Lambertz-kvinnans sex misstag som friade toppjuristen

Han vägrar ge sig.
Göran Lambertz kamp för upprättelse fortsätter.
Nu avslöjar toppjuristen Lambertz-kvinnans sex misstag som friade honom.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2021-04-18 kl 18:26 |

ProvaPremium

Det var inget annat än en fullständig sensation när det tidigare justitierådet och den tidigare Justitiekanslern Göran Lambertz, 71, häktades på sannolika skäl som misstänkt för våldtäkt.

Han anklagades för att ha våldfört sig på en 29-årig juridikstudent under julafton.

Bild 1 av 6

Nu avslöjar Göran Lambertz de sex misstag som "Lambertz-kvinnan" begick när hon anmälde honom för våldtäkt.
Bild 2 av 6

Göran Lambertz kallade den 29-åriga juridikstudenten för "lögnerska" och "bedragerska" vid en presskonferens efter frisläppandet, något som väckt debatt.
Bild 3 av 6

"Lambertz-kvinnan" var som en "dotter" för Lambertz som kallade sig själv för hennes "extrapappa".
Bild 4 av 6

Stoppa Pressarna avslöjade att juristen Cecilia Brorman är Lambertz nya flickvän, hon har deltagit i flera debatter där hon försvarar sin 33 år äldre älskare.
Bild 5 av 6

Efter samlaget på julafton konstaterade Göran Lambertz i sms till 29-åringen att han varit en "idiot" som legat med henne.
Bild 6 av 6

"Lambertz-kvinnan" är åtalad vid Stockholms tingsrätt för grovt förtal av en restaurangprofil som hon anmälde för våldtäkt. När utredningen lades ner misstänks hon ha hängt ut honom på nätet.

Kvinnan, som sedermera kom att kallas ”Lambertz-kvinnan”, hävdade att hon ”däckat” av alkohol under julafton och sedan vaknat av att den tidigare domaren låg över henne och hade sex med henne.

Kvinnan, som tidigare har anmält ytterligare två olika män för våldtäkt de senaste fyra åren, påstod att hon försökte putta bort Göran Lambertz men att han var henne övermäktig och genomförde ett samlag med henne mot hennes vilja.

Bara ett par dygn innan en omhäktningsförhandling skulle ske släpptes Göran Lambertz plötsligt ur häktet i Uppsala – kammaråklagare Annika Bokefors, 53, konstaterade att hon bedömde att ”bevisen inte håller för en fällande dom”.