Bråk

Loreen i jättebråk på efterfesten i natt

Glädjen grumlas rejält.
Loreen fick aldrig fira sin historiska seger.
Sångerskan drogs in i ett jättebråk på efterfesten i Liverpool i natt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2023-05-14 kl 11:24 |

ProvaPremium

Sverige befäster sin position som en verklig stormakt inom Mellovärlden. Loreens, 39, seger i Liverpool i natt innebär att Sverige är uppe på sju segrar – delad topplacering med Irland.

Sångerskan är den andra personen som lyckats med bragden att vinna tävlingen två gånger i rad – tidigare är det bara irländaren Johnny Logan, 69, som förmått göra samma sak.

Bild 1 av 6

Loreen drogs in i ett otäckt bråk efter finalen i Eurovision Song Contest i Liverpool. Efterfesten blev inte som hon tänkt sig.
Bild 2 av 6

Loreen gjorde ett urstarkt uppträdande och vann rättmätigt. Ändå blev det bråk efteråt.
Bild 3 av 6

Loreen vann men glädjen grumlades av det trista bråket efteråt.
Bild 4 av 6

Loreen med låtskrivaren Jimmy Joker (tv) vid pressträffen efter att hon vunnit lördagens final i Eurovision Song Contest. Paret tvingades försvara sig efter att ha vunnit då snacket om "folkets röst" kom upp.
Bild 5 av 6

Finlands Eurovison-deltagare Käärijä som framförde sången "Cha Cha Cha"visade sig vara en usel förlorare.
Bild 6 av 6

Loreen hade svårt att hitta den där riktiga glädjen på efterfesten efter det otäcka bråket.

Det blev en rafflande tävling där Loreen länge ledde stort. Men när juryrösterna väl var avlagda var det dags för folkets röster och då blev det gastkramande.

Stor segermarginal

Loreen, som egentligen heter Lorine Zineb Nora Talhaoui, kammade hem 583 poäng medan Jere ”Käärijä” Pöyhönen, 29, landade på 526 poäng. Svenskans segermarginal blev trots allt stor – även om allting avgjordes i sista stund.

Ändå dröjde det inte länge förrän finnar och andra fans till Käärijä började gnälla – trots att de visste om förutsättningarna innan tävlingen började.