Jimmie Åkessons ex-sambo gör polisanmälan

Nu har hon helt enkelt fått nog.
Jimmie Åkessons ex-sambo Louise Erixon har lämnat in en polisanmälan.
Den kvinnliga lokalpolitikern i Sölvesborg anser att gränsen har passerats – med råge.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2021-03-12 kl 06:00 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har tidigare rapporterat om när det tog slut mellan Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, 41, och hans sambo Louise Erixon, 31.

Enligt uppgift ska hon ha tröttnat på Åkessons påstådda otrohet – när en kvinna hörde av sig till henne var det droppen – hon sparkade ut den framgångsrike politikern.

Bild 1 av 4

Som toppolitiker har Jimmie Åkesson varit utsatt för allehanda hot och massor av hat. Nu drabbas även hans ex-sambo Louise Erixon som har polisanmält ett elakt inlägg på Facebook där någon publicerat karikatyrteckning på henne fyllt av svastikor och rasistiska budskap
Bild 2 av 4

Louise Erixon och Jimmie Åkesson bröt upp för drygt två år sedan.
Bild 3 av 4

Jimmie Åkesson och Louise Erixon träffade varandra i SD-sammanhang och blev kära. Nu är det över men paret har en civiliserad relation.
Bild 4 av 4

Louise Erixon är kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg och tidigare flickvän till Jimmie Åkesson. Nu har hon blivit tillsammans med partiledarens gamle kompis från bandet Bedårande Barn.

Louise Erixon är i likhet med sin ex-sambo politiker, hon är kommunstyrelsens ordförande i hemstaden Sölvesborg. Som frontnamn för Sverigedemokraterna i hemstaden får hon ofta klä skott för allt möjligt.

Som toppolitiker tvingas man ofta utstå både hot och hat. Men nu har Louise Erixons gräns passerat. Tillsammans med sina kolleger i Sölvesborgs samstyre har hon nu polisanmält ett Facebook-inlägg för förtal och hets mot folkgrupp.

I inlägget finns en karikatyrteckning fyllt av svastikor och rasistiska budskap och en bild på bland andra Louise Erixon. Hon ser mycket allvarligt på det hela.