Mest läst just nu:

Kokainrazzia hemma hos Fredrik Reinfeldt

Polisen genomförde en husrannsakan hos Fredrik Reinfeldt.
Vid tillslaget hittades stora mängder kontanter och vitt pulver hos den tidigare statsministern.
En släkting till den tidigare toppolitikern har dömts för narkotikabrott i härvan.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2020-09-03 kl 12:49 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna kan avslöja att polisen den 7 november förra året genomförde en husrannsakan hemma hos den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt, 55.

Det var en torsdagskväll i början av november som polisen larmades. En orolig samhällsmedborgare hade iakttagit en person i närheten av den tidigare statsministerns bostad i centrala Stockholm.

Bild 1 av 5

Polisen hittade vitt pulver och kontanter hemma hos Fredrik Reinfeldt. En släkting greps med kokain på sig i samband med husrannsakan.

Bild 2 av 5

Fredrik Reinfeldt var Sveriges statsminister 2006 till 2014. Att polisen genomför en knarkrazzia hos honom är minst sagt anmärkningsvärt.

Bild 3 av 5

Här är Fredrik Reinfeldt på fest med Micael Bindefeld.

Bild 4 av 5

Fredrik Reinfeldt är just nu aktuell med en bok om USA-valet. Att hans släkting döms för kokainbrott i samma veva ställer till det.

Bild 5 av 5

Stoppa Pressarna har sökt Fredrik Reinfeldt för en kommentar.

När polispatrullen anlände blev de snabbt varse att den misstänkte personen är en släkting till Fredrik Reinfeldt – mannen gav intryck av att vara narkotikapåverkad.

När släktingen visiterades hittade polisen knark. Först trodde man att han hade 8,2 gram kokain på sig, men senare analyser visar att det rörde sig om 2,94 gram.

I mannens plånbok fanns flera så kallade ”red line”-påsar som är vanliga vid narkotikaförsäljning. Dessutom hade han 5 000 kronor i kontanter – nu misstänkte polisen att mannen ifråga även langade kokain.

Polisen inledde omedelbart en husrannsakan hemma hos Fredrik Reinfeldt och där gjordes flera fynd. Den tidigare statsministern informerades också om varför de sökte igenom hans våning.

I en låda i lägenheten hittades polisen en tallrik med ett kontokort och rester av ett vitt pulver. Mängden pulver var dock så ringa att det inte gick att fastställa om även det var kokain. I lägenheten hittades ytterligare 5 000 kronor i kontanter.