- Senaste nytt från kändispressen

Exklusivt: Lasermannens okända kvinna talar ut

Lasermannens okända möten med en attraktiv kvinna.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja den dömde mördarens hemliga relation. 
John Ausonius träffade den mörkhåriga skönheten på ett annorlunda sätt.

I början av 1990-talet beskjuts elva människor av en okänd gärningsman som i pressen får namnet "Lasermannen" då han till en början använde ett gevär med lasersikte.

En person dog och flera fick skador för livet.

Det som offren hade gemensamt var mörkt hår eller mörk hudfärg.

  • Nu berättar Lasermannen John Ausonius okända kvinna om sin relation med mördaren.

  • Här är fantombilden på John Ausonius som polisen gick ut med under jakten på honom. Han bytte hårfärg och färg på ögonen med hjälp av linser för att komma undan.

  • John Ausonius dömdes till livstids fängelse även i Tyskland. Han mördade en kvinnlig garderobiär han hamnat i bråk med.

  • Här är John Ausonius under rättegången mot honom.

  • Kriminaltekniker Sonny Björk medverkar i SVT:s nya dokumentärserie om Lasermannen.

  • Jakten på Lasermannen var intensiv. Näst efter Palmemordet har inget fall i Sverige orsakat ett lika stort polisuppbåd.

  • I början av 1990-talet beskjuts elva människor av en okänd gärningsman som i pressen får namnet "Lasermannen" då han till en början använde ett gevär med lasersikte.

  • Hela Sverige berördes av de brutala attackerna mot invandrare. Bilder: TT och SVT

Just nu är John Ausonius, 67, återigen aktuell då SVT visar en serie i sex delar där polisens arbete är i fokus.

LÄS MER: "På Spåret"- och radiostjärnan Louise Epstein svårt insjuknad i corona

Lasermannens dåd föranledde den största polisjakten i svensk historia näst efter jakten på Olof Palmes mördare. Till slut kunde John Ausonius gripas på bar gärning när han flydde på en cykel efter ett bankrån.

John Ausonius, som föddes som Wolfgang Alexander Zaugg, dömdes till livstids fängelse för ett mord, nio mordförsök och nio grova rån.

Han fälldes inte på alla åtalspunkter – bevisen räckte helt enkelt inte till.

Mördaren har sedermera diagnostiserats med autism och han har sedermera medgivit en del av sina brott.

LÄS MER: Hasse Aros pånyttfödda manlighet fascinerar och överraskar

Lasermannen har motiverat sina gärningar med ”att Sverige inte orkade mer”.
– Landet höll på att falla ihop under trycket från flyktingar och invandrare, och att det i denna situation var dags att någon tog på sig ansvaret att med vapen i hand reagera och agera, har han berättat för författaren Gellert Tamas, 58, som har skrivit en bok om John Ausonius och hans dåd.

Lasermannen blev för inte länge sedan dömd för ytterligare ett mord som han begick den 23 februari 1992.

Han kom i bråk med en kvinnlig garderobiär på en restaurang i Frankfurt. John Ausonius anklagade henne för att ha stulit hans elektroniska fickminne – något kvinnan nekade till.

När hon slutade sitt jobb för kvällen sköt Ausonius ihjäl kvinnan när hon cyklade hem.

LÄS MER: Filip Lamprechts panik efter flickvännen Peg Parneviks otrohetsraseri

Fallet togs upp igen och Lasermannen ställdes inför rätta för dådet den 13 december 2017. Han erkände att han befunnit sig i Frankfurt under denna period, dock hävdar han med emfas att han inte begått dådet.

Den tyska domstolen trodde inte på hans förnekanden och John Ausonius dömdes till livstids fängelse den 21 februari 2018. Straffet i den tyska domstolen kommer sannolikt påverka John Ausonius möjligheter att få sitt livstidsstraff i Sverige tidsbestämt.

John Ausonius liv och gärningar är väl beskrivna i tusentals tidningsartiklar, dokumentärer och böcker. Allt har dock inte kommit fram.

Stoppa Pressarna kan nu avslöja att det fanns en okänd kvinna i Lasermannens liv vid tiden för dådet. Kvinnan hördes av polisen i jakten på John Ausonius men hon kallades aldrig att vittna.

LÄS MER: Ebba Buschs desperata åtgärd i husbråket överraskar

Kvinnan, som på den tiden var känd för sin skönhet och även arbetade en del som modell och mannekäng, träffade John Ausonius flera gånger, både i sin yrkesroll och privat.

Kvinnan flyttade från Stockholm ett par år efter att Ausonius blivit dömd och i dag lever hon i Belgien med sin marockanske make och deras tre barn.

När Stoppa Pressarna når henne är hon först ovillig att prata, hon berättar att hon har ett mycket avancerat och ansträngande yrke som tar all hennes tid. Efter ett tag går hon dock med på att berätta om sina möten med Lasermannen.
– Jag mötte honom först på mitt dåvarande jobb, jag var verksam inom resebranschen och mellan hans bankrån och attentat så brukade han ju resa mycket. Han var bland annat i Sydafrika, berättar kvinnan.

LÄS MER: Influencern och programledare Margaux Dietz avslöjar sanningen om sitt erotiska jobb

Hon hjälpte honom med bokningar av flyg och hotell, vid den här tiden fanns inte den typen av tjänster på internet.
– Det var alltid väldigt krångligt med honom, han var aldrig nöjd utan skulle alltid ha specialbokningar, han hade väldigt höga krav och ville dessutom alltid ha bästa möjliga pris och ofta trodde han inte på mig när jag förklarade för honom att det inte fanns något billigare alternativ, säger kvinnan och fortsätter:

– Det var biljetter som skulle ”saxas” och olika hotellrum som skulle bokas på och bokas av enligt något slags mönster han hade funderat ut. Jag tvingades lägga ner mycket jobb på honom. Han var krävande och inte så trevlig.

Vid den här tiden var kvinnan mycket aktiv i Stockholms uteliv, hon var en ung skönhet i början av sitt liv och mycket populär bland männen som flockades kring henne.

Kvinna var ofta ute i svängen och redan då var restaurang Riche nära Stureplan i Stockholm en populär samlingspunkt för de vackra och framgångsrika. På den trendiga krogen träffade hon ofta John Ausonius.
– Jag trodde han var börsmäklare eller något, han var alltid snyggt klädd och gav ett framgångsrikt intryck. Vi sågs ofta på Riche och jag visste ju från mitt jobb att han hade gott om pengar, det var inga billiga resor han köpte.

Kvinnan vill inte gå in på fler detaljer om exakt vilken form relationen med John Ausonius tog.
–  Det där är så länge sedan och ett avslutat kapitel i mitt liv, jag har gått vidare, konstaterar hon.

LÄS MER: Jan Guillous babian-ilska mot Felix Herngren

Mötena med John Ausonius i yrkessammanhang bidrog dock till att hon blev kontaktad av polisen under spaningarna.
– De kom och förhörde mig på jobbet. De visade en bild på honom, jag tror det var en körkortsbild, och frågade om jag hade träffat den mannen. Och det hade jag ju, jag berättade om alla gånger vi setts på mitt jobb och även hur han betedde sig som kund och vilka tjänster han hade köpt, säger kvinnan.

Hon valde att vara helt öppen med polisen och förstod att det var något allvarligt han var misstänkt för.
– Jag frågade om de trodde han gjort något som var illa, och jag minns än i dag ansiktsuttrycket på den kvinnliga polisen, hon liksom bytte uttryck och såg nästan chockad ut, ”jo, det är något mycket allvarligt, men du får inte berätta om det här mötet för någon”, sa hon.

– Jag kopplade absolut inte ihop honom med Lasermannen men jag insåg ju att det var något riktigt stort. Min tanke var att det var något slags storskaligt bedrägeri, men efter att den kvinnliga polisen sagt sitt så trodde jag nog ändå det var något våldsbrott, för hon var verkligen illa berörd. ”Herregud, hon är ändå en tuff polis”, minns jag att jag tänkte.

LÄS MER: Laila Bagge avslöjar sitt okända morfin-helvete

Kvinnan berättade även om sina nattliga möten med Lasermannen för polisen. Hon beskrev hur de brukade ses på Riche och att han var en flitig gäst där även när han inte var med i hennes sällskap.
– Men mer än så här vill jag inte säga. Det är historia nu och han sitter exakt där han ska sitta. Han skadade aldrig mig på något sätt men det han gjort är fruktansvärt och jag hoppas att de aldrig släpper ut honom, avslutar kvinnan.

Hon tillägger att hon kunde reagera på hans klädsel ibland, han var ofta snygg i kostym men klädde sig lite väl extravagant.
– Ibland kändes det som att jag dejtade Loa Falkman, han kunde komma i en svart trenchcoat och en svart slokhatt, det stack ju ut lite på Riche om man säger så. Han var världsvan det måste jag ge honom, som en van affärsresenär, han hade koll. Han var proper och belevad. Men alltid med en air av obehag kring sig. Man kände att han var obehaglig, något skumt var det och det var därför jag inte ville träffa honom mer och absolut inte efter att polisen talat med mig.

LÄS MER: Åsa Ingrossos fräcka miljonfiffel med Emilio finansierar hennes lyxliv på Mallorca

Lasermannen greps av polisen en knapp månad efter att kvinnan blivit förhörd.

LÄS MER: Thorsten Flinck hastigt insjuknad i dödlig sjukdom
LÄS MER: Benjamin Ingrossos stora oro för Bianca Ingrosso efter bråket
LÄS MER: Jon Henrik Fjällgren avslöjar sanningen om sin kärlekssorg

VI AVSLÖJAR: "Han är världsvan, proper och belevad!"

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Lasermannens okända kvinna talar ut

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Benjamin Ingrossos nya knep för att fånga drömtjejen

Han har bestämt sig – så ska drömtjejen fångas.
Nu är det den gröna linjen som gäller för ”Benji Boy”.
Benjamin Ingrosso skär ner rejält på pasta och bullar – sångaren satsar på beach 2021.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Blondinbella i trafikolycka – vådlig krock med bilen

EXTRA:

Äldre man tog han om den chockade entreprenören!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Niklas Strömstedt om otroheten i relationen

EXTRA:

"Livet kommer bli annorlunda nu!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Kristian Luuks självvalda isolering efter uppbrottet

BILD-EXTRA: "Det kan vara en fördel ibland att stanna upp och leva själv!"

Svenskt

Harald Treutigers nya liv utanför tv-rutan

EXTRA: Skeppare på räkkryssare med turister!

Svenskt

Gunilla Persson tvingas skaffa ledarhund

VI AVSLÖJAR: Hollywoodfrun behöver stöd i vardagen!

Sanningen om Dominikas och Anders Borgs pengakonflikt

EXTRA:

"Vilken erotikdödare, att ha en snål karl!"

Kristin Kaspersens skarpa markering mot Peg Parnevik

EXTRA: Har fått nog av dramat kring Filip Lamprechts förhållande!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Benjamin Ingrossos nya knep för att fånga drömtjejen

BILD-EXTRA: Så ska sångaren bli sexigare än någonsin!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Han pekas ut som Pernilla Wahlgrens nya kärlek

VI AVSLÖJAR:

Sångerskan har fångat en sportig skärgårdskille och modell!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Elena Belle dejtar het världsstjärna i USA

EXTRA:

På semester tillsammans i Mexiko!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Jenny och Niklas Strömstedt bryter upp

EXTRA: TV4-profilen lämnar landet – egna orden om beslutet!  

Benjamin Ingrosso brädad av sexig surf-hunk

VI AVSLÖJAR: Sångarens flickvän har hittat en ny kärlek!

Ingrosso misshandlade Anna Book efter bråk i trapphus

VI AVSLÖJAR: Den eldfängde italienaren var chanslös i tingsrätten!

Patrik Sjöberg om sin svåra blodsjukdom

EXTRA: Stjärnan var nära att dö!

Dr Albans nya tuffa liv efter sjukdomsperioden

BILD-EXTRA: Musikern tvingas vänja sig!

Annie Lööfs skarpa markering mot Federley

VI AVSLÖJAR: Hon accepterar inte hans beteende längre!

Dan Ekborgs nya lycka efter kärlekskarusellen

BILD-EXTRA: Går och sjunger musikallåtar på stan!

Gunilla Perssons mamma till sjukhus – kämpar för sitt liv

VI AVSLÖJAR: Hollywoodfruns gripande ord om dramat i natt!

Kjell Bergqvist avslöjar sitt dolda handikapp

EXTRA: Skådespelaren blev hjälplös till slut!

Emilio Ingrosso om krisen i äktenskapet med Åsa

EXTRA: "Det är väldigt, väldigt svårt!"

Peg Parneviks desperata försök till återförening

EXTRA: Gör allt hon kan för att få tillbaka Filip!

Pedofilen om känsliga uppgifterna kring Federley

VI AVSLÖJAR: Nu väljer han att berätta sanningen!

Kristin Kaspersen visar det heta vårmodet

BILD-EXTRA: Programledaren använde gatan som catwalk!

Göran Lambertz överraskande babylycka efter häktningen

VI AVSLÖJAR: "Hon är en helt fantastiskt gullig liten unge!"

Malin Berghagen drabbad av aggressiv cancer

EXTRA: "Dom injicerade radioaktiv vätska i mig!"

EXKLUSIVT: Federley-pedofilen talar ut om relationen

EXKLUSIVT: "I början visste Fredrick ingenting!"

Ebba Busch i stort sexbråk med andra kvinnan

EXTRA: "Gör mig obekväm och illa till mods!"

Magnus Hedmans nya look får följarna att jubla

EXTRA: Bilden som visar den stora förändringen!

Fredrick Federleys nya kontakt med pedofilen

VI AVSLÖJAR: Bilderna som visar männens fortsatta relation!

Steffo i smutsigt bajsbråk med Alex Schulman

EXTRA: "Hur dålig journalist får man bli?"

Camilla Läckbergs svåra sammanbrott efter tuffa tiden

EXTRA: Författaren väljer att isolera sig helt!

Makens penis räddade synen på Christina Schollin

EXTRA: Så upptäckte Hans den dolda sjukdomen!

Siw Malmkvists tuffa lidande i tysthet

EXTRA: Berättar om okända sjukdomen hon lidit av i 40 år!

Ex-pojkvännens sköna revansch på Blondinbella

EXTRA: Så tjänade han miljontals kronor efter uppbrottet!

Filip Lamprechts flykt från ex-flickvännen Peg

EXTRA: "Jag vill ta tid och känna efter och återhämta mig!"

Sarah Dawn Finers dramatiska babylycka

EXTRA: "Visste inte om vi skulle få ha dig kvar hos oss, vid liv!"

Per Anderssons mumsiga thai-mys i vårkylan

BILD-EXTRA: Komikern blev lite sugen på söndagskvällen!

Så försöker Peg Parnevik hämnas på Filip Lamprecht

EXTRA: Sångerskans bitterhet växer sig allt starkare!

Margaux Dietz i öppet bråk med ex-maken

EXTRA: Så hindrar han influencern från att göra sitt jobb!

Camilla Läckbergs obehagliga upptäckt med Simon

EXTRA: "Förklarar ju inte varför han tog hem det här!"

torsdag 13 maj 2021