Osämja

Jan Emanuels ekonomiska smäll efter jättebråket

En tung förlust.
Jan Emanuel Johansson hamnade i bråk och det blev rättstvist.
Nu åker den muskulöse entreprenören och debattören på en kännbar ekonomisk smäll.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2023-09-19 kl 12:18 |

ProvaPremium

Jan Emanuel Johansson, 49, är inte bara en framgångsrik företagare och mångmiljonär som gillar det goda livet. Han är även mycket samhällsintresserad och en flitig debattör.

För många är han kanske mest känd för sin materialistiska ådra och faiblesse för snabba bilar, dyra klockor och flotta krogbesök. Men i botten hyser han ett stort engagemang för politiska frågor.

Bild 1 av 8jan emanuel hoppar av massa 5 - Stoppa Pressarna

Jan Emanuel åker på en ekonomisk smäll efter jättebråket.
Bild 2 av 8Jan Emanuel Mystraff Stor3 - Stoppa Pressarna

Här ser vi Jan Emanuel och hans son. De har många gemensamma intressen. De gillar båda entreprenörskap och fräsiga sportbilar.
Bild 3 av 8Jan Emanuel Batbrak - Stoppa Pressarna

Jan Emanuel hamnade i en infekterad konflikt kring sin lyxbåt "Red". Muskelmiljonären krävdes på pengar och tvingas nu gå med på förlikning.
Bild 4 av 8- Stoppa Pressarna

Jan Emanuel gillar både fräsiga bilar och båtar. Det materiella är viktigt för mångmiljonären.
Bild 5 av 8jan emanuel hanar miljopartiet 2 - Stoppa Pressarna

Jan Emanuel har gjort sig känd för att stå för sina åsikter. Han agerar och reagerar också på uppenbara dumheter i samhället.
Bild 6 av 8jan emanuel visby stor12 - Stoppa Pressarna

Jan Emanuel rör sig hemtamt på Östermalm och även som här i Almedalen på Gotland.
Bild 7 av 8jan emanuel stan stor8 - Stoppa Pressarna

Jan Emanuel Johansson är något så ovanligt som en materialistisk kapitalist som vurmar för socialism. Han älskar prylar och lyx och vill gärna visa sin rikedom och köra runt i fräsiga bilar och båtar, men han är en hedersman som står upp för sina åsikter.
Bild 8 av 8jan emanuel johansson utfryst stor - Stoppa Pressarna

Jan Emanuel är utfryst av de tveksamma gubbarna i Stockholms Handelskammare och tvingades bort ur styrelsen, men de ska akta sig för att underskatta muskelmannen. Revansch har varit hans drivkraft hela livet.

Han slog igenom i offentligheten som vinnare av ”Robinson” 2001 men blev sedermera mest känd som socialdemokratisk riksdagsledamot.

Med tiden har han släppt det partipolitiska engagemanget, men han har inte förlorat sin vilja att påverka samhället i en, som han tycker, bättre riktning. Nyligen debatterade han miljörörelsens metoder i SVT:s Aktuellt.

Dyrbar förlikning 

Allt går dock inte som på räls för Jan Emanuel. Nu har han tvingats till en dyrbar förlikning i en rättstvist om hans lyxyacht ”Red”.