Jenny Strömstedt attackerad av känd tv-man

Jenny Strömstedt blev helt överrumplad.
TV4-profilen såg aldrig tv-mannens attack komma.
Den populära programledaren kunde inte värja sig.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Gittan Larsson

| 2019-09-06 kl 16:05 |

ProvaPremium

Jenny Strömstedt, 47, är mitt inne i en stökig period av sitt liv.

TV4-profilen ifrågasätts kraftigt efter en krönika där hon detaljerat beskriver hur en gångtrafikant brutalt misshandlar henne i samband med en cykelfärd.

Bild 1 av 6

Jenny Strömstedt blev attackerad av den kände tv-mannen Johan Croneman, tv-recensent på Dagens Nyheter. Programledaren blev helt överrumplad och kunde inte värja sig.
Bild 2 av 6

Jenny Strömstedt och hennes make Niklas Strömstedt är under hård press och framtiden ter sig oviss.
Bild 3 av 6

Johan Croneman riktar hård kritik mot Jenny Strömstedt i en av sina krönikor. Han har sommarpratat och anses som en av Sveriges vassaste tv-kritiker, snäppet efter Anders Björkman på Expressen.
Bild 4 av 6

Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt på den hånade Brilliant Minds-konferensen i Stockholm. Niklas har en gitarr på ryggen, oklart varför.
Bild 5 av 6

Jenny Strömstedts omstridda krönika i Expressen där hon detaljerat berättar hur fick ta emot ett slag i njuren. Programledaren vägrar berätta om hon har polisanmält den uppgivna misshandeln eller ej.
Bild 6 av 6

Enligt bedömare i branschen har TV4 drabbats av panik. Kanalen vägrar kommentera Jenny Strömstedts framtid på "Nyhetsmorgon".

Trots att historen är så kritiserad vill Jenny Strömstedt inte visa upp någon polisanmälan och har inte på något annat sätt stärkt sanningshalten i sin text som publicerades i Expressen.

TV4:s programdirektör Viveka Hansson, 52, vägrar kommentera Jennys framtid på tv-kanalen som verkar ha drabbats av panik, enligt bedömare i branschen. De besvärande uppgifterna är dock inte det enda som ställer till det i den blonda programledarens liv just nu.

För en tid sedan utsattes hon för en skoningslös attack av Dagens Nyheters kände tv-expert Johan Croneman, 64. Han är en inflytelserik krönikör som inte drar sig för att såga tv-program och är även fruktad för sin integritet och förmåga att genomskåda människor och företeelser.