyra åren hade anmält tre olika män för våldtäkt – alla männen är fria från misstankar idag.

Bara ett par dygn innan en omhäktning förväntades ske släpptes Göran Lambertz ur häktet – frisläppandet kom mycket överraskande då det är synnerligen sällsynt att någon på sannolika skäl släpps så kort tid efter häktningsbeslutet.
– Det som är ovanligt är att han suttit häktad på högsta misstankegraden och sedan släpps, det är väldigt ovanligt. Det måste ha framkommit något nytt som gör att åklagaren inte kan väcka åtal. Det är väldigt, väldigt ovanligt. Kanske åklagaren känner att det kan vara problem med trovärdigheten, konstaterade advokat Ingela Hessius, 60, i SVT.

Kammaråklagare Annika Bokefors, 53, uppgav att ”bevisningen inte hade räckt till fällande dom”. Hennes uttalande har upprört Göran Lambertz som tycker att hon istället skulle konstatera att inget ”brott var begånget”.

Göran Lambertz har gjort sig känd som en frispråkig debattör och det dröjde bara ett par timmar efter frisläppandet innan han höll den famösa presskonferenen hemma i trädgården invid mexitegelvillan i Uppsala.

LÄS MER: Fredrick Federley ber svenska folket om ursäkt i öppet brev

Inför mediernas rullande kameror kallade toppjuristen kvinnan för ”lögnerska” och ”bedragerska”  – hans epitet i syfte att karakterisera den unga juridikstudenten har väckt debatt.
– Det rådde ingen som helst tvekan att hon ville, hävdade Göran Lambertz och tillade:

– Min berättelse är gudskelov väldigt klar i minnet. Jag antar att det fällde avgörandet till slut.

Göran Lambertz konstaterade även under pressträffen att han ”skämdes” för att han varit otrogen mot sin flickvän.
– Otrohet är olämpligt det ska man skämmas som sjutton för. Jag borde absolut ha avstått, jag var för svag i anden och köttet, sa Lambertz på sin karakteristiska östgötska medan den grå kalufsen svajade i vinden.

Stoppa Pressarna kan nu avslöja att Lambertz, flickvän, trots hans snedsteg har valt att troget stanna kvar vid toppjuristen sida. Nu kan hennes identitet fastslås av Stoppa Pressarna Stora Journalistpris-nominerade grävgrupp.

Flickvännen heter Cecilia Brorman och är 38 år. Hon bor i Malmö och driver juristbyrån Brormans jurister som hon äger.

Brormans Jurister bildades i Malmö 2013, under namnet Juristbyrån Brorman. Bolaget bytte för några år sedan namn till Brormans Jurister.

LÄS MER: SVT-stjärnan avslöjar sina bästa sexknep med yngre hustrun

Brormans Jurister har sedan starten växt och har nu kontorsverksamhet i både Göteborg och Malmö. Företaget omsatte sitt senaste räkenskapsår 4 406 000 kronor och hade en vinstmarginal på 8,2 procent, vilket får anses vara helt okej.

På byrån arbetar sammanlagt fyra personer och man är verksamma inom socialrätt, arbetsrätt, bostadsjuridik, migrationsrätt, familjerätt, arvsrätt, avtals- och köprätt samt stöd till brottsoffer – som tillexempel våldtagna kvinnor.

Cecilia Brorman tog examen från juristprogrammet i Lund 2013 och har sedan dess praktiserat juridik. Efter att ha arbetat på byrå och på kvinnojour bestämde hon sig för att starta en egen juristbyrå.

Den unga juristen har inte alltid haft det lätt i sin tillvaro. Under tonåren kom hon aldrig in i gemenskapen i sin gymnasieklass och hon hoppade av studierna.

Istället flyttade hon till Belgien för att praktisera på en chokladfabrik och försökte klara av gymnasiet på distans. Hon blev dock skoltrött och tog aldrig studentexamen.

LÄS MER: Exklusivt: Lasermannens okända kvinna talar ut

Som 19-åring blev Cecilia Brorman gravid. Hon gifte sig sedermera, men skiljde sig redan som 21-åring.

Den stora förändringen i Cecilia Brormans tillvaro kom när hon började studera på Kvarnby folkhögskola som ligger i Malmö.

Folkhögskolan har en tydlig ideologi som man berättar om på sin hemsida:
– Kvarnby är inte vilken folkhögskola som helst: Vi är vänsterns skola. Det innebär att vi har en ambition och en vilja att förändra världen. Du behöver inte dela våra värderingar, men du ska veta att alla människor är välkomna hos oss – oavsett bakgrund. Kom helt enkelt som du är, skriver skolan på sin hemsida.

LÄS MER: Åsa Ingrosso stäms i domstol av sina föräldrar

Huruvida Cecilia Brorman bär vänstervärderingar eller ej har inte Stoppa Pressarnas grävgrupp försökt utröna. Om hon gör det så delar hon många värderingar med sin pojkvän Göran Lambertz, som i sin ungdom var politiskt aktiv i Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund (SSU).

För Cecilia Brorman blev den ideologiskt inriktade folkhögskolan ett lyft på många sätt.
– Min kusin rekommenderade Kvarnby folkhögskola. Det var helt rätt! På Kvarnby ville lärarna verkligen se deltagarna utvecklas som människor. Jag tror inte att jag hade hittat min självkänsla, blivit stark av att skilja mig, eller pluggat vidare om jag inte gått på Kvarnby, berättar Cecilia Brorman i en intervju.

Att hon, i likhet med Göran Lambertz, skulle bli jurist är en följd av både hennes värderingar och erfarenheter.
– Jag har ett starkt rättvisepatos. Efter att ha jobbat på kvinnojour ville jag hjälpa kvinnor med hedersvåldsrelaterade problem. Men det är klart att jag tvekade innan jag sökte juristutbildningen. Skulle jag klara det? Jag hade hoppat av gymnasiet och ville inte hoppa av juridikstudierna också, säger Cecilia Brorman.

LÄS MER: Hasse Aros pånyttfödda manlighet fascinerar och överraskar

Studierna både på Kvarnby folkhögskola och på juristlinjen i Lund gick bra, men Cecilia Brorman fick kämpa.

Hon började den tuffa utbildningen i den skånska lärdomsstaden med det anrika universitetet som grundades 1666 och är Sveriges näst äldsta lärosäte efter Uppsala universitet.

Cecilia var orolig om hon skulle klara studierna när hon började plugga.
– Men, med jävlaranamma, tog jag en dag i taget. Vips, var sista dagen tagen och juristutbildningen var klar, konstaterar Cecilia Brorman.

Hur Göran Lambertz och Cecilia Brorman träffades har Stoppa Pressarna inte lyckats utröna, men det är uppenbart att den unga juristen är viktig för honom.

LÄS MER: Filip Lamprechts panik efter flickvännen Peg Parneviks otrohetsraseri

Toppjuristen blev änkling för två- och ett halvt år sedan då hans hustru Susanne gick bort i cancer.

Cecilia Brorman bor i Malmö medan Göran Lambertz bor i Uppsala, paret har dock en intensiv kontakt per telefon och dator. Det var en lättnad för den tidigare justitiekanslern när det stod klart för honom att hon förlåtit otroheten.

Nu är Cecilia ett fint stöd för Göran i den tuffa debatt som uppstått kring honom efter misstankarna om våldtäkt och det turbulenta frikännandet.

Missa inte morgondagens rafflande uppföljning: "Lambertz-flickvännens raseri efter otroheten!", där vi berättar mer om Göran Lambertz spännande relation med sin unga kärlek.

LÄS MER: Thorsten Flinck hastigt insjuknad i dödlig sjukdom
LÄS MER: Benjamin Ingrossos stora oro för Bianca Ingrosso efter bråket
LÄS MER: Jon Henrik Fjällgren avslöjar sanningen om sin kärlekssorg

VI AVSLÖJAR: Gravid redan som 19-åring!

Kommentera: Hon är Göran Lambertz nya unga älskarinna

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Tilde de Paulas spanska lyxsemester för miljoner

En härlig lyxsemester med familjen.
Äntligen kan Tilde de Paula unna sig lite ledighet.
TV4-stjärnan drar in miljoner och ser till att njuta av livet som kändis.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Gunilla Persson i bråk med polisen på sjukhus

EXTRA:

"Jag skulle besöka mamma!!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Charlotte Perrelli talar ut om psykisk ohälsa

EXTRA:

"Rädd för att trilla ner i hålet och bli deprimerad!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Carolina Gynning visar nya lyxvåningen

EXTRA: "Gått och köpt mig en lägenhet vid Karlaplan!"

Svenskt

Därför döms Allra-grundaren till fängelse

EXTRA: Kungavännen Alexander Ernstberger fick 6 år!

Svenskt

Agneta Sjödin avslöjar sanningen om sin tunga tid

EXTRA: "Jag orkade inte ens träna!"

Benjamin Ingrossos miljonregn efter succén

EXTRA:

Nu avslöjas sanslösa vinsten för artisten!

Elin Härkönen avslöjar sin nya kärlek efter Paolo Roberto

EXTRA: "Jag sätter fem plus på det faktiskt!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Tilde de Paulas spanska lyxsemester för miljoner

EXTRA: "Halva grejen är en enorm takterrass!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Lotta Engbergs tunga sorg efter vännens bortgång

EXTRA:

"Då kommer tårarna!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Sofia Wistams romantiska semester med maken Magnus

EXTRA:

"Nu njuter jag av att den här lilla rackaren!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Laila Bagge i jättebråk efter fula gesten

EXTRA: "Jag är så trött på detta präktiga samhälle!"

Noomi Rapace i dramatisk förlossning på Island

EXTRA: "Jag kastades liksom bara rakt in!"

Prislappen på Bianca Ingrossos spanska lyxhus

EXTRA: Pool, tennisbana och 500 kvadratmeter!

Hanna Hedlunds nya dröm efter skilsmässan

EXTRA: Så klipper hon banden med Martin Stenmarck!

Samir Badran och fästmön bryter upp efter knappt två år

EXTRA: Paret fattade beslutet helt i samförstånd!

Fredrick Federleys återförening med pedofilen

VI AVSLÖJAR: Bilderna som visar den hemliga träffen!

 

Regina Lund talar ut om tiggeriskandalen och Maldiverna

EXKLUSIVT: "Komplicerade tider kräver kreativa nyskapande grepp!" 

Åsa Ingrossos smärtsamma avsked efter uppbrottet

EXTRA: "Tomt det blir utan dig!"

Pernilla Wahlgrens tragedi under semestern med Christian, 55

EXTRA: "Tyvärr så har det hänt en tråkig sak!"

Camilla Läckbergs miljontröst efter tarmsjukdomen

EXTRA: "Stolt över att jag har gjort detta som kvinna!

Christer Sjögren helt isolerad i hemmet

EXTRA: "Varit väldigt jobbigt!"

Peter Jöback intagen på behandlingshem i England

EXTRA: Problemen hann ikapp musikalstjärnan!

Hemliga priset för Bianca Ingrossos lyxhus i skärgården

EXTRA: Sanslösa kostnaden för semesterboendet avslöjat!

Så gick Niclas Wahlgren vidare efter uppbrottet

EXTRA: Äntligen har han kommit över "Muskel-Julia"!

Leonardo DiCaprio brädad av Hans Wiklund

EXTRA: Toppmodellen valde svensken före Hollywoodstjärnan!

Camilla Läckberg vikthånas efter tarmsjukdomen

VI AVSLÖJAR: Deckardrottningen rasar mot fetma-attacken!

Jenny Strömstedts ärliga ord till Niklas efter krisen

EXTRA: Avslöjar exakt vad hon bär på!

Så träffade Ulf Lundell sin nya kärlek Ninna, 38

EXTRA: Första kontakten som ledde till mötet! 

Pernilla Wahlgren återförenad med Christian, 55

EXTRA: Sångerskans glädje efter stora oron!

SVT-stjärnans pedofilattack på Ulf Lundell

VI AVSLÖJAR: "Har funderingar kring 12-åringar!"

Därför slutar Regina Lund som konstnär

VI AVSLÖJAR: Lägger av efter tiggeri- och Maldiverna-skandalen!

Bianca Ingrossos lyxsemester med väninnorna

EXTRA: Sol och fest efter vinsten på 200 miljoner!

Ulf Lundell berättar om sexdrömmarna med Ninna, 38

EXTRA: "Intima lekar med N inatt!"

Han pekas ut som Fredrick Federleys nya kille

VI AVSLÖJAR: "Det var en mysig stund två killar emellan!"

Camilla Läckbergs kärleksattack på Ulf Lundell

EXTRA: Hånar valet av nya flickvännen Ninna Prage, 38,!

Ulf Lundells nya flickvän Ninna Prage i stor kartläggning

VI AVLÖJAR: Tvingades byta jobb när hon blev tillsammans med Örjan Ramberg!

Blondinbellas pojkvän på rensafari mitt i city

EXTRA: Dramatik när Paul, 53, träffade en livs levande ren!

Skansen-Jonas hustru fick lungan felaktigt borttagen

VI AVSLÖJAR: Läkarna förväxlade infektion med lungcancer!

Ulf Lundell brädade Örjan Ramberg på Ninna, 38

EXTRA: Rockräven tog över Dramatenstjärnans flickvän!

fredag 23 juli 2021