Malou von Sivers riskerar allt efter TV4-bråket


Malou von Sivers är TV4:s största stjärna.
Men den populära programledaren har problem och nu hotas hennes ställning.
Enligt källor på kanalen är Jenny Strömstedt ute efter hennes jobb.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Anders Nilsson

| 2021-11-19 kl 12:45 |

ProvaPremium

Malou von Sivers, 68, har hittills varit ohotad etta på den kommersiella familjekanalen. Jenny Strömstedt, 49, har gjort vissa försök att utmana ”drottningen” men hon har fallit platt.
Nu ser det dock tuffare ut för veteranen som varit med på kanalen ända sedan starten 1990.

Bild 1 av 11

Efter det stora TV4-bråket. Kommer Jenny Strömstedt lyckas manövrera ut Malou von Sivers?
Bild 2 av 11

Malou von Sivers är "drottningen" på TV4 och ibland jämförs hon till och med med den amerikanska talkshow-stjärnan Oprah Winfrey.
Bild 3 av 11

Men det har blåst en hel del kring Malou von Sivers på senare tid. Hennes intervju med rapparen Greekazo väckte exempelvis stor uppståndelse.
Bild 4 av 11

Malou von Sivers är dock en slipad tv-räv som vet hur hon ska spela det strategiska spelet i media.
Bild 5 av 11

Nyligen meddelade TV4 att man kör en reprisvecka av "Malou efter tio" vilket fick många tittare att rasa. Det fick Malous popularitet att dala en aning.
Bild 6 av 11

Saknaden efter Malou i hennes nya program är visserligen stor – men är hon fortfarande rätt kvinna för jobbet? I kulisserna står Jenny Strömstedt och avvaktar, enligt källor på kanalen.
Bild 7 av 11

"Det är ingen hemlighet. Är det någon som verkligen vill ha Malous jobb så är det Jenny. Hon vill åt Malous trovärdighet och karisma, ja helt enkelt ta över hennes roll" berättar en källa på TV4.
Bild 8 av 11

Tillsammans med sin charmige och humoristiske make Niklas Strömstedt har Jenny Strömstedt försökt närma sig Malous personliga intervjuteknik i "Tillsammans med Strömstedts".
Bild 9 av 11

Frågan är vad Malou von Sivers tycker om att ha en tänkbar efterträdare som uppges flåsa henne i nacken.
Bild 10 av 11

Jenny Strömstedt kan enligt bedömare få det svårt att vinna kampen. Hennes intervju med Paolo Roberto blev exempelvis ett journalistiskt haveri enligt många.
Bild 11 av 11

Här försöker Malou von Sivers och Jenny Strömstedt visa en enad front utåt under på en premiär. Det gick väl sisådär.

Det hade kanske varit mer rimligt att anta att någon ungtupp skulle sticka upp och försöka detronisera Malou von Sivers från tronen – sådana försök har gjorts, det ska gudarna veta. Men Malou har alltid kunnat streta emot och sett till att hon gjort comeback med hyllade program.

Den prisbelönta journalisten flyttar man inte så lätt på. Nu är det dock allvar.

’Malou måste helt enkelt skärpa sig om hon vill behålla sin position som ”leading lady” på TV4. Och det är tittarna som reagerar med ilska.

”Malou efter tio” har i 15 år roat och informerat tittarna, det är en säker förmidagssuccé där Malou varsamt lotsar tittarna och emellanåt blixtrar hon till och utkräver ansvar av de makthavare som vågar slå sig ner i hennes till det yttre sköna intervjusoffa.