Leif GW Perssons nya attack mot Bingo Rimér

När fan blir gammal blir han moralist.
Leif GW Persson går till attack mot Bingo Rimér.
Professorn kallar den blonderade kändisen med det stora leendet för ”porrfotograf”.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2020-12-27 kl 13:09 |

ProvaPremium

Mot slutet av året har ett oväntat kändisbråk blossat upp. Det är Leif GW Persson, 75, som surnat till rejält på Bingo Rimér, 45, för att fotografen gjort en tavla med författaren och professorns porträtt.

Flickfotografen ville skänka tavlan till Musikhjälpen något som Leif GW motsatte sig kraftfullt och istället hotade Bingo Rimér med rättsliga åtgärder.

Bild 1 av 5

Leif GW Persson fortsätter att ge sig på Bingo Rimér som han kallar "porrfotograf".
Bild 2 av 5

Leif GW Persson är till åren kommen och det tycks påverka hans humör.
Bild 3 av 5

Leif GW Persson hyser inga högre tankar om Bingo Rimér men han har inga betänkligheter att umgås med Micael Bindefeld trots att festfixaren tafsade en ung kvinnlig artis på Elle-galan senast.
Bild 4 av 5

Bingo Rimér är redo att ta fighten mot Leif GW Persson.
Bild 5 av 5

Här är tavlan som retat Leif GW till vansinne.

Leif GW Persson försöker nu förklara sin surmagade inställning.
– För en tid sedan fick jag på omvägar veta att Sveriges mest kände porrfotograf Bingo Rimér tydligen avsåg att använda min bild och mitt namn i ett kommersiellt sammanhang. Jag mejlade honom och förklarade att jag inte ville utnyttjas på det viset och att det handlade om ett otillåtet intrång i min upphovsrätt, skriver Leif GW Persson i en debattartikel i Expressen.

Den gode Leif GW Persson, som aldrig brukar försitta ett tillfälle att berömma sin egen stilistik, bör dock vara lite mer stringent i sin semantik; att kalla Bingo Rimér för ”porrfotograf” är inte med sanningen överensstämmande.