- Senaste nytt från kändispressen

Hon är Göran Lambertz nya unga älskarinna

Läget är inte helt hopplöst.
Göran Lambertz har ett fint stöd från sin nya unga flickvän och älskarinna.
Stoppa Pressarna kan avslöja identiteten och sanningen om kvinnan – hon har förlåtit toppjuristen efter våldtäktsanklagelserna och otroheten.

Den 11 mars i år häktades Göran Lambertz, 71, på sannolika skäl som misstänkt för våldtäkt av en 29-årig juridikstudent.

Den unga studenten, numera känd som ”Lambertz-kvinnan”, anklagade toppjuristen för att ha våldtagit henne på julafton.

Den tidigare justitiekanslern och justitierådet nekade omedelbart till att ha begått något brott.

 • Stoppa Pressarna kan nu avslöja vem som är Göran Lambertz nya unga älskarinna.

 • Göran Lambertz hamnade i riksnyheterna när han blev anklagad för våldtäkt. Den 29-åriga juridikstudenten förhördes av polisen om natten med Lambertz, hennes historia höll dock inte.

 • Göran Lambertz advokat Ola Salomonsson tyckte att det var anmärkningsvärt att "Lambertz-kvinnan" anmält tre olika män för våldtäkt de senaste fyra åren.

 • "Lambertz-kvinnan" påstod att Göran Lambertz våldtagit henne på julafton.

 • Den 29-åriga juridikstudenten spelade in Göran Lambertz i smyg med sin mobil men valde sedan att bara lämna in utvalda delar av inspelningen till polisen, hävdar Göran Lambertz.

 • Kammaråklagare Annika Bokefors häktade först Lambertz på sannolika skäl för våldtäkt, men ansåg senare plötsligt att bevisen mot Lambertz inte höll.

 • Göran Lambertz presskonferens blev omstridd och SVT:s Charlotta Friborg har senare avslöjat att hon ångrade att hon tog beslutet om direktsändning.

 • Göran Lambertz skickade sms till kvinnan där han bad om ursäkt för julaftons-sexet.

 • "Lambertz-kvinnan" misstänks ha förtalat en känd krogprofil i Stockholm som hon anmälde för våldtäkt. Utredningen mot mannen lades ner, men på nätet fortsatte kvinnan att anklaga honom. Nu är en rättegången om grovt förtal är inledd mot Lambertz-kvinnan vid Stockholms tingsrätt.

 • Här är hon! Juristen Cecilia Brorman är Göran Lambertz nya älskarinna.

 • Cecilia Brorman (till vänster i randig tröja) äger en juristbyrå. Här är hon ute med personalen som ser ut att ha det väldigt trevligt.

 • Cecilia Brorman praktiserade på en chokladfabrik när hon var ung. Men det blev juridik som blev hennes yrke och stora passion.

 • Cecilia Brormans juristbyrå arbetar mycket med migrationsrätt. Bilder: TT, Facebook, Youtube, Instagram, TV4 och Brormans Jurister

Nyheten slog ner som en bomb – att en av Sveriges tynga jurister häktas som misstänkt på sannolika skäl för våldtäkt hör inte till vanligheterna.

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens planering för sin död väcker oro

Göran Lambertz anlitade den rutinerade advokaten Ola Salomonsson, 73, som ett par dygn senare konstaterade att han fann det ”anmärkningsvärt” att Lambertz-kvinnan de senaste fyra åren hade anmält tre olika män för våldtäkt – alla männen är fria från misstankar idag.

Bara ett par dygn innan en omhäktning förväntades ske släpptes Göran Lambertz ur häktet – frisläppandet kom mycket överraskande då det är synnerligen sällsynt att någon på sannolika skäl släpps så kort tid efter häktningsbeslutet.
– Det som är ovanligt är att han suttit häktad på högsta misstankegraden och sedan släpps, det är väldigt ovanligt. Det måste ha framkommit något nytt som gör att åklagaren inte kan väcka åtal. Det är väldigt, väldigt ovanligt. Kanske åklagaren känner att det kan vara problem med trovärdigheten, konstaterade advokat Ingela Hessius, 60, i SVT.

Kammaråklagare Annika Bokefors, 53, uppgav att ”bevisningen inte hade räckt till fällande dom”. Hennes uttalande har upprört Göran Lambertz som tycker att hon istället skulle konstatera att inget ”brott var begånget”.

Göran Lambertz har gjort sig känd som en frispråkig debattör och det dröjde bara ett par timmar efter frisläppandet innan han höll den famösa presskonferenen hemma i trädgården invid mexitegelvillan i Uppsala.

LÄS MER: Fredrick Federley ber svenska folket om ursäkt i öppet brev

Inför mediernas rullande kameror kallade toppjuristen kvinnan för ”lögnerska” och ”bedragerska”  – hans epitet i syfte att karakterisera den unga juridikstudenten har väckt debatt.
– Det rådde ingen som helst tvekan att hon ville, hävdade Göran Lambertz och tillade:

– Min berättelse är gudskelov väldigt klar i minnet. Jag antar att det fällde avgörandet till slut.

Göran Lambertz konstaterade även under pressträffen att han ”skämdes” för att han varit otrogen mot sin flickvän.
– Otrohet är olämpligt det ska man skämmas som sjutton för. Jag borde absolut ha avstått, jag var för svag i anden och köttet, sa Lambertz på sin karakteristiska östgötska medan den grå kalufsen svajade i vinden.

Stoppa Pressarna kan nu avslöja att Lambertz, flickvän, trots hans snedsteg har valt att troget stanna kvar vid toppjuristen sida. Nu kan hennes identitet fastslås av Stoppa Pressarna Stora Journalistpris-nominerade grävgrupp.

Flickvännen heter Cecilia Brorman och är 38 år. Hon bor i Malmö och driver juristbyrån Brormans jurister som hon äger.

Brormans Jurister bildades i Malmö 2013, under namnet Juristbyrån Brorman. Bolaget bytte för några år sedan namn till Brormans Jurister.

LÄS MER: SVT-stjärnan avslöjar sina bästa sexknep med yngre hustrun

Brormans Jurister har sedan starten växt och har nu kontorsverksamhet i både Göteborg och Malmö. Företaget omsatte sitt senaste räkenskapsår 4 406 000 kronor och hade en vinstmarginal på 8,2 procent, vilket får anses vara helt okej.

På byrån arbetar sammanlagt fyra personer och man är verksamma inom socialrätt, arbetsrätt, bostadsjuridik, migrationsrätt, familjerätt, arvsrätt, avtals- och köprätt samt stöd till brottsoffer – som tillexempel våldtagna kvinnor.

Cecilia Brorman tog examen från juristprogrammet i Lund 2013 och har sedan dess praktiserat juridik. Efter att ha arbetat på byrå och på kvinnojour bestämde hon sig för att starta en egen juristbyrå.

Den unga juristen har inte alltid haft det lätt i sin tillvaro. Under tonåren kom hon aldrig in i gemenskapen i sin gymnasieklass och hon hoppade av studierna.

Istället flyttade hon till Belgien för att praktisera på en chokladfabrik och försökte klara av gymnasiet på distans. Hon blev dock skoltrött och tog aldrig studentexamen.

LÄS MER: Exklusivt: Lasermannens okända kvinna talar ut

Som 19-åring blev Cecilia Brorman gravid. Hon gifte sig sedermera, men skiljde sig redan som 21-åring.

Den stora förändringen i Cecilia Brormans tillvaro kom när hon började studera på Kvarnby folkhögskola som ligger i Malmö.

Folkhögskolan har en tydlig ideologi som man berättar om på sin hemsida:
– Kvarnby är inte vilken folkhögskola som helst: Vi är vänsterns skola. Det innebär att vi har en ambition och en vilja att förändra världen. Du behöver inte dela våra värderingar, men du ska veta att alla människor är välkomna hos oss – oavsett bakgrund. Kom helt enkelt som du är, skriver skolan på sin hemsida.

LÄS MER: Åsa Ingrosso stäms i domstol av sina föräldrar

Huruvida Cecilia Brorman bär vänstervärderingar eller ej har inte Stoppa Pressarnas grävgrupp försökt utröna. Om hon gör det så delar hon många värderingar med sin pojkvän Göran Lambertz, som i sin ungdom var politiskt aktiv i Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund (SSU).

För Cecilia Brorman blev den ideologiskt inriktade folkhögskolan ett lyft på många sätt.
– Min kusin rekommenderade Kvarnby folkhögskola. Det var helt rätt! På Kvarnby ville lärarna verkligen se deltagarna utvecklas som människor. Jag tror inte att jag hade hittat min självkänsla, blivit stark av att skilja mig, eller pluggat vidare om jag inte gått på Kvarnby, berättar Cecilia Brorman i en intervju.

Att hon, i likhet med Göran Lambertz, skulle bli jurist är en följd av både hennes värderingar och erfarenheter.
– Jag har ett starkt rättvisepatos. Efter att ha jobbat på kvinnojour ville jag hjälpa kvinnor med hedersvåldsrelaterade problem. Men det är klart att jag tvekade innan jag sökte juristutbildningen. Skulle jag klara det? Jag hade hoppat av gymnasiet och ville inte hoppa av juridikstudierna också, säger Cecilia Brorman.

LÄS MER: Hasse Aros pånyttfödda manlighet fascinerar och överraskar

Studierna både på Kvarnby folkhögskola och på juristlinjen i Lund gick bra, men Cecilia Brorman fick kämpa.

Hon började den tuffa utbildningen i den skånska lärdomsstaden med det anrika universitetet som grundades 1666 och är Sveriges näst äldsta lärosäte efter Uppsala universitet.

Cecilia var orolig om hon skulle klara studierna när hon började plugga.
– Men, med jävlaranamma, tog jag en dag i taget. Vips, var sista dagen tagen och juristutbildningen var klar, konstaterar Cecilia Brorman.

Hur Göran Lambertz och Cecilia Brorman träffades har Stoppa Pressarna inte lyckats utröna, men det är uppenbart att den unga juristen är viktig för honom.

LÄS MER: Filip Lamprechts panik efter flickvännen Peg Parneviks otrohetsraseri

Toppjuristen blev änkling för två- och ett halvt år sedan då hans hustru Susanne gick bort i cancer.

Cecilia Brorman bor i Malmö medan Göran Lambertz bor i Uppsala, paret har dock en intensiv kontakt per telefon och dator. Det var en lättnad för den tidigare justitiekanslern när det stod klart för honom att hon förlåtit otroheten.

Nu är Cecilia ett fint stöd för Göran i den tuffa debatt som uppstått kring honom efter misstankarna om våldtäkt och det turbulenta frikännandet.

Missa inte morgondagens rafflande uppföljning: "Lambertz-flickvännens raseri efter otroheten!", där vi berättar mer om Göran Lambertz spännande relation med sin unga kärlek.

LÄS MER: Thorsten Flinck hastigt insjuknad i dödlig sjukdom
LÄS MER: Benjamin Ingrossos stora oro för Bianca Ingrosso efter bråket
LÄS MER: Jon Henrik Fjällgren avslöjar sanningen om sin kärlekssorg

VI AVSLÖJAR: Gravid redan som 19-åring!

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Hon är Göran Lambertz nya unga älskarinna

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Benjamin Ingrossos nya knep för att fånga drömtjejen

Han har bestämt sig – så ska drömtjejen fångas.
Nu är det den gröna linjen som gäller för ”Benji Boy”.
Benjamin Ingrosso skär ner rejält på pasta och bullar – sångaren satsar på beach 2021.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Blondinbella i trafikolycka – vådlig krock med bilen

EXTRA:

Äldre man tog han om den chockade entreprenören!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Niklas Strömstedt om otroheten i relationen

EXTRA:

"Livet kommer bli annorlunda nu!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Kristian Luuks självvalda isolering efter uppbrottet

BILD-EXTRA: "Det kan vara en fördel ibland att stanna upp och leva själv!"

Svenskt

Harald Treutigers nya liv utanför tv-rutan

EXTRA: Skeppare på räkkryssare med turister!

Svenskt

Gunilla Persson tvingas skaffa ledarhund

VI AVSLÖJAR: Hollywoodfrun behöver stöd i vardagen!

Sanningen om Dominikas och Anders Borgs pengakonflikt

EXTRA:

"Vilken erotikdödare, att ha en snål karl!"

Kristin Kaspersens skarpa markering mot Peg Parnevik

EXTRA: Har fått nog av dramat kring Filip Lamprechts förhållande!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Benjamin Ingrossos nya knep för att fånga drömtjejen

BILD-EXTRA: Så ska sångaren bli sexigare än någonsin!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Han pekas ut som Pernilla Wahlgrens nya kärlek

VI AVSLÖJAR:

Sångerskan har fångat en sportig skärgårdskille och modell!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Elena Belle dejtar het världsstjärna i USA

EXTRA:

På semester tillsammans i Mexiko!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Jenny och Niklas Strömstedt bryter upp

EXTRA: TV4-profilen lämnar landet – egna orden om beslutet!  

Benjamin Ingrosso brädad av sexig surf-hunk

VI AVSLÖJAR: Sångarens flickvän har hittat en ny kärlek!

Ingrosso misshandlade Anna Book efter bråk i trapphus

VI AVSLÖJAR: Den eldfängde italienaren var chanslös i tingsrätten!

Patrik Sjöberg om sin svåra blodsjukdom

EXTRA: Stjärnan var nära att dö!

Dr Albans nya tuffa liv efter sjukdomsperioden

BILD-EXTRA: Musikern tvingas vänja sig!

Annie Lööfs skarpa markering mot Federley

VI AVSLÖJAR: Hon accepterar inte hans beteende längre!

Dan Ekborgs nya lycka efter kärlekskarusellen

BILD-EXTRA: Går och sjunger musikallåtar på stan!

Gunilla Perssons mamma till sjukhus – kämpar för sitt liv

VI AVSLÖJAR: Hollywoodfruns gripande ord om dramat i natt!

Kjell Bergqvist avslöjar sitt dolda handikapp

EXTRA: Skådespelaren blev hjälplös till slut!

Emilio Ingrosso om krisen i äktenskapet med Åsa

EXTRA: "Det är väldigt, väldigt svårt!"

Peg Parneviks desperata försök till återförening

EXTRA: Gör allt hon kan för att få tillbaka Filip!

Pedofilen om känsliga uppgifterna kring Federley

VI AVSLÖJAR: Nu väljer han att berätta sanningen!

Kristin Kaspersen visar det heta vårmodet

BILD-EXTRA: Programledaren använde gatan som catwalk!

Göran Lambertz överraskande babylycka efter häktningen

VI AVSLÖJAR: "Hon är en helt fantastiskt gullig liten unge!"

Malin Berghagen drabbad av aggressiv cancer

EXTRA: "Dom injicerade radioaktiv vätska i mig!"

EXKLUSIVT: Federley-pedofilen talar ut om relationen

EXKLUSIVT: "I början visste Fredrick ingenting!"

Ebba Busch i stort sexbråk med andra kvinnan

EXTRA: "Gör mig obekväm och illa till mods!"

Magnus Hedmans nya look får följarna att jubla

EXTRA: Bilden som visar den stora förändringen!

Fredrick Federleys nya kontakt med pedofilen

VI AVSLÖJAR: Bilderna som visar männens fortsatta relation!

Steffo i smutsigt bajsbråk med Alex Schulman

EXTRA: "Hur dålig journalist får man bli?"

Camilla Läckbergs svåra sammanbrott efter tuffa tiden

EXTRA: Författaren väljer att isolera sig helt!

Makens penis räddade synen på Christina Schollin

EXTRA: Så upptäckte Hans den dolda sjukdomen!

Siw Malmkvists tuffa lidande i tysthet

EXTRA: Berättar om okända sjukdomen hon lidit av i 40 år!

Ex-pojkvännens sköna revansch på Blondinbella

EXTRA: Så tjänade han miljontals kronor efter uppbrottet!

Filip Lamprechts flykt från ex-flickvännen Peg

EXTRA: "Jag vill ta tid och känna efter och återhämta mig!"

Sarah Dawn Finers dramatiska babylycka

EXTRA: "Visste inte om vi skulle få ha dig kvar hos oss, vid liv!"

Per Anderssons mumsiga thai-mys i vårkylan

BILD-EXTRA: Komikern blev lite sugen på söndagskvällen!

Så försöker Peg Parnevik hämnas på Filip Lamprecht

EXTRA: Sångerskans bitterhet växer sig allt starkare!

Margaux Dietz i öppet bråk med ex-maken

EXTRA: Så hindrar han influencern från att göra sitt jobb!

Camilla Läckbergs obehagliga upptäckt med Simon

EXTRA: "Förklarar ju inte varför han tog hem det här!"

torsdag 13 maj 2021