Mest läst just nu:

Känd krogprofil indragen i Göran Lambertz sexhärva

Det börjar bli en riktig soppa.
En känd krogprofil i Stockholm dras nu in i sexhärvan kring Göran Lambertz.
Kvinnan som våldtäktsanmält toppjuristen är själv åtalad gör grovt förtal av en framgångsrik restaurangman.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2021-03-17 kl 11:47 |

ProvaPremium

Göran Lambertz är på sannolika skäl häktad som misstänkt för att ha våldtagit en 29-årig juridikstudent.

Kvinnan som hävdar att Lambertz våldtog henne på julafton har en historia av att anmäla män – snart ska hon upp i rätten själv som åtalad för grovt förtal då hon pekat ut en känd krogprofil i Stockholm för att ha våldtagit henne.

Bild 1 av 8

Sexhärvan kring Göran Lambertz blir alltmer komplex. Det visar sig nu att den unga kvinna som hävdar att hon blivit våldtagen av toppjuristen har en historia av att anmäla män för våldtäkt.

Bild 2 av 8

Kammaråklagare Annika Bokendal hävdar att hon har gott om stödbevisning bland annat i form av "elektronisk kommunikation".

Bild 3 av 8

Den 26 mars ska åklagaren meddela om hon väcker åtal eller skriver av ärendet, det kan även bli så att hon begär omhäktning för att ytterligare utredningstid krävs.

Bild 4 av 8

Lambertz advokat, Ola Salomonsson, finner det "anmärkningsvärt" att kvinnan de senaste fyra åren har anklagat tre olika män för våldtäkt.

Bild 5 av 8

Göran Lambertz hävdar med emfas att han är oskyldig.

Bild 6 av 8

Göran Lambertz är känd som en stridbar debattör, nu slåss han för att slippa fängelse.

Bild 7 av 8

Den unga kvinnan är åtalad för grovt förtal av den kände krogprofilen. Den 8 april ska hon inställa sig i tingsrätten i Stockholm.

Bild 8 av 8

Krogprofilen är mycket känd i Stockholm och han har ett stort nätverk av kändisar, mannen är omtyckt för sin humor och sitt glada humör. Han hängdes ut som våldtäktsman av den 29-åriga kvinnan.

Den unga juridikstudenten och Göran Lambertz lärde känna varandra efter att kvinnan kontaktat honom för att få hjälp i förtalsåtalet som är väckt mot henne. Hon är åtalad för att på Facebook ha hängt ut en känd krogprofil som hon anklagat för våldtäkt.

Den kände restaurangprofilen utreddes som misstänkt för våldtäkt av kvinnan och dessutom för våldtäkt i två andra fall. Förundersökningen mot mannen lades dock ner – han blev aldrig åtalad för något av brotten.

Kvinna ska dock ha hängt ut mannen på nätet och det är därför hon står åtalad för grovt förtal. Den 8 april är det dags för kvinnan att ställa in sig till huvudförhandling i Stockholms tingsrätt.

Den framgångsrike krogprofilen är mycket känd och han anses vara mycket duktig på sitt yrke. Han ska vara väldigt kunnig både när det kommer till mat och service, speciellt duktig uppges han vara på viner.

Han är känd som en social och glad person med ett stort nätverk och våldtäktsanklagelserna mot honom har skadat honom. Krogprofilen har även en känd släkting som arbetat inom underhållningsindustrin vilket i någon mån kan ha bidragit till hans stora nätverk bland kändisar.