Bråk

Loreen i jättebråk på efterfesten i natt

Glädjen grumlas rejält.
Loreen fick aldrig fira sin historiska seger.
Sångerskan drogs in i ett jättebråk på efterfesten i Liverpool i natt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2023-05-14 kl 11:24 |

ProvaPremium

Sverige befäster sin position som en verklig stormakt inom Mellovärlden. Loreens, 39, seger i Liverpool i natt innebär att Sverige är uppe på sju segrar – delad topplacering med Irland.

Sångerskan är den andra personen som lyckats med bragden att vinna tävlingen två gånger i rad – tidigare är det bara irländaren Johnny Logan, 69, som förmått göra samma sak.

Bild 1 av 6Loreen Brak Stor - Stoppa Pressarna

Loreen drogs in i ett otäckt bråk efter finalen i Eurovision Song Contest i Liverpool. Efterfesten blev inte som hon tänkt sig.
Bild 2 av 6Loreen Brak Stor1 - Stoppa Pressarna

Loreen gjorde ett urstarkt uppträdande och vann rättmätigt. Ändå blev det bråk efteråt.
Bild 3 av 6Loreen Brak Stor3 - Stoppa Pressarna

Loreen vann men glädjen grumlades av det trista bråket efteråt.
Bild 4 av 6Loreen Brak Stor2 - Stoppa Pressarna

Loreen med låtskrivaren Jimmy Joker (tv) vid pressträffen efter att hon vunnit lördagens final i Eurovision Song Contest. Paret tvingades försvara sig efter att ha vunnit då snacket om "folkets röst" kom upp.
Bild 5 av 6Loreen Brak Stor5 - Stoppa Pressarna

Finlands Eurovison-deltagare Käärijä som framförde sången "Cha Cha Cha"visade sig vara en usel förlorare.
Bild 6 av 6Loreen Brak Stor4 - Stoppa Pressarna

Loreen hade svårt att hitta den där riktiga glädjen på efterfesten efter det otäcka bråket.

Det blev en rafflande tävling där Loreen länge ledde stort. Men när juryrösterna väl var avlagda var det dags för folkets röster och då blev det gastkramande.

Stor segermarginal

Loreen, som egentligen heter Lorine Zineb Nora Talhaoui, kammade hem 583 poäng medan Jere ”Käärijä” Pöyhönen, 29, landade på 526 poäng. Svenskans segermarginal blev trots allt stor – även om allting avgjordes i sista stund.

Ändå dröjde det inte länge förrän finnar och andra fans till Käärijä började gnälla – trots att de visste om förutsättningarna innan tävlingen började.

– Utan jurygrupperna hade Finland vunnit. Hur är systemet rättvist?, skriver en person på Eurovisions Song Contests Instagramkonto, rapporterar Aftonbladet.

Bråk på efterfesten

Stackars Loreen fick ägna efterfesten åt att försvara sin rättmätiga och historiska seger. Hon kunde själv höra i arenan i Liverpool att finnen var den stora publikfavoriten.

Sångerskan gör dock sitt bästa för att gjuta olja på Eurovision-bråket som grumlar hennes triumf.

– Det är najs när akter får support. Man kan ju inte ”hysch hysch, ni ska bara tycka att jag är bra”. Det stör inte mig så mycket, lite har man jobbat på sitt ego. Man delar med sig, säger Loreen till Aftonbladet.

Folkets kärlek

Hon hyllar även sin finske motståndare – trots att han är en dålig förlorare.

– Till Käärijä skulle jag vilja säga att det inte är varje dag man ser kreatörer som är så autentiska på scenen. Han har ett autentiskt uttryck och är sig själv, det är rent hela vägen. Det är därför folk hurrar för honom. Det kommer gå svinbra för honom, säger Loreen.

Den finske sångaren var tagen efteråt. Han vann folkets kärlek men segern gick till Loreen och Sverige.

– Jag måste ta in det här en stund. Jag är en riktigt usel förlorare. Det medger jag, säger han enligt Svenska Yle.

Käärijä var glad över det fina stödet både från publiken i arenan och från alla tv-tittare runt om i Europa – han konstaterar dock att det inte riktigt hjälper honom att komma över förlusten.

Reglerna var dock klara före tävlingen och Loreen är den rättmätiga vinnaren. Sångerskan medger dock att hon gärna hade vunnit även folkets röster.

– Så klart, men jag är tacksam för det här.