Känd krogprofil indragen i Göran Lambertz sexhärva

Det börjar bli en riktig soppa.
En känd krogprofil i Stockholm dras nu in i sexhärvan kring Göran Lambertz.
Kvinnan som våldtäktsanmält toppjuristen är själv åtalad gör grovt förtal av en framgångsrik restaurangman.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2021-03-17 kl 11:47 |

ProvaPremium

Göran Lambertz är på sannolika skäl häktad som misstänkt för att ha våldtagit en 29-årig juridikstudent.

Kvinnan som hävdar att Lambertz våldtog henne på julafton har en historia av att anmäla män – snart ska hon upp i rätten själv som åtalad för grovt förtal då hon pekat ut en känd krogprofil i Stockholm för att ha våldtagit henne.

Bild 1 av 8goran lambertz krog stor 1 - Stoppa Pressarna

Sexhärvan kring Göran Lambertz blir alltmer komplex. Det visar sig nu att den unga kvinna som hävdar att hon blivit våldtagen av toppjuristen har en historia av att anmäla män för våldtäkt.
Bild 2 av 8goran lambertz krog stor5 - Stoppa Pressarna

Kammaråklagare Annika Bokendal hävdar att hon har gott om stödbevisning bland annat i form av "elektronisk kommunikation".
Bild 3 av 8goran lambertz krog stor4 - Stoppa Pressarna

Den 26 mars ska åklagaren meddela om hon väcker åtal eller skriver av ärendet, det kan även bli så att hon begär omhäktning för att ytterligare utredningstid krävs.
Bild 4 av 8goran lambertz krog stor2 - Stoppa Pressarna

Lambertz advokat, Ola Salomonsson, finner det "anmärkningsvärt" att kvinnan de senaste fyra åren har anklagat tre olika män för våldtäkt.
Bild 5 av 8goran lambertz krog stor1 - Stoppa Pressarna

Göran Lambertz hävdar med emfas att han är oskyldig.
Bild 6 av 8goran lambertz krog stor3 - Stoppa Pressarna

Göran Lambertz är känd som en stridbar debattör, nu slåss han för att slippa fängelse.
Bild 7 av 8goran lambertz krog stor7 - Stoppa Pressarna

Den unga kvinnan är åtalad för grovt förtal av den kände krogprofilen. Den 8 april ska hon inställa sig i tingsrätten i Stockholm.
Bild 8 av 8sofia vd stor7 - Stoppa Pressarna

Krogprofilen är mycket känd i Stockholm och han har ett stort nätverk av kändisar, mannen är omtyckt för sin humor och sitt glada humör. Han hängdes ut som våldtäktsman av den 29-åriga kvinnan.

Den unga juridikstudenten och Göran Lambertz lärde känna varandra efter att kvinnan kontaktat honom för att få hjälp i förtalsåtalet som är väckt mot henne. Hon är åtalad för att på Facebook ha hängt ut en känd krogprofil som hon anklagat för våldtäkt.

Den kände restaurangprofilen utreddes som misstänkt för våldtäkt av kvinnan och dessutom för våldtäkt i två andra fall. Förundersökningen mot mannen lades dock ner – han blev aldrig åtalad för något av brotten.

Kvinna ska dock ha hängt ut mannen på nätet och det är därför hon står åtalad för grovt förtal. Den 8 april är det dags för kvinnan att ställa in sig till huvudförhandling i Stockholms tingsrätt.