Martin Timells fiende riskerar kännbart straff

Kriget mot Martin Timell kan stå henne dyrt.
Advokaten la ut tv-profilens hemadress på nätet.
Nu riskerar Elisabeth Massi Fritz att straffas hårt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

TImo Lahti

| 2019-04-14 kl 08:05 |

ProvaPremium

Elisabeth Massi Fritz, 51, är en omstridd advokat.

Hon är orädd och söker gärna uppmärksamhet i media. Men hon kan ockå upplevas som lite väl yvig i svängarna och hennes rykte fick sig en törn av det faktum att hon var ytterst nära att bli av med sin advokattitel och fick dessutom böta 50 000 kronor.

Bild 1 av 7

Nu riskerar advokat Elisabeth Massi Fritz ett kännbart straff efter att Aftonbladet avslöjat hur hon lagt ut Martin Timells hemadress på nätet
Bild 2 av 7

Här anländer Martin Timell till hovrätten. Längst till vänster går hans advokat Hanna Lindblom och längst till höger hans hustru Catarina.
Bild 3 av 7

En pressad Martin Timell gjorde sitt bästa för att undvika media när han kom till hovrätten.
Bild 4 av 7

För Martin Timell blev det jobbiga förhandlingar i hovrätten.
Bild 5 av 7

Med högburet huvud kom Catarina Timell i sällskap med sin make till Svea Hovrätt. Hon har stöttat sin man troget sedan metoo-affären exploderade hösten 2017.
Bild 6 av 7

Martin Timell friades helt i rättegången i tingsrätten och åklagaren bestämde sig för att inte överklaga. Men Massi Fritz drev ärendet till hovrätten.
Bild 7 av 7

Elisabeth Massi Fritz har redan straffats av Advokatsamfundet en gång. Nu riskerar hon återigen ett kännbart straff och i värsta fall uteslutning.

Det skiljde en röst från att hon blev utesluten ur advokatsamfundet efter att Aftonbladet avslöjat att Elisabeth Massi Fritz systematiskt beordrat sina anställda att överdebitera och dessutom visade tidningens granskning att hennes ledarskap beskrevs som katastrofalt.